Jaka kamera IP?

Dyskusja w 'Demo galerie kamery IP' rozpoczęta przez użytkownika lordwader, 13 Kwiecień 2015.

Ładowanie...
  1. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    05:00
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    moglbym tylko musialbym pogmerac na routerze, nigdy tego nie robilem...
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    05:00
    Oceny:
    +1 425 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Zanim to zrobisz przekieruj mi kamere DMZ'em :)
    --- Połączono posty, 15 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 15 Maj 2015 ---
    I pokaż mi screen z IP Searcha... oraz wklej output z
    Kod (Winbatch):
    1. ipconfig /all
     
  3. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    05:00
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    upload_2015-5-15_22-39-55.
    upload_2015-5-15_22-40-28.
    dmz odpalony -chyba...
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    05:00
    Oceny:
    +1 425 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A Gateway jaki w kamerze ustawiłeś?
    --- Połączono posty, 15 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 15 Maj 2015 ---
    Podaj swój IP...
     
  5. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    05:00
    Oceny:
    +1 425 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Nie wrzucaj jeszcze...
     
  7. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    05:00
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    upload_2015-5-15_22-44-39.

    niestety moze byc tylko taki: xxx.xxx.xxx.1
    nie przyjmuje innej końcówki...
    --- Połączono posty, 15 Maj 2015, Data oryginalnego postu: 15 Maj 2015 ---
    oki nie wrzucam, noc dopiero się zaczęła...
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    05:00
    Oceny:
    +1 425 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  9. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    05:00
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    czyli co? flashowac?
     
  10. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    05:00
    Oceny:
    +1 425 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Nie...
    Masz Teamviewera?
    I rozumiem, że nic innego nie zajmuje IP tej kamery. Przeszukałeś skanerem otwarte porty?
     
  11. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    05:00
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    ryzyk fizyk, jedną sflashowalem i działa ;)
    teraz kolej na drugą...
     
  12. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    05:00
    Oceny:
    +1 425 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    :s
    Ten chińczyk coraz bardziej mnie zaskakuje. Co kamera to nowa zagadka...
     
  13. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Będzie działać, duże są z bardzo nieudanym softem wypuszczone, chyba są najstarsze. Ale za to jakościowo najlepsze.
     
  14. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    05:00
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    proponuje przeflashowac i ceny skorygowac ;)
     
  15. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Pisałem mu to ale się zawziął.
     
  16. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    05:00
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    bo za duze tantiemy chciales ;)
     
  17. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    05:00
    Oceny:
    +1 425 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Nie.

    To jest Yudor 1.3mpix:
    [​IMG]

    A to Longse/EPCAM 2mpix:
    [​IMG]


    PS. Dodaj także swoje kamy jakie tam posiadasz do naszego Showcase :)
     
  18. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    05:00
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    i druga przeflashowana dziala :)
    jak je docelowo zainstaluje to dodam...

    z tym nowym firmwarem wszystko hula tylko 2 uwagi:
    1. ipcsearch nie wyszukuje kamer (ale znajduje je ten program do flashowania)
    2. z pozimu przegladarki nie ma mozliwosci zapisania zmian ustawien sieci, robilem to onvif managerem. (na laptopie nie moglem, na stacjonarnym moge :) - moze kwestia ekranu...

    Generalnie dziala, dzieki wszystkim za pomoc
     
  19. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Nowy fw to i nowy ipsearch :D
     
  20. lordwader
    Offline

    lordwader Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Marzec 2015
    Wiadomości:
    63
    Local Time:
    05:00
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    a masz może gdzies zestaw FW do tej małej tuby? (tak dla pełnej kolekcji)

    ps. jesli kamera łyka 1A (12V) to minimaly przekroj kabla powinien byc ok 1mm2 chyba, biorac pod uwagę jeszcze spadki napięć z uwagi dlugość przewodu - raczej napewno nie PoE...
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.