Rozwiązany Podłączenie bezpośrednio do komputera przez 4x gigabit ethernet

Dyskusja w 'Zdalny dostęp oraz sieć komputerowa' rozpoczęta przez użytkownika Batyra, 10 Czerwiec 2015.

Ładowanie...
  1. brejhart
    Offline

    brejhart Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    21 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    29
    Local Time:
    17:42
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    1 GbE
    HS-251 1 GbE
    Czytam ten wątek, ale chyba nie do końca łapie... Chcę podłączyć w domu kilka urządzeń do serwera. Z tego co zrozumiałem najlepiej nie robić tego za pośrednictwem routera, ale użyć 1Gb'owego switcha. Gdzieś tutaj padło stwierdzenie, że najlepiej gdyby ten przełącznik posiadał "LACP ze standardem IEEE 802.3ad, czyli dynamicznym". Czy ta funkcja w warunkach domowych faktycznie coś da? Najtańszy switch z tą funkcją jaki znalazłem kosztował ok 500 PLN. Czy w domu wystarczy zwykły przełącznik 1Gb? Czy moglibyście polecić mi najtańszego sensownego 8 portowego switcha z LACP i tańszą alternatywę bez tej funkcji, ale nadal przyzwoity w działaniu w warunkach domowych.
     
  2. mariuszsal
    Offline

    mariuszsal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  3. brejhart
    Offline

    brejhart Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    21 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    29
    Local Time:
    17:42
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    1 GbE
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 868
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:42
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    każdy z nich jest dobry :>
     
    • Meh Meh x 1
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 383
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:42
    Oceny:
    +1 430 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    No nie wiem. Kilka lat temu, kupowałem "biznesowe" 24-portowe switche gigabit firmy TP-Link. Z Gigabitem miały 3x mniej wspólnego niż domowy D-Link 5 portowy.
     
    • Śmieszne Śmieszne x 1
  6. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 868
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:42
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Gdyby chciał rozwiązanie biznesowe to od razu byłoby NIE, bo TPLINK jest jeszcze za mały na takie rzeczy, prędzej: Zyxel, Intellinet, DrayTek, HP, NetGear czy Cisco. W zależności co potrzeba i ile PLN się ma.
     
  7. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 383
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:42
    Oceny:
    +1 430 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A jednak produkuje for Business.
     
  8. brejhart
    Offline

    brejhart Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    21 Wrzesień 2012
    Wiadomości:
    29
    Local Time:
    17:42
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    1 GbE
  9. pa_blo
    Offline

    pa_blo Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    12 Styczeń 2015
    Wiadomości:
    54
    Local Time:
    17:42
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Obecne TP-Linki są dużo lepsze niż te starsze wersje - zła opinia się ciągnie za nimi.
    Na dziś wcale nie są to złe przełaczniki a cena również jest ok.

    Ja miałem do niedawna miałem taki: Przełącznik zarządzalny L2 JetStream, 8 portów Gb, 2 sloty SFP TL-SG3210 - Witamy na stronie TP-LINK
    A że brakło portów to zmieniłem na taki: Przełącznik zarządzalny L2 JetStream, 24 porty Gb, 4 sloty combo SFP TL-SG3424 - Witamy na stronie TP-LINK

    Śmiga mi po tym IPTV z moim ISP mam styk po świetle, konfiguracja banalna a i prądowo jest nieźle.
     

Poleć tę stronę

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. połączenie qnap z Cisco sfp

    ,
  2. TL-SG108E forum

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.