Rozwiązany 470/670/870 - PCIE Dual Lan 2x1Gb wspierane modele

Dyskusja w 'Serwisowanie elektroniki oraz modyfikacje' rozpoczęta przez użytkownika mariuszsal, 8 Listopad 2014.

Ładowanie...
Tagi:
  1. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ta karta mu śledziem nie wejdzie, ale w slot powinna wskoczyć.
    Większość kart ma je odkręcane, więc po wywaleniu pozostanie jedynie sztukateria aby dopasować lub tak jak ja testowałem swoje (pomiędzy kartą a zasilaczem mieści się paczka zapałek ;)
     
  2. cbr40
    Offline

    cbr40 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    22:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69 Pro
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x69 Pro 10 Mbps
    Czyli na PCI express x16 sieciówka mogła by być :) Pytanie cóż to za czarne złącze jest? wygląda na mini pci
     
  3. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    884
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +264 / 4 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    do dyskow .... walnalem sie ... sledz na SATA.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  4. cbr40
    Offline

    cbr40 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    13 Styczeń 2014
    Wiadomości:
    7
    Local Time:
    22:26
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69 Pro
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x69 Pro 10 Mbps
    Czyli bacplane tam siedzi, nie rozbierałem qnapa tag dogłębnie - gwarancja z której właśnie staram się skorzystać :)
     
  5. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  6. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    884
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +264 / 4 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    Obiecanej karty test:
    Intel Pro 1000 PT Quad Port LP Gigabit Ethernet Server PCIe x4 EXPI9404PTG2L20


    upload_2015-5-26_23-30-45.
    upload_2015-5-26_23-31-7.
    upload_2015-5-26_23-31-31.

    upload_2015-5-26_23-32-5.
    upload_2015-5-26_23-33-2.
    upload_2015-5-26_23-33-52.
    upload_2015-5-26_23-35-20.
    Sieciowki z MLB wskoczyly na numery: 1 i 6,
    natomiast karta na 2-5
    jeszcze jedna rzecz - serial Qnapa we wlasciwosciach jest ----- - czyli w aplikacji do zarzadzania Qnapami nie bedzie to dzialac :| (wyleciala mi zglowy nazwa).
    Mialem przed zamiana dla VM przypisane porty 3 i 4 - zostaly w tej konfiguracji, port 4 i 5 - chwilowy brak kabla ze switch'a.

    Wiertlo 2.5 mm robi odpowiedni otwor, ale wkret jest za slaby (gwint) (nie mam gwintownika), wiec zdecydowalem sie na powiekszenie otworu do 3mm i wkret do mocowania HDD, ktory zrobil gwintowanie :D
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  7. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Kur..., czyli to co u mnie :/
    Nie będzie działać myqnapcloud i to coś do centralnego zarządzania.

    U ciebie widzę, ze pierwsza została na swoim miejscu u mnie idą obie na koniec. I to obaliło moją terorię, że Qnap bierze SN z pierwszej sieciówki. Bo powinno w twoim zaskoczyć gdyby tak było.
     
  8. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:26
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
     
  9. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    1) TS-470 Pro
    2) Obecnie 4.2.1
    3) Może być np Intel Pro/1000 GT
     
  10. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:26
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Czy na wecześniejszych firmware'ach to samo miało miejsce? Jeśli tak to jakie?
    Czy ktoś jeszcze miał inne karty sieciowe i ten sam problem występował?
    Bardzo proszę o informację.
     
  11. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Mariusz jak potrzeba to jestem w stanie załadować ją ponownie do systemu i udostępnić im NASa

    PS
    Tak. Problem mam od początku posiadania urządzenia. Zanim odpaliłem po kupnie pierwsze co zrobiłem to włożyłem dodatkową kartę.
    U @Paweł Tołoczko@Paweł Tołoczko też chyba był ten sam przypadek.
     
  12. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:26
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Okay. Bardzo chętnie. Już przekazuje to info.
     
  13. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czyli mam iść i ładować kartę ?
     
  14. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:26
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Spokojnie. Wysłałem info.
     
  15. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    To możesz wysłać antyinfo :)
    Wycofuję wszystkie oskarżenia - włożyłem kartę i oczom nie wierzę Woohoo Na nowej becie działają wszystkie karty poprawnie oraz nie gubi się SN i działają wszystkie usługi z nim powiązane !!!!! :zakochany:

    upload_2015-12-10_22-37-53. upload_2015-12-10_22-39-1. upload_2015-12-10_22-39-55. upload_2015-12-10_21-38-16. upload_2015-12-10_21-38-57. upload_2015-12-10_21-40-20. upload_2015-12-10_22-24-54.
     
    • Piwo Piwo x 2
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  16. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    884
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +264 / 4 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    kurde a ja dupa nie sprawdziłem. Teraz w pl przez 4 tyg. A nas off line.
     
    • Piwo Piwo x 1
  17. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ja też nie sprawdzałem, ale jak @Silas Mariusz@Silas Mariusz ogłosił konkurs to sobie przypomniałem o tym dziadostwie. I masz. Działa.

    BTW Czemu offline ?
     
  18. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    884
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    21:26
    Oceny:
    +264 / 4 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    Wyłączyłem wszystkie ustrojstwa jak na samolot się dziś rano wybierałem. Czyta tylko lodówka działa choć w niej zostało tylko światło. ...
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.