Rozwiązany HD station problem z youtube 1080p

Dyskusja w 'HybridDesk Station (XBMC, ...) (HD_Station)' rozpoczęta przez użytkownika doohoo, 3 Październik 2015.

Ładowanie...
  1. unr3al2
    Offline

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ty masz dyski SSD i one nadrabiają wszystko :D
     
  2. doohoo
    Offline

    doohoo Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2015
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    17:46
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    A jednak filmik się znalazł :) świetnie. A jakie obciążenia Ci pokazuje w stosunku do tego co u mnie na dupeczce?
    Ciekawe z tym SSD czy to nie ma rzeczywiście wpływu. Ja jadę na 2x WD RED 3TB Raid 1.
     
  3. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie robiłem screenów ale tu masz ostatnie 24h na serwerze. Te piki to twoje filmiki. Te do 20-30% to Kodi.


    upload_2015-10-12_22-1-7.
     
  4. doohoo
    Offline

    doohoo Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2015
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    17:46
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    A ten wykresik to co narysowało w Qnapie?
    Jakie masz wersje HybridDesk Station, Youtube i firmware?
     
  5. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Observium SNMP
    Akurat wszystko z ostatnich dostępnych z paczek.

    Proponuję abyś wyłączył wszystkie usługi , czyli jak leci w App Center jedziesz na off. Wyłącz także te systemowe tj serwer www,sql,nfs,transkodowanie,multimedia,stacje pobierania itp... i zostawił samo HD Station z niezbędnymi dodatkami.
    Odpal poużywaj i zacznij uruchamiać te które są ci niezbędne - i spoglądaj na zmiany. Jeśli jakaś powoduje czkawki to albo się z tym pogodzisz albo zaczniesz używać YouTube z dodatków do Kodi.
    --- Połączono posty, 13 Październik 2015, Data oryginalnego postu: 13 Październik 2015 ---
    SSD ma wpływ ale bardziej na czas uruchamiania poszczególnych aplikacji (zwłaszcza jak RAMu mało, więc i swap szybszy) ale nie na samo odtwarzanie treści online. U mnie jest dlatego, że się nie kręci i nie hałasuje.
     
  6. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    294
    Local Time:
    17:46
    Oceny:
    +60 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Wszyscy testujecie na Chrome to ja tez: wyszlo mi max.45% obciazenia cpu - klip Perry Roar 1080p :)
     
  7. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Masz inny CPU (wydajniejszy), niż ten z x51.
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 383
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:46
    Oceny:
    +1 430 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Zwłaszcza dekodowanie h.264 :oklaski:

    Bądźcie poważni. Firma QNAP gdyby Wam dała o pół możliwości jakie ma to każdy byłby zadowolony. A tak każdy włącza feature który nikomu zupełnie nie jest potrzebny, swap się zapycha, a procek nie wyrabia.
    Mało tego wśród userów znajdują się geniusze, którzy kupują serwer nazywając go nadal serwerem mającym 1GB RAM. w00t

    Proszę czytać i przestać już mówić, że serwer QNAP nie wyrabia:

    Nie abym tu nawoływał do katolicyzmu, ale w biblii nazywa się to pycha - chciwość. Weźcie powyłączajcie usługi, które nawet nie macie pojęcia do czego służą i jak ich używać oraz do czego i sprawa załatwiona!
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  9. doohoo
    Offline

    doohoo Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2015
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    17:46
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE


    Przeczytałem i wykonałem
    putty.
    odpaliłem youtube, w procesach standardowo powyżej 50% chrome.
    proces1.
    wykresik do pliku z youtube
    wykres.
    No i po prostu tnie. Oczywiście nie wszystkie pliki ale niektóre tnie i tyle. Może tylko mój sprzęt się tak zachowuje.
     
  10. eustachy
    Offline

    eustachy Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Październik 2014
    Wiadomości:
    49
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:46
    Oceny:
    +12 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Wydaje mi się że generalizujecie towarzyszu generale. Po pierwsze, korzystam z wielu usług, ale ze wszystkich pełną świadomością. :)
    Po drugie nigdzie nie jest napisane że możesz korzystać z 5 usług z 30 dostępnych w jednym czasie. Patrząc po parametrach mocy procesora + ram. powinno uciągnąć wszystko z czego korzystam.
    Po za tym, nigdy nie marudzi że badziewie, zło i szatan.. Tylko (przynajmniej ja) zastanawiam się czy nie popełniam błędu w konfiguracji, przez który wydajność spada, a może działać zupełnie normalnie..
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  11. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 383
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:46
    Oceny:
    +1 430 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Nie lepiej używać Ci YouTube z poziomu XBMC?
     
  12. eustachy
    Offline

    eustachy Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Październik 2014
    Wiadomości:
    49
    Miejscowość:
    Warszawa
    Local Time:
    17:46
    Oceny:
    +12 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Nie wiedzieć czemu, ale YouTube w kodi wyświetla mi firmy z domyślną jakością 720p (mimo ustawień w konfiguracji). Choć przyzwyczaiłem się do tego i używam praktycznie wszystkiego z kodi.
    Dodam że pomimo wielu włączonych usług, używania kart sieciowych w teamingu itd, nie mm pików na procesorze.
    Przy włączonych 2 maszynach wirtualnych stała praca procesora to około 35%-40%. W tej konfiguracji pliki które oglądam na kodi, działaja poprawnie mniej więcej do wielkości pliku 50GB, potem potrzebuje co najmniej minutę żeby zbuforować i dalej idzie płynnie..
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.