Featured Wiedza myQNAPcloud - czyli QNAP w internecie... (przekierowanie portów)

Dyskusja w 'Zdalny dostęp oraz sieć komputerowa' rozpoczęta przez użytkownika avis, 3 Luty 2014.

Ładowanie...
  1. qubuss
    Offline

    qubuss Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    17 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Nie da się, w opcji NAT/PAT mogę przekierowywać tylko porty.
     
  2. pawelson
    Offline

    pawelson Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    12 Listopad 2017
    Wiadomości:
    32
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    No
    No przecież o to chodzi. O przekierowanie portów do QNAPA.
     
  3. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    *popcorn mode* nei da sie :lol: *popcorn mode*
     
  4. qubuss
    Offline

    qubuss Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    17 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Nie da się przekierować adresu iP w opcji NAT/PAT jak twierdził poprzedni użytkownik. Gdzie znajdę jaki port mam przekierować na jaki, w Funboksie jest kilka opcji między innymi 443 na 443 zew/wew, niestety dalej ten sam problem.
     
  5. pawelson
    Offline

    pawelson Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    12 Listopad 2017
    Wiadomości:
    32
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53A 1 GbE
    Napisałem abyś przekierował zewnetrzny PORT 443 i 80 na wewnetrzny PORT 443 i 80 QNAPA wpisując jego wewnetrzny adres ip. Nie znam interfejsu funboksa więc nie poprowadze Cię za rękę jak to zrobić ale NAPEWNO taka opcja jest. Obawiam się, że nie mogę Ci bardziej pomóc.
     
  6. qubuss
    Offline

    qubuss Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    17 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    16
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Przekierowywałem tak jak podałeś wyżej, 443 zew na 443 wew i 80 na 80, podałem, że dla QNAP. Niestety bez efektu.
     
  7. qnpnewbie
    Offline

    qnpnewbie Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Styczeń 2018
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Witam, posiadam router FRITZ!Box 6840 LTE, oraz QNAP TS-431-P2. Skonfigurowałem sobie myqnapcloud i działa prawidłowo, jednak CloudLink nie obsługuje usługi Wordpress'a, który zainstalowałem na serwerze. Docelowo chciałbym mieć możliwość połączenia się z usługą Wordpressa z dowolnego miejsca na ziemi. Dodam, że mam dynamiczny adres IP, skonfigurowałem sobie ddns na no-ip, wsyzstko działa poprawnie w sieci lokalnej, łącze się z serwerem. Jednak poza siecią nie mogę się dostać do serwera. Mam problem z poprawnym udostepnieniem portów. Bardzo proszę o pomoc. Dodam, że DDNS włączyłem na routerze, a nie na QNAPIE. Ponadto uruchomiłem serwer FTP oraz WWW na QNAP. Domyślne porty to 21 oraz 80. Czy ktoś jest w stanie mi rozjaśnić sytuację z portami, abym docelowo dostał się do serwera poza siecią wewnętrzną? Być może pominąłem jakieś ustawienia na qnapie :-(
     
  8. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    super - a masz publiczny adres IP ?
     
  9. qnpnewbie
    Offline

    qnpnewbie Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Styczeń 2018
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Tak, natomiast jest to zmienne IP, dlatego skonfigurowałem sobie ddns
     
  10. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    myqnapcloud nie jest potrzebny do działania serwera "na zewnątrz".

    w FTP masz do przekierowania port 21 oraz grupe portów:
    upload_2018-1-9_11-46-1.

    co do WWW - sprawdz jaki port masz dla serwera WWW QNAP (nie do panelu adm):
    upload_2018-1-9_11-47-32.

    i te porty przekieruj na routerze.
     
  11. qnpnewbie
    Offline

    qnpnewbie Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Styczeń 2018
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    przekierowałem te porty, lampke mam podswietlona w friztboxie na zielone, natomiast jak sprawdzam w noip porty to wydaje mi komunikat, że są zamknięte, na ftpie na drugim zdjęciu, który załączyłeś mam wybrane use default port
     
  12. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    jak sprawdzasz te porty ?
     
  13. qnpnewbie
    Offline

    qnpnewbie Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Styczeń 2018
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    https://zapodaj.net/images/f223c5ddc88d7.png
    --- Połączono posty, 9 Styczeń 2018, Data oryginalnego postu: 9 Styczeń 2018 ---
    lokalnie normalnie wszystko hula łącze się po .ddns.net i gra, ale z zewnątrz za cholere się niedostane, wydaje mi się, że dobrze przekierowałem porty :-(
    --- Połączono posty, 9 Styczeń 2018 ---
    w panelu routera mam napisane Otwarte porty: 8082, 443, 8081, 80
     
  14. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    bez adresu nie pomoge
     
  15. qnpnewbie
    Offline

    qnpnewbie Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Styczeń 2018
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    moglbys mi pokazac jak masz skonfiugrowane te porty u siebie na routerze? Nie ukrywam, ze jesli chodzi o sieci to jestem blady
    --- Połączono posty, 9 Styczeń 2018, Data oryginalnego postu: 9 Styczeń 2018 ---
    na obrazku nr 2 u Ciebie wyświetla się http://qts.seph.ovh:80 u mnie pojawia się lokalny adres IP serwera:80
     
  16. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    904
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +66 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Serwer działa z zewnątrz. Mi również Wordpress przestał działać po najnowszej aktualizacji.
     
  17. qnpnewbie
    Offline

    qnpnewbie Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Styczeń 2018
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    ch.. z wordpressem. W ogóle nie mogę się połączyć z serwerem z zewnątrz, na bank coś zepsułem z portami
    --- Połączono posty, 9 Styczeń 2018, Data oryginalnego postu: 9 Styczeń 2018 ---
    tego ddns mam ustawić na routerze czy na QNAPIe?
     
  18. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    u mnie to bez sensu bo mój ruch przechodzi przez proxy na nietypowych portach i mam podwójny-nat, namieszałbym Ci tylko w głowie
    @_Floyd@_Floyd - możesz zarzucić screenami od siebie ?
     
  19. _Floyd
    Offline

    _Floyd Beta Tester Beta Tester

    Dołączył:
    6 Luty 2011
    Wiadomości:
    904
    Miejscowość:
    Warszawa/Żyrardów
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +66 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53A
    Synology:
    Miałem kiedyś
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x53A 802.11ac
    Pewnie, tylko nie wiem czy to pomoże. W standardzie mam:
    upload_2018-1-10_8-7-54.

    Mam qnapa wystawionego w Qnapcloud.

    WordPress mi zadziałała po ponownej reinstalacji i działa pod linkiem

    mojastrona.myqnapcloud.com/WordPress

    Dostęp do Qnapa działa prawidło z zewnątrz, ja mam stałe IP, ale nie powinno mieć to znaczenia.

    A jednak na moim kompie służbowym przestało działać i nie wiem o co chodzi.
     
  20. sebol87
    Offline

    sebol87 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    5 Marzec 2017
    Wiadomości:
    8
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    802.11n
    TS-x51+ 802.11n
    Mam podobny problem. Mimo skonfigurowania routera . Testowałem przez automatyczną konfigurację jak i przez ręczne otwieranie portów nadal nie mogę dać dostępu przez internet. Dostawca Inea i twierdzi że mam publiczne ip. Po zalogowaniu do myqnapcloud widzę serwer i mogę przeglądać lecz bezpośredni link nie działa. Czy jesteście w stanie zasugerować co może być nie tak ? Jakie prędkości potrafi rozwinąć dane połączenie? Pytam ponieważ używam nasa do ewentualnego zdalnego przeglądania danych i przy takim połączeniu wydaje mi się dość wolnym.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.