How-To Skype w platformie HD (HD Station) QNAP

Dyskusja w 'HybridDesk Station (XBMC, ...) (HD_Station)' rozpoczęta przez użytkownika pawurb1978, 3 Czerwiec 2013.

Ładowanie...
  1. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Nie płacz Szoczku. Jutro wracam :) Będziemy kończyć tą nędzną przygode z natywnym debem :/
     
  2. ShOcK
    Offline

    ShOcK Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2013
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    A mój już tak samo działa jak jego tylko ten port został ?
     
  3. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Było żony nie puszczać po truskawki do sklepu? Portu nie miał kto przekierować na routerze to nie było sprawdzic czy dziala. - podziękuj żonce 3:)

    Kod (Bash):
    1. netstat -al
    Port 81 od interfesju www oraz 5353 od komunikajci z vbox'em widze, ze są otwarte. A wiec przypuszczam, ze dziala. :glupi:

    Znikam. Do "zobaczenia" jutro :p
     
  4. ShOcK
    Offline

    ShOcK Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2013
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    U mnie nie działa pewnie dopiero jak otworzę porty ale niestety w tej chwili nie mam jak w robocie ;/
     
  5. pawurb1978
    Offline

    pawurb1978 Virtualization Q's Architect

    Dołączył:
    16 Marzec 2012
    Wiadomości:
    666
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +195 / 2 / -2
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Synology:
    DS 213
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    No ładne cacuszko Yeah!podziękował.
     
  6. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    274
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Zdecydowanie jest sens. Mowie o Windowsach. Szukam sposobu juz od dluzszego czasu z uwagi na kilka programow ktore sa mi niezbedne a niestety dzialaja tylka na Win. Jestes w stanie zrobic jakiegos tutka?
     
  7. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Tak, postaram sie opublikować działającą paczke... Ale to w weekend :)
     
  8. ShOcK
    Offline

    ShOcK Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2013
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    ...................
     
  9. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Co Szoczku? U Ciebie nie dziala?
     
  10. ShOcK
    Offline

    ShOcK Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2013
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    Działa , xp zainstalowałem wszystko jest ok ale debian nie działa !! :D
     
  11. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A debka masz z obrazu czy instalowany?
     
  12. ShOcK
    Offline

    ShOcK Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2013
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    Natywnego chcę , a nie na virtualu przecież wiesz :D
     
  13. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A umiesz robić chroot'a? :D
     
  14. ShOcK
    Offline

    ShOcK Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2013
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    Ja nie ale ty umisz , czekam od rana na ciebie mówiłeś że dzisiaj dokończysz :D
     
  15. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Shoczku naucze Cię ;)
    Kod (Bash):
    1. chroot /share/HDA_DATA/.qpkg/vbox4/virtualbox
     
  16. ShOcK
    Offline

    ShOcK Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2013
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    Ja tak nie chcę , chcę żeby było tak jak na ts-212 oddzielny port itp.
     
  17. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    SSH?
    Kod (Bash):
    1. apt-get install sshd
     
  18. ShOcK
    Offline

    ShOcK Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2013
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    Ale zrób wszystko żeby było tak jak na tamtym.
     
  19. pawurb1978
    Offline

    pawurb1978 Virtualization Q's Architect

    Dołączył:
    16 Marzec 2012
    Wiadomości:
    666
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +195 / 2 / -2
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x70 Pro
    Synology:
    DS 213
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 Pro 1 GbE
    Szoko widzę że dziś u Ciebie dramat loool!
     
  20. ShOcK
    Offline

    ShOcK Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    19 Luty 2013
    Wiadomości:
    62
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +16 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    Nie dramat tylko miałem takie cuda wcześniej zrobionę przez Mariusza na ts-212 że na nowym też chcę żeby było ;)
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.