Jaka kamera IP?

Dyskusja w 'Demo galerie kamery IP' rozpoczęta przez użytkownika lordwader, 13 Kwiecień 2015.

Ładowanie...
  1. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:34
    Oceny:
    +1 425 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    O kurde działa. Zgaduje... nie robiłeś upgradu firmware'u? Nie rób... :p
     
  2. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Dołączył:
    14 Luty 2011
    Wiadomości:
    932
    Miejscowość:
    opolskie
    Local Time:
    04:34
    Oceny:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    mariuszsal zajefajna drewutnia :D
     
  3. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Właśnie zrobiłem i takie czary mary. Ja już mam swój Chiński Bazarek ze sprawdzonymi softami :p
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:34
    Oceny:
    +1 425 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    To może podniesiemy cene skoro tak pięknie widzą w nocy :p
     
  5. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Koniecznie! 250 brutto to minimum ;)
    Za 100 to ja te spalone mogę opchnąć
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:34
    Oceny:
    +1 425 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    :lol:

    Prawda jest taka, że na pokładzie siedzi tam przetwornik Sony. A od dekady wszystkie najlepsze kamery są na Sony, tylko chińczyki nie potrafią tego oprogramować. OV, Pixelplus, Aptina to g....

    Przykład porównania z OV:
    Kamera AHD 1.3Mpix AHDMX -1042IRKS v1 - MERX

    A poniżej z tzw BCS'em czyli Pixelplus i Aptina.

    Sony vs. ekonomia.
     
  7. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    04:34
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    oo widze, ż propozycja juz chyba nieaktualna...
    ps. a te kopułki z czym mozna porównac?
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:34
    Oceny:
    +1 425 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Cały czas jest aktualna, tylko szkoda moje zachodu bo nawet jak wylosuje najgorszą to będzie poniżej kosztów zakupu.
    EPCAM a to co ja mam to jeden ten sam gniot. Tylko ja tym handlowac ni chce bo wstyd... Dlatego chce się tego pozbyc jako produkt demo.
    --- Połączono posty, 12 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 12 Maj 2015 ---
    Kopułowa kamera - tzw. wandaloodporna, czyli nie zarzucisz linki i nie urwiesz jej z uchwyty, przede wszytkim ładniej się komponuje z elewacją. Zaletą 1.3mpix kopułek jest, że są małe rozmiarem a to ważne, aby nie szpeciło budynku.
    Słuchaj co potrzebujesz, zdecyduj się ... Ten ostatni raz poszukam na magazynie....
     
  9. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 864
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    04:34
    Oceny:
    +1 097 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    To już promocja !
     
  10. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:34
    Oceny:
    +1 425 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    fakt... ale truja
    --- Połączono posty, 12 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 12 Maj 2015 ---
    od dzisiaj nie zejde!

     
  11. goauld501
    Offline

    goauld501 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    16 Marzec 2015
    Wiadomości:
    37
    Local Time:
    04:34
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-x53 10 Mbps
    Chciałem mieć monitoring parkingu przy sklepie, który wynajmuje.
    Nie chciałem na to wydawać fortuny.
    Pierwotnie myślałem, że taka kamera do 700zł sobie poradzi z takim monitoringiem.
    Ale z tego co tu czytam to i sporo droższe modele mają z tym problem.

    Ta promocja to faktycznie jest jeszcze ważna?
    Chętnie bym jakąś kamerkę przygarnął.
     
  12. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    04:34
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    ok, daj nr rachunku i kwotę to zapłace za 2szt. epcam(albo klon) najlepiej jakbys wylosował 2mp... :)
     
  13. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:34
    Oceny:
    +1 425 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Jaki klon? EPCAM jak i to co ja mam to to samo produkowane przez Longse - największy chłam. EPA Systemy kupiła OEM pod swoim logiem i nazwała to Longse. Jeśli oni się nie stydzą tego sprzedawać ich sprawa. Alw ja tak. Dlatego przyjmijcie do wiadomosci, że to produkt "demo" bez gwaranacji. I jak już wcześniej pisałem dogadajcie się i załatwcie sobie kogoś, kto to wezmie na FVAT.
    --- Połączono posty, 12 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 12 Maj 2015 ---
    Albo już niech stracje... jutro mi przypomnijcie zrobie proformy. Ale uwaga...te kamery to na Waszą odpowiedzialność.
    --- Połączono posty, 12 Maj 2015 ---
    Zrób sobie na AHD 2mpix.
    Rejestrator standalone + kamery 2mpix wyjdą Cie znacznie taniej.

    Analog vs. AHD 2.0 FullHD
    amerx.com.pl__campaign_img_youtube_ahd20_a. amerx.com.pl__campaign_img_youtube_ahd_night.
     
  14. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    04:34
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    znaczy sie dane do faktury na dowolną firmę, a płatnosc z prywatnego rachunku moze iść?
    kamery bez gwarancji, ale nowe, bez napraw - "nierozdziwiczone jeszcze"...
     
  15. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:34
    Oceny:
    +1 425 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    PS. Rejestrator demo z kamerami 1.3mpix masz pod adresem: http://lan.merx.pl:23000
    Podczas logowania wybierz strumień Main stream
     
  16. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    04:34
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    ??
     
  17. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:34
    Oceny:
    +1 425 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A i jeszcze jedno... AHD cennik enduser netto.
    Takze zastanowcie sie czy warto IP czy moze oddzielny system.
     
  18. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    04:34
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    "Albo już niech stracje... jutro mi przypomnijcie zrobie proformy. Ale uwaga...te kamery to na Waszą odpowiedzialność."

    to ja sie pisze na tą opcję bo bedzie problem z faktura i płatnoscia z firmy z branży IT :-(
    a jak moge mieć jakiś wplyw jescze na losowanie, to proszę o wyciagnięcie z worka kolor grafit ew. biały oraz obiektyw mozliwie szerokimkącie czyli małej ogniskowej :)
    ps. przyłącze LAN i POE jest na jakimś kablu zapewne?
     
  19. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Z POE to ty z nimi nie szalej :D
    Mam już dwie spalone po zabawach z 802.3af. Kup taki pierdolnik i zasil 12V.
    awww.itplus.us_store_images_POE_Injector.
    --- Połączono posty, 12 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 12 Maj 2015 ---
    A tu masz zdjęcia z wczorajszej sekcji zwłok jednej z nich. Widać przyłącza i nie tylko.
    Dropbox - Chinska Kamera
     
  20. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:34
    Oceny:
    +1 425 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ale wymagania za 100zł netto. A losowany chińczyk nie wystarczy?

    Słuchajcie... Umowmy sie ze jutro w wolnej chwili powiem co mam, i do czwartku sie zastanowicie... Nie chce mi sie chodzic po te kamery do piwnicy.
    --- Połączono posty, 12 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 12 Maj 2015 ---
    Nie!
    Mówie Wam kupcie switcha POE. Switch próbkuje czy urządzenie jest zasilane po PoE i dopiero wtedy puszcza zasilanie. Takie cos to ja robie ze złączek UTP, wyciagam piny i lutuje w +12VDC.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.