Rozwiązany Brak możliwości wyłączenia/załączenia usług po wymienie ramu

Dyskusja w 'Podstawowe ustawienia systemowe' rozpoczęta przez użytkownika apofis, 4 Kwiecień 2015.

Ładowanie...
  1. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 868
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    03:00
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Upgrade RAM Memory for QNAP NAS
     
  2. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    255
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    03:00
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Słusznie ! I tak dokładnie robię - tylko że to jest opis aby dostać się do slotu podstawowego gdzie generalnie nie ma większego problemu. Mi chodzi o slot drugi, który znajduje sie po prawej stronie pod samą blachą/wkładem montażowym.

    Ps. Ale już wiem w czym jest problem, muszą być dwie te same pamięci. Tak więc nie można włożyć 4+1 tylko 4+4.
     

    Załączone pliki:

    • RAM22.
      RAM22.jpg
      Rozmiar pliku:
      66,5 KB
      Wyświetleń:
      0
      MD5 Sum:
      ad21c707e1f4d82e304c00ebdb4b0fb4
    • Wygrany! Wygrany! x 1
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 384
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:00
    Oceny:
    +1 433 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ja mam dwie różne i mi działa.
     
  4. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    255
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    03:00
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A czy w Twoim modelu jest równie trudny dostęp do drugiego slotu jak w TS 251 ? Jeśli jest identyczny to jak wkładasz druga kość do slotu ?
    Punkt 9 instrukcji upgrade ramu wyraźnie mówi, że pamięci muszą być te same.
    "Always ensure that a memory module is installed in the Primary slot (red). If not, then the system will fail to start. When installing two memory modules, please ensure that they are the same size and ideally use the same type of RAM for both memory slots. The maximum supported memory is 8GB combined"
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 384
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    03:00
    Oceny:
    +1 433 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Posiadam TS-451 i EC-1279U-RP.
     
  6. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    255
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    03:00
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Zatem jak wkładasz kość do drugiego slotu w TS 451 ?
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.