Rozwiązany Problem po migracji do RAID1

Dyskusja w 'Macierz oraz woluminy dyskowe' rozpoczęta przez użytkownika Moyrez, 1 Październik 2013.

Ładowanie...
  1. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    140
    Miejscowość:
    Kraków
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Używam już Transmission więc rtorrent mogę usunąć tylko nie mogę tego zrobić z poziomu QTS (jakiś błada tam wywala) a z terminala nie wiem jak, pomożesz?
     
  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Jak jakiś to nie pomogę bo nie wiem :)
     
    • Ciastko Ciastko x 1
  3. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    140
    Miejscowość:
    Kraków
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Błąd jest natury manualno-graficznej, klikam w centrum aplikacji w QTS na rtorrent na skrót "więcej" i się nic nie dzieje, nie przechodzi do okna, gdzie zazwyczaj można usunąć aplikacje.
     
  4. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Off-topic. Usuń program ręcznie z katalogu /share/MD0_DATA/.qpkg/...
    Trzymajmy się początkowego problemu.
     
  5. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    140
    Miejscowość:
    Kraków
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    ....i niestety po wykonaniu Twoich poleceń, restarcie i uruchomieniu skanu wywala ten sam błąd...:!
     
  6. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Cóż mogę Ci powiedzieć...
    Kod (Bash):
    1. cd /share/MD0_DATA/.qpkg
    2. mv "rtorrent++" "rtorrent++.disabled"
    3.  
    4. reboot
    jeśli po reboocie problem będzie nadal występował to może spróbuj...
    Kod (Bash):
    1. cd /share/MD0_DATA
    2. mv .qpkg ".qpkg-disabled"
    3. mkdir -p .qpkg
    4.  
    5. reboot
     
  7. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    140
    Miejscowość:
    Kraków
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    tylko właśnie wszedłem przez sftp do katalogu /share/MD0_DATA, ale on jest pusty :glupi:
     
  8. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Dyski SSD oraz włączony CACHE? MD0_DATA zmień na CACHEDEV1 lub CACHEDEV2
    Kod (Bash):
    1. umount /share/MD0_DATA/Download
    2.  
    3. # lub
    4. umount /share/Qdownload
     
  9. Moyrez
    Offline

    Moyrez System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    8 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    140
    Miejscowość:
    Kraków
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +27 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Nie za bardzo rozumie jak mam zrobić to pierwsze polecenie, możesz trochę bardziej łopatologicznie?
    --- Połączono posty, 19 Listopad 2013, Data oryginalnego postu: 19 Listopad 2013 ---
    ufffffff.....poszedł w końcu test, wielkie dzięki !!!

    Jak to przejdzie mam coś potem odkręcać z i uruchamiać ręcznie usługi jakimś poleceniem ?
     
  10. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Chyba nie :) Zostawić jak jest...
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.