Pomoc TS-212-E cyklicznie restartuje się

Dyskusja w 'Podstawowe ustawienia systemowe' rozpoczęta przez użytkownika wkombo, 27 Luty 2014.

Ładowanie...
  1. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Dołączył:
    14 Luty 2011
    Wiadomości:
    932
    Miejscowość:
    opolskie
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    To nie zalecany sposób, tak się robiło przy starych wersjach QTS. Kiedyś wypytywałem o to SysOP-a.
     
  2. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    21:28
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    Dlatego pisze o przeprowadzeniu jeszcze raz procedury recovery tylko weź ten obraz iso który opisują że jest do większości modeli a nie konkretny dla 212 i podobnych może mu sie polepszy po tej operacji a na pewno nie pogorszy. Tylko doradzam dokładność i cierpliwość nie przyspieszaj niczego nawet jak się będzie wydawać że coś zawisło
     
  3. wkombo
    Offline

    wkombo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Luty 2014
    Wiadomości:
    21
    Miejscowość:
    Zwoleń
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +0 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-212 100 GbE
    ale ja dokładnie tego użyłem
     
  4. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    21:28
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    No to analogicznie spróbowałbym tego od 212 skoro to nie działa jak potrzeba. Coś robić trzeba no chyba że po tej awarii zasilania oberwał sam QNAP ale wg mnie to mało prawdopodobne bo pierwszy za gniazdkiem jest zasilacz :) ale w temacie prądu i elektroniki :p Kaktus ma większe doświadczenie :)
     
  5. wkombo
    Offline

    wkombo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Luty 2014
    Wiadomości:
    21
    Miejscowość:
    Zwoleń
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +0 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-212 100 GbE
    jest jeszcze jedna zależność jak włożę HDD do TS-a to miga jak szalona dioda LED od USB może on czeka na .img z USB ?
     
  6. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    21:28
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    QNAP-ów na ARM nie zbootujesz z USB ja dalej bym się skłaniał do próby z tym ISO do 212
     
  7. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Dołączył:
    14 Luty 2011
    Wiadomości:
    932
    Miejscowość:
    opolskie
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    Próbował bym drogi którą proponuje avis
    recovery iso Firmware Recovery - QNAPedia dla rodziny 212, po czym aktualizacja bez HDD do bieżącej wersji.
    Po pobraniu sprawdź sumy kontrolne.

    I duużo cierpliwości okaż sprzętowi. To są tylko nasz propozycje - to Ty odpowiadasz i ponosisz konsekwencje za sprzęt. Nie mniej gorzej nie będzie.
     
  8. wkombo
    Offline

    wkombo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Luty 2014
    Wiadomości:
    21
    Miejscowość:
    Zwoleń
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +0 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-212 100 GbE
    oki zaraz działam odezwę się
     
  9. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Dołączył:
    14 Luty 2011
    Wiadomości:
    932
    Miejscowość:
    opolskie
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    Eeeee no oczywiście na koniec jeszcze raz "aktualizacja" QTS z inicjacją HDD. Dla mnie to oczywiste ale lepiej napisać o tym. ;)
     
  10. wkombo
    Offline

    wkombo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Luty 2014
    Wiadomości:
    21
    Miejscowość:
    Zwoleń
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +0 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-212 100 GbE
  11. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    21:28
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    to jest ta wersja Gerneric którą chyba już próbowałeś
     
  12. Archi
    Offline

    Archi Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Luty 2014
    Wiadomości:
    23
    Miejscowość:
    Bytom
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +6 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    40 GbE
    TS-210 40 GbE
    nie wiem jak Ty chcesz zdążyć jak co 5 min się restartuje
     
  13. wkombo
    Offline

    wkombo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Luty 2014
    Wiadomości:
    21
    Miejscowość:
    Zwoleń
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +0 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-212 100 GbE
    nie restartuje się z live cd
     
  14. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    21:28
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    @Archi@Archi doczytaj może co on będzie robił
     
  15. wkombo
    Offline

    wkombo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Luty 2014
    Wiadomości:
    21
    Miejscowość:
    Zwoleń
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +0 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-212 100 GbE
    mam 4.0.1 próbuję aktualizować do 4.0.2
     
  16. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    21:28
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    a jak z restartami??
     
  17. wkombo
    Offline

    wkombo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Luty 2014
    Wiadomości:
    21
    Miejscowość:
    Zwoleń
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +0 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-212 100 GbE
    nie restartuje się ale update fail
    --- Połączono posty, 27 Luty 2014, Data oryginalnego postu: 27 Luty 2014 ---
    czy dyski są obowiązkowe ?
     
  18. avis
    Offline

    avis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    4 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    370
    Miejscowość:
    52°17'21.9"N 21°02'45.2"E
    Local Time:
    21:28
    Oceny:
    +124 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x20/TS-x21
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x20/TS-x21 1 GbE
    ok a masz włączone SSH??
    --- Połączono posty, 27 Luty 2014, Data oryginalnego postu: 27 Luty 2014 ---
    No raczej by sie przydały
     
  19. wkombo
    Offline

    wkombo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Luty 2014
    Wiadomości:
    21
    Miejscowość:
    Zwoleń
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +0 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-212 100 GbE
    jest 4.0.2 czy jest nowszy firmware ?
     
  20. kaktus
    Offline

    kaktus μC Circuitmaker Q's Editor

    Dołączył:
    14 Luty 2011
    Wiadomości:
    932
    Miejscowość:
    opolskie
    Local Time:
    22:28
    Oceny:
    +225 / 9 / -3
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-219P+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-219P+ 1 GbE
    V4.1 testowy ale godzien Twojego NAS. ;)
    Mniej konfliktowy od tego który masz.
    Do zasania samodzielnego, na forum lub witrynie producenta.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.