Download [Beta] QTS 4.0.0 Build0510 | ARM & x86

Dyskusja w 'Firmware' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 11 Maj 2013.

Ładowanie...
Tagi:
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A jak to jest w przypadku Synology. Czy ich urządzenia dekodują stream i potrafią włączyć nagrywanie z detekcji ruchu od strony urządzenia nagrywającego? - Bo chyba nie wydaję mi się aby było to możliwe...
    Naturalnie wymagałoby to mocnego procesora, który w czasie rzeczywistym dekodowałby wpływający do nich stream obrazu wideo.

    Takie rozwiązania są znane w przypadku profesjonalnych rozwiązań CCTV, np. firmy GeoVision.
     
  2. mrq
    Offline

    mrq Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    19 Maj 2013
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Cyt. serwisanta Synology w odpowiedzi na moje pytanie dot DS112 vs TS112:

    "To że QNAP jest silniejszy sprzętowo nie znaczy, że jest wydajniejszy, to wszystko zależy od dobrze napisanego firmware. W tej chwili Synology pomimo że sprzętowo słabsze jest bardziej wydajne. Jeśli chodzi o funkcje, które nie spełnia QNAP to kompatybilność z ONViF (do tej pory mało którą kamerę udało mi się podłączyć do QNAPa, w Synology na 90% testowanych modeli nie było problemu); w qnapie nie można ustawić wykrywania ruchu z poziomu rejestratora, tylko z poziomu kamery; w qnapie są ograniczone możliwości powiadomień o alarmie)."

    Czy sekcja Surveillance zmieniła się w QTS4 (pytam o funkcjonalność- nie szatę graficzną)?
     
  3. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
  4. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    253
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Panowie a czy ktoś może mi pomóc w tym (załącznik)

    Mam QTS 4.0 i jak wchodzę na Surveillance Station Pro to wszystko ok widzę status ze nagrywa widzę miniaturkę podglądu ale jak daje "Monitoring" to wywala mi komunikat jak w załaczniku. Bawilem sie z tymi kontrolkami ActivX wszystko zezwoliłem - pomimo ostrzeżeń zagrożenia ale dalej nie działa. Mam IE10 - ktoś pomoże ?

    Ps. Antyvirusa wyłączyłem i zapory też - i dalej nic.
     

    Załączone pliki:

    • 1q.
      1q.jpg
      Rozmiar pliku:
      26 KB
      Wyświetleń:
      0
      MD5 Sum:
      9ffa2efbe86336a8e183d68e59de3a6d
  5. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Masz wystawionego QNAP'a na zewnatrz? Moge się zalogować?
     
  6. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Windows 8 x64 Enterprise + Google Chrome - bez najmniejszego problemu, zainstalowane i odpalone...
     
  7. mrq
    Offline

    mrq Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    19 Maj 2013
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    EPA Systemy- sprzedają zarówno Qnapa jak i Synology...

    I tu się nie zgadzam- w sekcji "Zaawansowane ustawienia kamery" masz możliwość, czy detekcja ma się odbywać z poziomu kamery czy aplikacji (sprawdź LiveDemo)
    aimg577.imageshack.us_img577_1083_synology.
    Uploaded with ImageShack.us

    Ponawiam zatem pytanie- czy QTS4 wprowadził jakieś merytoryczne zmiany w sekcji Surveillance (sprawdzałem LiveDemo dla poprzedniej wersji fm-ware i tam nie było wspomnianej wyżej opcji).

    Pozdrawiam.
     
  8. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Obecnie platforma monitoringu oferuje przeprojektowany interfejs oraz obsługuję znacznie większą ilość kamer.

    Odnośnie wspominanej funkcji wykrywania przez aplikację - no nie sądziłem, że w ogóle można coś takiego wprowadzić.
    Czyli de facto, kiedy zostanie aplikacja zamknięta, to wykrywanie ruchu również przestanie funkcjonować - tak?
    Z uwagi na moją poprzednią 6-cio letnią pracę w firmie dystrybuującej profesjonalne urządzenia CCTV/Surveillance takich firm jak GeoVision, DynaColor, Samsung Techwin, Spacecom, itp. to osobiście uważam, że takie rozwiązania nie są profesjonalne i zbędne oferując jedynie dodatkowe obciążenie maszyny klienckiej a także zwiększając awaryjność w przypadku sytuacji kryzysowych. Wobec tego czym kieruje się producent oferując takie funkcje?
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  9. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ach, EPA, tak znam im dobrze - ach za dobrze ;)
     
  10. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Troche zmienie temat. Czy wiadomo juz kiedy bedzie upubliczniona stabilna wersja QTS 4.0?
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  11. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    hmmm
    Mam tylko informacje, że public Beta oprogramowania QTS 4.0 SMB czyli m.in. dla serwerów rackowych jest zaplanowana na środek czerwca.
    Nie pozostaje nic innego jak tylko czekać :czas:
     
    • Informacyjne Informacyjne x 1
  12. r.ambrozy
    Online

    r.ambrozy Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    A mnie brakuje jednej funkcji która jest w Synology i liczyłem że będzie w 4.0 mianowicie w FileStation powinno być podłaczanie innych zewnętrznych NASów by je wszystkie widzieć w FileStation.
     
  13. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Bardzo dawno temu na życzenie CISCO została wprowadzona funkcja agregacji udziałów sieciowych. Natomiast w celu zapewnienia lepszej jakości konsolidacji i wirtualizacji serwerów, na wymogi VMware, Citrix oraz Microsoft w rozwiązaniach iSCSI istnieje funkcja wiązania za pomocą wirtualnych dysków. Czy tego typu rozwiązanie linkowania nie jest wystarczające?

    FileStation to inaczej AjaXplorer, możliwe że pozbawiony funkcji linkowania za pośrednictwem chociażby FTP.
    Jednak nie powinno być trudne jego postawienie w wersji standalone na wbudowanym w QNAP'ie serwerze Web. Jeśli miałbyś problemy z uruchomieniem, to pisz a pomogę.

    --- Połączono posty, 28 Maj 2013 ---
    tren90tren90 Próbuje się zalogować na Twój serwer, jednak strasznie wolno idzie... Ale wygląda na to, że działa... Co mam konkretnie sprawdzić?
     

    Załączone pliki:

    • playback.
      playback.png
      Rozmiar pliku:
      16,3 KB
      Wyświetleń:
      0
      MD5 Sum:
      db4589e2425b6534097c01d7f4166613
    • playback2.
      playback2.png
      Rozmiar pliku:
      26,9 KB
      Wyświetleń:
      0
      MD5 Sum:
      f94499a0de4bf620275da96c30c132b1
  14. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    253
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    no tak jak pisałem w station pro jak dasz monitoring to nie można zobaczyć podglądu na żywo i wyskauje tak jak w zalaczniku. Przy 3.8.3 tego nie ma.
     

    Załączone pliki:

    • 1q.
      1q.jpg
      Rozmiar pliku:
      26 KB
      Wyświetleń:
      0
      MD5 Sum:
      9ffa2efbe86336a8e183d68e59de3a6d
  15. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ale zobacz na załączone zdjęcia. Jestem zalogowany do monitoringu.
    --- Połączono posty, 28 Maj 2013, Data oryginalnego postu: 28 Maj 2013 ---
    tren90tren90 Jakiego antywirusa używasz? Czy posiadasz jakiegoś firewall'a? Cleanery systemowe lub programy usuwające reklamy? Oraz na jakim systemie pacujesz?
     
  16. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    253
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    No ja pracuje na WIN7 64bit IE10 Antyvirus AVG Internet Security 2013. Kurcze to nie wiem co jest - może antywirus blokuje. Pierwsze Twoje foto to bez problemu mam tak samo, ale już te okna to już nie da rady i wywala mi komunikat. Jakieś pomysły?
     
  17. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Hmmm :s
    Niestety nie mam pojęcia co może być tego powodem, że kontrolki ActiveX u Ciebie nie działają.
    Na pewno coś blokuje ich pobranie lub uruchomienie.

    Ale pomimo to, zacznij od zweryfikowania połączenia z kamerą - ponieważ jej IP był nieosiągalny.

    Wspominałeś, że testowałeś też stacje monitoringu na innym komputerze. Czy na nim również był zainstalowany AVG?
    Szczerze, nigdy nie widziałem na oczy czegoś takiego jak AVG.:!

    Mój OS to: Windows'a 8 x64 z antywirusem Symantec Endpoint Protection 12.1 oraz program do usuwania reklam Ad Muncher, w który mam skonfigurowane adresy urządzeń, aby nie były filtrowane.
     
  18. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    253
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    AVG jest bardzo popularne. Mało tego sprawdzałem na dwóch kompach z WIN7 oraz na jednym z XP i cały czas to samo. Zainstalowałem nawet czysty system i dalej to samo. Sprawdzałem na IE10 Firefox Chrome dalej to samo. Sprawdzałem z antywirusem i bez i nic, zapory powyłączałem i dalej nic. Jak tylko wrócę na 3.8.3 to nie ma problemu. Może to wina nowego softu który nie do końca jest kompatybilny z WIN7 ? ? ? Czy może ktoś sprawdzić na QTS4.0 i WIN 7 czy macie te same problemy ???
     
  19. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Nie chce mi się w to wierzyć, że mi na Windows'ie 8 x64, którego mam zainstalowanego od 2 miesięcy przed premierą działa, a Tobie nie.
    Sięgnę już po nieprawdopodobne, ale może na routerze masz włączonego Firewall'a, który ma filtrować ActiveX'y?! (Linksys'y dawno temu oferowały takie funkcje).
     
  20. Qkuba
    Offline

    Qkuba Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Maj 2013
    Wiadomości:
    52
    Miejscowość:
    dolnośląskie
    Local Time:
    22:09
    Oceny:
    +11 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Mam WIN7 TS569Pro i wszystko działa bez problemu, nagrywanie, odtwarzanie i oczywiście podgląd na żywo

    pozdrawiam
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
    • Wygrany! Wygrany! x 1
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.