How-To Jak zainstalować JDownloader2 na serwerze QNAP TurboNAS?

Dyskusja w 'Oh'Linux? Software hacking' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 26 Sierpień 2015.

Ładowanie...
  1. cukiernik
    Offline

    cukiernik Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    3 Marzec 2015
    Wiadomości:
    45
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    A jakiego masz QTSa? Bo na 4.3 nie działa z pierwszego posta i nie tylko ja miałem problemy, a z mojego linka instaluje się bezproblemowo.

    Wysłane z Nokia 3310
     
  2. pawel78
    Offline

    pawel78 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS411 slim
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    QTS 4.2.3 ( 2017/02/13) taką wersję posiadam i działa wszystko bez problemu.
     
  3. cukiernik
    Offline

    cukiernik Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    3 Marzec 2015
    Wiadomości:
    45
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    To wiele wnosi do tematu

    Wysłane z Nokia 3310
     
  4. pawel78
    Offline

    pawel78 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS411 slim
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Dla mnie to dziwne bo oprogramowanie jest identyczne (linux bodajże ubuntu). Komendy, repo itp jest to samo to nie wiem dlaczego nie działa na wyższym QTS ?
     
  5. cukiernik
    Offline

    cukiernik Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    3 Marzec 2015
    Wiadomości:
    45
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +6 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Przeczytaj parę postów wyżej nie tylko ja miałem problemy.
    4.3 to duża zmiana ale to opisał ktoś mądrzejszy w innym temacie.
    Szkoda zaśmiecać ten.
    Miałem problem, znalazłem rozwiązanie, podzieliłem się.
    Można nie korzystać

    Wysłane z Nokia 3310
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  6. qqlek
    Offline

    qqlek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Marzec 2017
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    QNap TS-228
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    mi działa na 4.3.2, ale instalowałem na 4.2 i potem update robiłem
    przy okazji, wie ktoś w jakim pliku konfiguracyjnym jest domyślna nazwa JDownloader@admin ?
    chciałbym to nazwać inaczej NAS coś tam np.
     
  7. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 873
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    upload_2017-3-16_20-56-22.

    /opt/JDownloader/cfg/org.jdownloader.api.myjdownloader.MyJDownloaderSettings.json
    wartość "devicename"

    zaznaczam że to moja ścieżka - niekoniecznie musisz mieć taką
    /opt/Jdownloader to scieżka gdzie mam program zainstalowany
     
  8. TAPICER
    Offline

    TAPICER Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    11 Luty 2016
    Wiadomości:
    88
    Miejscowość:
    wyszków
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +9 / 0 / -2
    Followers:
    1
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    802.11ac
    TVS-x71 802.11ac
    Ja w oóle nie rozumiem czemu pomoc w sytemie QTS jest realizowana poprzez konsole to jest ponad przeciętnego usera
     
  9. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 873
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    huh ? w Windows najbardziej zaawansowene opcje są dostępne tylko z konsoli,

    JDownloader jest tutaj instalowany bez interfejsu , więc trzeba jakoś te opcje wpisać , poza tym - ta instalacja jest w 90% copy paste z instalacji na stronie JDownloadera , dodane są tylko smaczki/problemy QNAPowe.
     
  10. pawel78
    Offline

    pawel78 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS411 slim
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Witam, pytanie czy można zrobić jdownloadera bez konieczności wchodzenia na stronę www ? Tak jak instalujemy na kompie i odpala się od razu program. Podobnie jest w HDStation ale trzeba siedzieć przy tv.
     
  11. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 873
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Robisz to raz i masz z głowy.
     
  12. pawel78
    Offline

    pawel78 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    6 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    26
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Synology:
    DS411 slim
    Ethernet:
    802.11ac
    null 802.11ac
    Jdownloader-a mam zrobionego ale trzeba logować się przez www. Chodzi mi o sposób odpalenia programu tak jak jest to na kompie. Czy jest jakiś sposób ? Może ktoś podcięli się wiedzą jak to zrobić.
     
  13. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    294
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +60 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    JDownloader jest zawsze uruchomiony, ty się tylko do niego logujesz po www :)
    To nie jest aplikacja "okienkowa", tak samo jak appki qts-owe.
    Może ktoś zrobi wersję dla HD Station, ale nie wiem po co.
     
  14. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 873
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    w HDStation jest Chrome ... można tam linka dodać
    chociaz ja wole robić to z apki na androida - moge włączac pobieranie w dowolnym miejscu na świecie :D
    --- Połączono posty, 17 Marzec 2017, Data oryginalnego postu: 17 Marzec 2017 ---
    How-To - Jak zainstalować JDownloader2 na serwerze QNAP TurboNAS?

    na samym dole są dwa linki.
     
  15. qutin
    Offline

    qutin Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    11 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Nie trzeba grzebać w plikach konfiguracyjnych. Nazwę można zmienić z poziomu my.jdownloader.org. Ustawienia/Zakładka zawansowane.

    JD Device Name.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  16. Franiu91
    Offline

    Franiu91 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Witam mam problem. QNAP ts251a
    Wersja oprogramowanie 4.3.3.0299 bulid 20170901 mam problem z jd2 wszystko dzialalo jakies 3 dni temu posypalo sie. Apka jd nie wykrywa go tak samo jak strona www. Java na qnapie zaktualizowana. Jakies pomysly?
     
  17. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 873
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    restart JD nie pomaga ?
     
  18. Franiu91
    Offline

    Franiu91 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +1 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51+ 1 GbE
    Restartowałem kilka razy całego Qnapa ale samego JD nie wiem jak go zrestartować..
     
  19. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 873
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Tym sposobem naturalnie JD też restartowałeś.
     
  20. brejhart
    Offline

    brejhart Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    21 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    29
    Local Time:
    17:21
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    1 GbE
    HS-251 1 GbE
    U mnie to samo. Wczoraj jeszcze działało OK, a dziś nie mogę się połączyć w żaden sposób. Zrobiłem restart JD, a później całego serwera. Brak poprawy. @Franiu91@Franiu91 poradziłeś sobie jakoś?
    Ktoś ma jakiś pomysł?
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.