Featured Wiedza myQNAPcloud - czyli QNAP w internecie... (przekierowanie portów)

Dyskusja w 'Zdalny dostęp oraz sieć komputerowa' rozpoczęta przez użytkownika avis, 3 Luty 2014.

Ładowanie...
  1. kurasiek
    Offline

    kurasiek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    56 GbE
    TS-212 56 GbE
    nie wiem jak sory ale jest laikiem
     
  2. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    W pewnych routerach nie dało się przekierować portu 80 bo na nim był panel zarządzania tym routerem. Musisz poszukać w ustawieniach i dokonać zmiany na inny np 1280 itp..
    Nic nie napisałeś o swoim sprzęcie, sieci więc szukaj sam.
     
  3. kurasiek
    Offline

    kurasiek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Kwiecień 2016
    Wiadomości:
    5
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    56 GbE
    TS-212 56 GbE
    ma router tp link 1043nd i tam wpisalem w forwarding porty jakie moglem ale ten jeden nie moge
    --- Połączono posty, 10 Kwiecień 2016, Data oryginalnego postu: 10 Kwiecień 2016 ---
    jak z innej sieci czy internetu chce wejsc to pisze ze strona nie osiagalna juz nie mam pomyslow co robic

    prosze pomozcie
    --- Połączono posty, 10 Kwiecień 2016 ---
    chyba ze na ten model nie mozna sie logowac poza moja siecia?
     
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wątpię żeby dało się port routera przekierować.

    Routera ? pewnie tak, NASa ? nie.
     
  5. mariuszsal
    Online

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jak soft fabryczny to niewiele zdziałasz. Wywal to badziewie i wgraj ddwrt lub openwrt. A na start wystarczy ci nawet Gargoyle. Będziesz miał jakiekolwiek możliwości konfiguracji.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 2
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  6. bobi1326
    Offline

    bobi1326 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    200
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    Witam. Pracuję nad możliwością dostępu do 251 po myqnapcloud.com, niestety bezskutecznie...
    Niestety mój router nie jest obsługiwany w usłudze UPnP i port 8080 przekierowałem ręcznie. Sprawdziłem na WhatsMyIP.org | Port Scanners i jest otwarty. Wpisuje w przeglądarkę xxx.myqnapcloud.com:8080 i nie mogę się połączyć z NASem : (
    Poprzez Cloud Portal wszystko śmiga. Usługę DDNS myQNAPcloud mam włączoną.

    Co może być przyczyną?

    Z góry dziękuję za wszelką pomoc : )
     
  7. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    mam nadzieję że nie sprawdzasz tego będą w swojej sieci lokalnej ? w 90% przypadków to nie działa .. sprawdź na telefonie przy wyłączonym WIFI.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  8. bobi1326
    Offline

    bobi1326 Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Czerwiec 2015
    Wiadomości:
    200
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    802.11n
    null 802.11n
    Oczywiście, że sprawdzałem z zewnątrz. Nagle zaczęło samo działać. Nie wiem o co chodziło ale nic nie zmieniałem i zaskoczyło. To chyba wina tego routera od netii... Szkoda gadać. Wiesza się bez przerwy, a żeby dodać port do przekierowania to trzeba sobie melisę wypić ;/

    Jest gdzieś dostępna lista portów do przekierowania na poszczególne usługi? W ustawieniach automatycznego przekierowania portów jest ich kilka ale wydaje się chyba mało co nie?


    Pozdrawiam serdecznie : )
     
  9. Dman
    Offline

    Dman Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    6 Czerwiec 2014
    Wiadomości:
    65
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    07:14
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x69L 100 Mbps
    Witam Qnapowiczów

    Panowie i Panie podpowiedzcie mi proszę jak ustawić stałe ZEWNĘTRZNE IP serwera :). Bo jeszcze trochę i mi żyłka głowie pęknie i krew zaleje :). Z góry dziękuję
     
  10. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    dostać je od providera/dostawcy.
     
  11. Dman
    Offline

    Dman Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    6 Czerwiec 2014
    Wiadomości:
    65
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    07:14
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x69L 100 Mbps
    Za każdym razem po ponownym uruchomieniu serwera zmienia mi się WAN IP. Zastanawiałem się czy można go przypisać na stałe?
     
  12. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    to oznacza ze masz IP dynamiczne - pogadaj z providerem zebyś dostał statyczne ALBO zrób sobie DynDNSa bądź NO-IP no i myQNAPCloud.
     
  13. Dman
    Offline

    Dman Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    6 Czerwiec 2014
    Wiadomości:
    65
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    07:14
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x69L
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x69L 100 Mbps
    Dzięki :)
     
  14. Eskan
    Offline

    Eskan Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Grudzień 2012
    Wiadomości:
    34
    Local Time:
    06:14
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    Poproszę kolegów o pomoc. Nie mam dostępu do nas z zewnątrz przez adres mojanazwa.myqnapcloud.com. Wyjątkiem są aplikacje mobilne qnapa, gdzie nie ma problemu z połączeniem przez ten adres. Natomiast myQNAPcloud - działa, połączenie jest. Zarzucam parę skrinów, a w razie czego służę dodatkowymi. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
    Asus RT-N18U tomato by Shibby, dostawca Multimedia
     

    Załączone pliki:

    • myqnapcloud.JPG
      myqnapcloud.JPG
      Rozmiar pliku:
      58 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      6cff2befc32fb80cc13ebbe5536992b2
    • CloudLink.JPG
      CloudLink.JPG
      Rozmiar pliku:
      74,2 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      82b60e68b1089aa02ef2b494f3e144c9
    • MyDDNS.JPG
      MyDDNS.JPG
      Rozmiar pliku:
      52,8 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      49cfa2c4279e158b679305cbe0690556
    • Autom.Konf.Routera.JPG
      Autom.Konf.Routera.JPG
      Rozmiar pliku:
      63,7 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      af64e6a60e96f7a03275189f6db167be
    • WANLAN.JPG
      WANLAN.JPG
      Rozmiar pliku:
      41,4 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      1a6454e0254f781c1dd3d89390632d1f
    • ForwardedPorts.JPG
      ForwardedPorts.JPG
      Rozmiar pliku:
      58 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      f8cab6f634fba17cfb3482bfd9623118
    • PortFarwording.JPG
      PortFarwording.JPG
      Rozmiar pliku:
      50,1 KB
      Wyświetleń:
      0
      md5_sum:
      bdc6b7600f7bd065fa5aca9411eb0216
  15. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    pytanie z kategorii za 100 punktów : czy chcesz porty przekierować ręcznie czy automatem ?

    bo wg tych screenów ktoś "genialnie" robi obie rzeczy na raz.
    albo przekierowanie ręczne albo upnp !
    zdecyduj się
     
  16. Eskan
    Offline

    Eskan Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Grudzień 2012
    Wiadomości:
    34
    Local Time:
    06:14
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    @pigers@pigers
    Wolałbym automatem. Masz na myśli skrin "PortFarwording"? Wyrzucić z niego wszystkie pozycje? Jeśli tak to co dalej? Jeśli nie, to co zaptaszkować/wyptaszkować/odptaszkować?
    Masz rację, z drugiej strony klikają do Ciebie sami "geniusze" ;) Dalej łażą we mgle ale co raz robi się rzadsza.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1
  17. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wyczyść cały port forwarding łącznie z port ranges i zrestartuj router
    potem w kanapie sprawdz przekierowanie portów jeszcze raz - powinno zabanglać
    jak nie zabangla poczekaj 24h ...
     
  18. Eskan
    Offline

    Eskan Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Grudzień 2012
    Wiadomości:
    34
    Local Time:
    06:14
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    @pigers@pigers Niestety po staremu. Problem może tkwić gdzie indziej?
    Przywrócić ustawienia fabryczne routera (z czyszczeniem nvram)? Może gdzieś w ustawieniach jest coś naputane i "trzyma".
     
  19. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:14
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    prędzej uruchom ponownie router
     
  20. Eskan
    Offline

    Eskan Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    29 Grudzień 2012
    Wiadomości:
    34
    Local Time:
    06:14
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Synology:
    Nie mam
    @pigers@pigers Niestety... Cięgle brak połączenia przez mojanzwa.myqnapcloud.com i brak łączności przez internet w myQNAPcloud > Overview
    Niby sprawa banalna, a takie schody :|
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.