Który model serwera NAS firmy QNAP kupić?

Dyskusja w 'Przed zakupem...' rozpoczęta przez użytkownika keczi20, 29 Czerwiec 2015.

Ładowanie...
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    No właśnie widzę że na morele za tyle jest :)

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     
  2. Portal
    Offline

    Portal Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    31 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    364
    Miejscowość:
    Białystok
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +13 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    tez tam kupiłem, były z dystrybucji epa systemy :) (zapytałem się wcześniej)
     
  3. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    A to mam rozumieć że dobrze ;)?

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     
  4. Portal
    Offline

    Portal Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    31 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    364
    Miejscowość:
    Białystok
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +13 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wiesz ..jeżeli masz problem... to jest lepsze wsparcie techniczne dla dysków pochodzących z epa systemy, sam już pytałem w epa systemy o sprawy techniczne i dosłownie w ciągu kilku minut miałem odpowiedz na emaila...
     
  5. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    No to bardzo dobrze bo to też jest wazne;))

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     
  6. Portal
    Offline

    Portal Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    31 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    364
    Miejscowość:
    Białystok
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +13 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    ale przed zakupem upewnij się, bo w Polsce jest kilku dystrybutorów (chyba 3)..a sklepy na ogol biorą tam gdzie akurat taniej...
    epa systemy wspierają tylko produkty z ich źródła, sprawdzają po nr seryjnym,

    kiedyś synology tez miałem z epa systemy i tez dużo pomogli...
     
  7. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Okey to będę pytał i się upewnie z góry dzięki bo napewno bym nie wiedział o tym:)

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     
  8. Portal
    Offline

    Portal Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    31 Lipiec 2011
    Wiadomości:
    364
    Miejscowość:
    Białystok
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +13 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    nie ma za co, jak kupisz to na pudelku powinna być naklejka z jakiej dystrybucji jest :)
     
  9. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Jeszcze mam pytanie bo już się zdecydowałem na zakup 253pro plus 4TB wd red ale czy warto dokupić jeszcze ram i czy 2gb dokupić albo może 4gb?. Jak już zamawiam to wole od razu wszystko mieć:)
     
  10. balagaan
    Offline

    balagaan Obłędny Rozmemłany Kołowrotek Q's Professional

    Dołączył:
    24 Luty 2014
    Wiadomości:
    409
    Miejscowość:
    Olsztyn
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +92 / 5 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    Xpenology on VM
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Więcej zawsze lepiej,
    Pamiętaj, że obie kości muszą być tej samej wielkości.
     
  11. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    A czy rozumiem że 4 plus 2 nie zadziała? Bo do tej wersji tańszej jest włożony pojedyncza dwójka?

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     
  12. balagaan
    Offline

    balagaan Obłędny Rozmemłany Kołowrotek Q's Professional

    Dołączył:
    24 Luty 2014
    Wiadomości:
    409
    Miejscowość:
    Olsztyn
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +92 / 5 / -0
    Followers:
    2
    QNAP:
    TVS-x71
    Synology:
    Xpenology on VM
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Sprzedaj ta fabryczne 2Gb i kup 1x 8GB, koszt trochę ponad 200, ale masz spokój. Jak będzie brakowało to kolejne 8GB i masz max.

    Mobilnie z LG G
     
  13. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  14. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    255
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
  15. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    To super :) to zamówię sobie od razu ale czy kiedyś ten qnap odczyta drugie 8gb czyli 16gb?:)

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     
  16. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    255
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Wiesz co - teoria mówi że max 8GB. Praktyka pokazuje że ludzie mają po 2x8GB i spokojnie widzi im 16GB. Mi aż tyle pamięci nie potrzeba więc zdecydowałem się na 2x4.
     
  17. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Rozumiem myślę że mi 8 GB też starczy:)

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     
  18. SzymonKul
    Offline

    SzymonKul Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    6 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-100
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-100 802.11ac
    16 GB to trochę sporo, ale gromadzenie zdjęć z każdego roku życia twojego dziecka trochę zajmuje.
    --- Połączono posty, 6 Lipiec 2015, Data oryginalnego postu: 6 Lipiec 2015 ---
    16 GB to trochę sporo, ale gromadzenie zdjęć z każdego roku życia twojego dziecka trochę zajmuje.
     
  19. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 868
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    tylko co RAM ma wspolnego z HDD :>
     
  20. keczi20
    Offline

    keczi20 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    28 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    22
    Local Time:
    06:47
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    No właśnie nie bardzo zrozumiałem tą wypowiedź z tym 16GB:D... ale już zamówiłem dysk 4TB WD RED no i Qnap-a 253pro plus 8GB ramu:D Yupiiiiiii :>
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.