Rozwiązany Awaria - brak dostępu do danych

Dyskusja w 'Macierz oraz woluminy dyskowe' rozpoczęta przez użytkownika Tomek_Zaw, 26 Luty 2014.

Ładowanie...
  1. Tomek_Zaw
    Offline

    Tomek_Zaw Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    21:10
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
    Po kilku próbach się udało ale Ext2 uważa, że ta partycja ma 930GB pojemności i tyle samo jest zajęte, ale Explorer sądzi, że 0/0 wię chyba d..a
    Ale mimo wszystko dzięki
    Teraz próbuję Knoppixem, może coś się uda
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Ewidentne uszkodzenie pierwszych sektorów dysku. Może coś się uda ...
     
  3. Tomek_Zaw
    Offline

    Tomek_Zaw Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    21:10
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
    to było na bank SeaTools pod DOS na początku testu znalazł ponad 200 błędów. Nie zostaje mi nic innego niż próbować.
    --- Połączono posty, 1 Marzec 2014, Data oryginalnego postu: 27 Luty 2014 ---
    Witam
    Na samym początku chciałbym wszystkim podziękować za rady.
    Po 48 godzinach, sporej masie obaw oraz chwilach zwątpienia oraz 847 wykrytych błędach - dysk działa a pliki nie uszkodzone i w pełni dostępne :D

    Jeszcze raz dziękuję ;)

    Pozdrawiam
    Tomek
     
    • Wygrany! Wygrany! x 2
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  4. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    21:10
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    To teraz proponuje zgrać dane i wymienić dysk, chyba że jesteś sadomasochistą i lubisz takie zabawy :p
     
  5. Tomek_Zaw
    Offline

    Tomek_Zaw Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    21:10
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
    No nie jestem ;)
    Dane już się kopiują, mam tylko problem z wyborem dysku, ale liczę na to, że nie długo coś znajdę
     
  6. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Mam nadzieję że teraz zrobisz sobie bezpieczniejszy RAID 1 vel lustro. droższy ale bezpieczniejszy od pojedynczego dysku :)
     
  7. Tomek_Zaw
    Offline

    Tomek_Zaw Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    21:10
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
    Tak mam własnie zamiar, ale mam cały czas problem ze znalezieniem odpowiednich dysków 2TB ;-/
     
  8. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Producent nie wpisał do tego modelu żadnych modeli hdd 2 Tb - sprawdź na ang forum QNAPa jakie modele hdd działają ;)
     
  9. Tomek_Zaw
    Offline

    Tomek_Zaw Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    21:10
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
  10. Archi
    Offline

    Archi Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Luty 2014
    Wiadomości:
    23
    Miejscowość:
    Bytom
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    40 GbE
    TS-210 40 GbE
    ...może tak, używam ich w TS-212, TS-412, TS-420, TS-421 ostatnio w TS-469L i tam nie miałem i nie mam żadnych problemów z nimi, kiedyś padł jeden w 212 ale szczęście był RAID1 i wymianom nie było problemów niestety brak doświadczenia z TS-209 ProII i na 100% nie będe w stanie pomóc przykro mi :-(
    tutaj QNAP - Compatibility list brak jakiejkolwiek kompatybilności z 2TB. więc sam już nie wiem, wysłałem zapytanie do serwisu oraz mojej hurtowni, zobaczymy co powiedzą.
     
  11. Tomek_Zaw
    Offline

    Tomek_Zaw Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    21:10
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
    Dzięki za zainteresowanie moim tematem ;)
    Ja także czekam na odpowiedź od QNAP'a i WD.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.