Jaka kamera IP?

Dyskusja w 'Demo galerie kamery IP' rozpoczęta przez użytkownika lordwader, 13 Kwiecień 2015.

Ładowanie...
  1. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    04:27
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    upload_2015-5-15_21-23-15.
    --- Połączono posty, 15 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 15 Maj 2015 ---
    niepokoi tez mnie ze onvif device manager nic nie wykrywa...
    mam inna kam tam wszystko hula bez bólu..

    http://192.168.100.245:8999/onvif/device_service
    tez nie chodzi...
     
  2. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Masz PuTTY ? Sprawdź czy odpowiada na porcie telnet.
    Jak tak to działa tylko się zwiesza :) Mam też na to trick :D
     
  3. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    04:27
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    upload_2015-5-15_21-35-31.

    taka konfiguracja?
     
  4. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie - domyślny port 23
     
  5. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    04:27
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    probuje sie zalogowac, ale na admin/admin chyba nie pójdzie
    --- Połączono posty, 15 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 15 Maj 2015 ---
    upload_2015-5-15_21-40-43.
     
  6. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    No dobrze, czyli kamera działa.
    Teraz sprawdź takie rozwiązanie. Zakryj kamerę szmatą/ręcznikiem ... tak aby nie docierało do niej światło. Odłącz od zasilania, poczekaj z pół minuty i podłącz. Po chwili sprawdź połaczenie przez IE.
    Procedurę trzeba czasem powtórzyć.
     
  7. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    04:27
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    ja pierdziu...
    załaczyć ja zasłnietą czy odsłonietą?

    -procedura startowa jak z NASA...
     
  8. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zasłoniętą :D
    Nie uwierzysz że ja to robilem z kamerą zamontowaną na balkonie - a sąsiad się patrzył jak na wariata.
     
  9. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    04:27
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    mam nadzieję, że nie robisz sobie ze mnie jaj (bo jakos tak się czuję)
    chyba nic z tego, metoda NASA nie zadziałała ;(
     
  10. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zadziała - u mnie fabrycznie był soft 4.0.XXX który tak właśnie działa. Odpinaj i podłączaj aż zaskoczy
     
  11. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    04:27
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    a jesli zaskoczy to sytuacja bedzie sie powtarzala?

    po ilu razach zaskoczyl u ciebie??
     
  12. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nie powtórzy bo wrzucisz soft który jest pod tym względem OK. Najpierw ją odpal i jak wejdziesz w menu to nic nie grzeb przed update'm softu.
     
  13. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    04:27
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    kurcze juz z 6 razy i dalej nic...
     
  14. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Sprawdź na innym PC z IE, może coś ci blokuje. Jaki system masz u siebie ?
     
  15. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    04:27
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
  16. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Poczekaj chwilę, sprawdzę u siebie na Win7 czy to chodzi.
     
  17. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    04:27
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
  18. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    04:27
    Oceny:
    +1 425 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ty upewnij się czy nie masz jakiegoś softu blokującego Ci kontrolki ActiveX...
    Lub przeflashuj firmware kamery :)
    --- Połączono posty, 15 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 15 Maj 2015 ---
    A możesz przekierować DMZ'em tą kamerę?
     
  19. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    04:27
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    mam jeszcze 3 inne kamery i wszystkie hulaja,
    przeflshowałbym jakbym mial inny soft i jakby mozna sie bylo do niej zalogowac przez www
     
  20. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.