Featured Wiedza myQNAPcloud - czyli QNAP w internecie... (przekierowanie portów)

Dyskusja w 'Zdalny dostęp oraz sieć komputerowa' rozpoczęta przez użytkownika avis, 3 Luty 2014.

Ładowanie...
  1. jankesik
    Offline

    jankesik Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    7 Październik 2015
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Tak Przekierowanie z uPnP status OK i sie zgadzają
     
  2. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    253
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Wyrejestruj Qnapa z myqnapcloud i zarejestruj od nowa. Miałem ten sam problem.
     
  3. jankesik
    Offline

    jankesik Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    7 Październik 2015
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Zrobiłem to i nie pomaga. W zakładce myQunapclou->Overview jest pozycja Łączność przez internet z przyciskiem test. Przy testowaniu zwraca błąd i jak sie wklikuje to:
    http -adres ip zewnętrzny -8080 -błąd (czerwony krzyzyk)
    https -adres ip zewnętrzny -443 -błąd (czerwony krzyzyk)
    http -adres ip zewnętrzny -80 -błąd (czerwony krzyzyk)
    https -adres ip zewnętrzny -8081 -błąd (czerwony krzyzyk)
     
  4. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    to nie działa przekierowanie ...
     
  5. jankesik
    Offline

    jankesik Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    7 Październik 2015
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Poszło.

    Na początku podziękowania dla kolegi apofis za chęć pomocy mimo ze się nie udało ale sprawę ogarnąłem,

    Sprawę ogarnąłem. Mając internet u operatora rejestrujesz u nich MAC adres urządzenie które podpina się do sieci. Ja jak zmieniłem router to go (MAC) nie zmieniłem bo wszystko działało (nie potrzebowałem adresu publicznego do wejścia z zewnątrz wiec się nie interesowałem). Na porcie WAN miałem adres z puli prywatnej 127.xxxx. Po podmiance MAC adresu zaciągnęło adres publiczny i wszystko hula.
     
  6. wicia23
    Offline

    wicia23 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    4 Październik 2015
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    802.11n
    TS-210 802.11n
    Panowie,
    Mam problem z dostępem do usług z zewnątrz. Jakiś czas temu zaktualizowałem firmware do wersji 4.1 i się zaczęły problemy.
    Dostęp do serwera jest chyba losowy (raz działa a raz nie mogę się połączyć z udostępnionymi usługami). Co ciekawe zawsze mogę się dostać do udostępnionych folderów tutaj:
    foldery_udostepnione.
    ale już do usług tylko losowo.
    usługi_prywatne.
    Zaktualizowałem firmware do najnowszej wersji 4.2, zaktualizowałem także CloudLink a serwerze, niestety bez zmian. Przed poprzednią aktualizacją do 4.1 wszystko działało bez problemu.
    Aha nie mam publicznego IP. Ruter obsługuje UPnP i porty są przekierowane ale pomimo tego status w myQNAPCloud wygląda tak:
    status.

    Co jeszcze zrobić żebym mógł odpalać sobie np pulpit albo PhotoStation bez problemów? W sumie to podstawowe funkcjonalności dla których kupiłem NAS-a a a teraz nie mogę ich używać.
     
  7. jankesik
    Offline

    jankesik Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    7 Październik 2015
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x51 100 Mbps
    Ten adres IP sprawdź w routerze czy się on prezentuje takim na zewnątrz (router zakładka WAN lub jakos tak.). Na stronie UPC pisza ze przydzielają adresy publiczne. Może warto przekierować porty na sztywno a nie poprzez uPnP. Ja miałem takie same problemy, mogłem dostać sie przez cloudlink smarth url ale juz przez nazwa.myqnapcloud.com nie.
    Przyczyną była właśnie konfiguracja routera.
     
  8. maly95
    Offline

    maly95 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    18 Październik 2015
    Wiadomości:
    47
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-210 10 Mbps
    Powiedzcie mi czym moze byc spowodowana predkosc 100Kb pobierania danych z NAS przez wan? Od razu powiem, ze mam router livebox 2.0 on posiada porty 100. Do tego mam tez nasa podpietego przez switch 10/100.
     
  9. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    "mamo mamo woda się wolno leje"

    przez MyQNAPLcoud czy coś innego ?
     
  10. maly95
    Offline

    maly95 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    18 Październik 2015
    Wiadomości:
    47
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-210 10 Mbps
    Przez MyQNAPcloud. Skonfigurowane przez protokul PPTP.
     
  11. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    a przez jaki adres wchodzisz ? coś ala pigers.myqnapcloud.com czy coś innego ?
     
  12. maly95
    Offline

    maly95 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    18 Październik 2015
    Wiadomości:
    47
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-210 10 Mbps
    Dokladnie tak, przez ddns'a nazwa.myqnapcloud.com.
     
  13. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    a po co pobierasz dane z NASa za pomocą WANa ? najgorsza możliwa rzecz do zrobienia ... wychodzisz do Internetu zamiast pobierać dane z sieci lokalnej ..
     
  14. maly95
    Offline

    maly95 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    18 Październik 2015
    Wiadomości:
    47
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    10 Mbps
    TS-210 10 Mbps
    W sytuacji kiedy jestem poza domem a mam potrzebe dostania sie do dokumentow posiadanych na nasie. W domu oczywiscie korzystam z lanu.
     
  15. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    podaj tą nazwę ddns to zobaczymy jak ona idzie
     
  16. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Pisał że ma liveboxa - to może też ADSL gdzie 100Kb/s to max tej technologii.
     
  17. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    nope, daje wiecej - traceroute prawdę nam powie
     
  18. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Powie, że leci przez "VPNa" Tajwańskiego :p
     
  19. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    i wtedy EOT
     
  20. taktlos
    Offline

    taktlos Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    9 Listopad 2015
    Wiadomości:
    33
    Local Time:
    22:10
    Oceny:
    +10 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    A czy na Livebox'ie nie ma QOS'a uruchomionego z dławieniem ruchu na porcie z którego NAS korzysta do ruchu na "zewnątrz"?
     

Poleć tę stronę

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. myqnapcloud łączność przez internet

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.