Rozwiązany Obszar na dysku: Zarezerwowane przez system

Dyskusja w 'Podstawowe ustawienia systemowe' rozpoczęta przez użytkownika brejhart, 14 Lipiec 2015.

Ładowanie...
  1. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    294
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +60 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    A nie przyszło do głowy kolegom, że:
    Instalując betę może coś nie działać w systemie ?? Szczególnie że nowy system jest niejako "nakładany" na stary nadpisując konfigi ?
    Dotyczy to szyfrowania dysku szczególnie ( choć nie pamiętanie hasła to też jest przyczyna )
    Beta to beta - instalujesz na swoje ryzyko i tu nie można zwalać na kanapę :)


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  2. KrzysiekK
    Offline

    KrzysiekK Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    30 Marzec 2016
    Wiadomości:
    28
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Teraz to sie uśmiałem. Dodam że tylko skopiowałem (zostawiłem w org miejscu) pliki na zew dysk podpięty do Qnapa. Robiłem poprzez QTS. Zaden TC czy WinSCP. Nic nie restartowałem. Nic nie instalowałem Totalnie nic. Jedynie kopia folderów z dysku na dysk. Zobaczcie na to. Wchodze w zasób magazynowy i....
    łzy wzruszenia zalały mi oczy jak to zobaczyłem :)
    Ktos pewnie powie ze nie umiem czegoś włączać, i jak nie wiem to mam nie tykać. Ale mój TS-251 jest żywy i robi sobie co chce. Najpierw rosły pliki systemowe potem sie zablokował a nastepnie po chamskim wyłączeniu z pradu sie sam naprawił. Nazywajcie mnie jak chcecie ale ten mój Qunap jest jakis jebni...y.



    upload_2016-12-13_15-53-45.
     

    Załączone pliki:

    • Wygrany! Wygrany! x 1
  3. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 873
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    proponuje obalić flaszkę z tej okazji ! 3:):Dumny:
     
  4. KrzysiekK
    Offline

    KrzysiekK Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    30 Marzec 2016
    Wiadomości:
    28
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Miałe wczoraj postawić system od nowa. Ale nie było czasu wiec zostawiłem na dziś.
    Dzis patrze a tu:
    upload_2016-12-14_11-43-8.
    Ps. Kto zapomniał to szybciutka na webinaria wejdźcie
    „Czy terminal potrzebuje fizycznego serwera? QNAP jako serwer terminali dla rozwiązań Ncomputing i Centerm”
    --- Połączono posty, 18 Grudzień 2016, Data oryginalnego postu: 14 Grudzień 2016 ---
    Postawiłem system od nowa. Nawet włożyłem 2 NÓWKA dyski. Nie rzucałem żadne pliki. Jedynie defakto odpaliłem i działa owncloud i serveillance Station. Resta aplikacjo zainstalowana i nie skonfigurowana. Ma ktoś jakis pomysł? Możliwe że to owncloud ?
    --- Połączono posty, 18 Grudzień 2016 ---
    Pliki systemowe dzis 19,03GB
     

    Załączone pliki:

  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 384
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +1 433 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Wiemy :)
    I nic nie robiłeś, nic nie dotykałeś :D
     
  6. KrzysiekK
    Offline

    KrzysiekK Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    30 Marzec 2016
    Wiadomości:
    28
    Local Time:
    17:19
    Oceny:
    +2 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Dokładnie :) Ale mam pewny plan :) Owncloud w instalacji prosi o podanie folderu. Zainstalowałem utworzyłem konta itd.. W firmie mam folder który owncloud ma sobie pobrac. Co zauważyłem to pobrał go ale w folderze wskazanym do instalacji chmurki było pusto. Gdzies je pobrał i zapisał. A było tak około 20GB. Własnie poszedł format i jutro sprawdzę moją mega teorię :) :)
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.