Download [Stable] QTS 4.0.2 Build0726 | ARM & x86

Dyskusja w 'Firmware' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 27 Lipiec 2013.

Ładowanie...
Tagi:
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A z jakiej przeglądarki korzystasz z interfejsu (html5)?
     
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Firefox 25.0a2 - kanał Aurora i Opera w wersji stabilnej

    PS: to do napisania PW trzeba mieć jakieś uprawienie ? zło ...
     
  3. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Obecnie dziś chyba tylko Chrome poprawnie wspiera HTML5. A więc proponuje korzystać z panelu zarządzania wyłącznie z przeglądarki Chrome.
     
  4. jurass
    Offline

    jurass System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    24 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    156
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +11 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-112
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-112 1 GbE
    Super, to trzeba instalować dodatkową przeglądarkę, żeby korzystać z panelu. :bomba:
     
  5. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
  6. osin
    Offline

    osin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    12
    Miejscowość:
    pacanowo
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 / 0 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    mi wgarło sie pięknie i restart i hulało ładnie do momentu podłączenia się do monitoringu, cały czas mi wali w logach Re-launch process [nvrd]. restart nie pomaga
    --- Połączono posty, 12 Sierpień 2013, Data oryginalnego postu: 12 Sierpień 2013 ---
    a po restarcie uslugi przez SSH:
    Kod (Text):
    1. /bin/cp: cannot stat `/home/httpd/cgi-bin/html/login_2.html': No such file or directory
    i to sie dzieje tylko w tym realisie

    Moze wiecie jak pomoc

    Pozdrawiam
     
    Last edited by a moderator: 13 Sierpień 2013
  7. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Dołączył:
    14 Luty 2011
    Wiadomości:
    932
    Miejscowość:
    opolskie
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    I pewnie dla uniknięcia takich i innych anomalii powróciłem do 3.8.3
     
  8. osin
    Offline

    osin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    12
    Miejscowość:
    pacanowo
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 / 0 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    dlatego testuje u siebie w firmie a nie u klientów, ale muszę to rozgrysc, najlpesze to to ze uprawienia sie nei zmienily konfig tez nie, raczej cos w samej aplikacji...
     
  9. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
  10. osin
    Offline

    osin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    12
    Miejscowość:
    pacanowo
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 / 0 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    to juz blad wrzucilem, ale prosze caly log z restartu:

    Kod (Text):
    1. [~] # /etc/init.d/nvrd.sh restart
    2. Shutting down cacd: cacd.
    3. Shutting down qplayd services: qplayd.
    4. Shutting down snapshotd services: snapshotdShutting down evtd services: evtdShutting down nvrd services: nvrd.
    5. will dettach sm..
    6. will destroy sm..
    7. will destroy smd_lock..
    8. will do vos_destroy_smd_lock(0)
    9. will do semctl(294920)
    10. end do semctl(294920)
    11. end destroy smd_lock..
    12. will dettach sm..
    13. will destroy sm..
    14. will destroy smd_lock..
    15. will do vos_destroy_smd_lock(1)
    16. will do semctl(327689)
    17. end do semctl(327689)
    18. end destroy smd_lock..
    19. will dettach sm..
    20. will destroy sm..
    21. will destroy smd_lock..
    22. will do vos_destroy_smd_lock(2)
    23. will do semctl(360458)
    24. end do semctl(360458)
    25. end destroy smd_lock..
    26. will dettach sm..
    27. will destroy sm..
    28. will destroy smd_lock..
    29. will do vos_destroy_smd_lock(3)
    30. will do semctl(393227)
    31. end do semctl(393227)
    32. end destroy smd_lock..
    33. smd_destroy()=-4
    34. gsq_destroy()=-4
    35. ret=0
    36. /bin/cp: cannot stat `/home/httpd/cgi-bin/html/login_2.html': No such file or directory
    37. xmlcfg_create=0
    38. smon_create size=76032,key=1044480
    39. gmem request size=50365728
    40. end do semget(688136)
    41. gmem request size=50365728
    42. end do semget(720905)
    43. gmem request size=50365728
    44. end do semget(753674)
    45. gmem request size=50365728
    46. end do semget(786443)
    47. gmem request size=16794944
    48. sysadm start OK!
    49. Starting nvrd services: nvrdStarting evtd services: evtdStarting snapshotd services: snapshotd.
    50. Starting qplayd services: qplayd.
    51. Start cacd: cacd.
     
    Last edited by a moderator: 13 Sierpień 2013
  11. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Ty to akurat wróciłeś z powodu Imagicka :)

    @osinosin głupio zapytam. Czy próba odinstalowania i zainstalowania ponownie stacji monitoringu nie rozwiązuje problemu?
     
  12. osin
    Offline

    osin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    12
    Miejscowość:
    pacanowo
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 / 0 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    to robilem dwa razy i jeszcze raz po kolejny wgrani aktu, ze wszytskim innym nie mam problemu tylko monioring reszta hula ok, dlatego pisze nie chce sie polaczyc w foule z kamerami a one dzialaja tak jak by konfig nie dzialal po aktu
     
    • Nie lubię Nie lubię x 1
  13. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Dołączył:
    14 Luty 2011
    Wiadomości:
    932
    Miejscowość:
    opolskie
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    A i tak cholerstwo jest dalekie od działania ...
    --- Połączono posty, 12 Sierpień 2013, Data oryginalnego postu: 12 Sierpień 2013 ---
    @osinosin potraktuj poniższą treść bardzo osobiście ...

     
  14. osin
    Offline

    osin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    12
    Miejscowość:
    pacanowo
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 / 0 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    a tak BTW to jakies pomysly :D
     
  15. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
  16. osin
    Offline

    osin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    12
    Miejscowość:
    pacanowo
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 / 0 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Silas to samo:

    Kod (Text):
    1. [~] # /etc/init.d/nvrd.sh stop
    2. Shutting down cacd: cacd.
    3. Shutting down qplayd services: qplayd.
    4. Shutting down snapshotd services: snapshotdShutting down evtd services: evtdShutting down nvrd services: nvrd.
    5. will dettach sm..
    6. will destroy sm..
    7. will destroy smd_lock..
    8. will do vos_destroy_smd_lock(0)
    9. will do semctl(294920)
    10. end do semctl(294920)
    11. end destroy smd_lock..
    12. will dettach sm..
    13. will destroy sm..
    14. will destroy smd_lock..
    15. will do vos_destroy_smd_lock(1)
    16. will do semctl(327689)
    17. end do semctl(327689)
    18. end destroy smd_lock..
    19. will dettach sm..
    20. will destroy sm..
    21. will destroy smd_lock..
    22. will do vos_destroy_smd_lock(2)
    23. will do semctl(360458)
    24. end do semctl(360458)
    25. end destroy smd_lock..
    26. will dettach sm..
    27. will destroy sm..
    28. will destroy smd_lock..
    29. will do vos_destroy_smd_lock(3)
    30. will do semctl(393227)
    31. end do semctl(393227)
    32. end destroy smd_lock..
    33. smd_destroy()=-4
    34. gsq_destroy()=-4
    35. ret=0
    36. [~] # cp -af /etc/default_config/nvr* /etc/config
    37. [~] # /etc/init.d/nvrd.sh start
    38. /bin/cp: cannot stat `/home/httpd/cgi-bin/html/login_2.html': No such file or directory
    39. xmlcfg_create=0
    40. smon_create size=76032,key=1044480
    41. gmem request size=50365728
    42. end do semget(688136)
    43. gmem request size=50365728
    44. end do semget(720905)
    45. gmem request size=50365728
    46. end do semget(753674)
    47. gmem request size=50365728
    48. end do semget(786443)
    49. gmem request size=16794944
    50. sysadm start OK!
    51. Starting nvrd services: nvrdStarting evtd services: evtdStarting snapshotd services: snapshotd.
    52. Starting qplayd services: qplayd.
    53. Start cacd: cacd.
    nie mam pomyslow
    --- Połączono posty, 13 Sierpień 2013, Data oryginalnego postu: 13 Sierpień 2013 ---
    upload_2013-8-13_9-20-9.
    --- Połączono posty, 13 Sierpień 2013 ---
    upload_2013-8-13_9-20-41.
     
  17. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Czyli reasumując stacja monitoringu nie łączy się z kamerami tak?
     
  18. osin
    Offline

    osin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    12
    Miejscowość:
    pacanowo
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 / 0 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    dokladnie bo nie moze odnalesc tego pliku
    Kod (Text):
    1. /bin/cp: cannot stat `/home/httpd/cgi-bin/html/login_2.html': No such file or directory
     
    Last edited by a moderator: 13 Sierpień 2013
  19. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    To jest akurat mało istotne, że nie ma tego pliku....

    Powiedz mi, czy zainstalowała się wtyczka stacji monitoringu do przeglądarki? Czy masz włączony jakiś antywirus i firewall?

    PS. Widz, że masz zainstalowany napiprojekt. Wyrzuć to i zainstaluj sobie QNapi: http://sourceforge.net/projects/qnapi/
     
  20. osin
    Offline

    osin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    24 Czerwiec 2011
    Wiadomości:
    12
    Miejscowość:
    pacanowo
    Local Time:
    22:20
    Oceny:
    +1 / 0 / -1
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    tak wszystkie wtyczki były i są zainstalowane bez tego by nie chodził po ip monitoring bo to w 1 kolejnosci wymilinowalem, AV i FW wylaczone do testow permanentnie

    za qnapi dziekuje :)
     
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.