Rozwiązany Firmware 4.1.x i restarty przy operacjach na dużej ilości danych

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika avis, 21 Czerwiec 2014.

Ładowanie...
  1. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    Nie magicy tylko każde urządzenie jest inne ma inny konfig inne dyski i niekoniecznie musi wszystko działać
    --- Połączono posty, 21 Sierpień 2014, Data oryginalnego postu: 21 Sierpień 2014 ---
    No dobra po upgrade jest też mój drugi klamot (TS-420) i ten w odróżnieniu od poprzedniego bryknął jak dzika kozica :)
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    U mnie po update - musze klepnąć w F5 żeby mi się załadował panel kontrolny QNAPa (przez WWW).
    Zauważyłem większe zużycie RAMu (bez włączonych aplikacji) ~25% na idle , zwykle miałem w okolicy 15%.
     
  3. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Cache przeglądarki po każdym updejcie powinno się czyścić.

    A to oprogramowanie to nadal Leaked Beta.
     
    • Przyjaciel Przyjaciel x 1
  4. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    A ja z kolei obserwuje zupełnie odwrotna sytuacje do twojej. Przynajmniej na wiekszym pudle
     
  5. DanielN
    Offline

    DanielN Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Listopad 2010
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Na FW 4.0.7, Qnap działa bezproblemowo - nie ma restartów.
    Próbowałem wgrać FW 4.1.1 i niestety otrzymałem komunikat: [Firmware Upgrade] Update failure: File format error.
    Chyba wszystko się wyjaśniło... Wczoraj na udostępnieniu nie było FW dla TS-410U (albo jestem ślepy), zassałem TS-410 :)
    Już zasysa się właściwy ;)
    --- Połączono posty, 22 Sierpień 2014, Data oryginalnego postu: 22 Sierpień 2014 ---
    No to już po aktualizacji. Czas między zatrzymaniem pierwszej usługi, a pierwszą odpowiedzią po restarcie ok. 10 min.
    Użycie zasobów:
    FW 4.0.7 - CPU 6%, RAM 33%
    FW 4.1.1 - CPU 4%, RAM 34%

    Czy będą restarty zobaczymy po weekendzie :)
     
    • Optymistyczne Optymistyczne x 1
  6. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Peszek - używam private mode ;)
     
    • Lizak Lizak x 1
  7. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    avis jeśli chcesz złożyć zażalenie to skorzystaj z formy kontaktu. Otrzymujesz odpowiedzi takie na jakie sam się prosisz. Wpadasz na forum niepierwszy raz, używasz egzotycznego słownika do określenia Twojego problemu a jest nim jedno uniwersalne słowo: "lipne". Jak nie masz czasu, żeby precyzyjnie przysiąść do zdiagnozowania problemu, to nie pisz na forum, a jeśli Ci się nie podoba nasza polityka to równie dobrze możesz usunać tu konto. I na pewno ani Ty, ani nikt inny nie znajdzie tu miejsca na hejtowanie, trollowanie itp.

    W Chrome do momentu aż definitywnie nie zamknięsz przeglądarki i tak cache jest przechowywany.
    Ja natomiast nigdy nie odświeżam i mi działa.
     
    • Lizak Lizak x 1
  8. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    hehehe
    kolejna kłoda pod nogi ode mnie :D
    czesto przez przypadek zamykam sobie FF ;(
     
  9. DanielN
    Offline

    DanielN Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Listopad 2010
    Wiadomości:
    13
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    No to wracam właśnie do 4.0.7... :-(
    W piątek było wszystko OK, ale w sobotę znowu zaliczył niekontrolowany restart (mniej więcej o tej samej porze co wcześniej - na FW 4.1.0). Dodatkowo dziś nie mogłem się wbić na niego przez HTTPS i SMB. Udało się dostać przez SSH więc dałem reboot i po jakiś 10 min. wrócił dostęp HTTPS.
    Chyba zaczekam z aktualizacją do wydania oficjalnego FW 4.1.1.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.