Rozwiązany TS-212 problem po aktualizacji 4.0.2 bulid 0726

Dyskusja w 'Podstawowe ustawienia systemowe' rozpoczęta przez użytkownika Baca, 10 Wrzesień 2013.

Ładowanie...
  1. agiles1
    Offline

    agiles1 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Listopad 2012
    Wiadomości:
    8
    Miejscowość:
    RADOM
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-110
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-110 100 GbE
    Z uwagi na fakt że w tym były dwie darmowe kamery i wielki problem z uruchomieniem ( nie możnością uruchomienia) po aktualizacji do 4 ( i w tym miejscu kilka niecenzuralnych słów)

    3,8 będzie lepszą wersją
     
  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Aktualizowałeś z 3.6 do 4.0? Zapraszam tu https://forum.qnap.net.pl/temat/przywracanie-oprogramowania-firmware-recovery.3546/

    @BacaBaca uruchom ponownie serwer bez dysków twardych. Kiedy się uruchomi, podłącz dyski na gorąco. Za pomocą findera znajdź adres IP serwera.
    Pobierz program PuTTY http://the.earth.li/~sgtatham/putty/latest/x86/putty.exe
    Połącz się po protokole SSH na serwer używając konta admin. Możliwe, że hasłem będzie domyślne hasło serwera.
    Następnie wykonaj poniższe polecenia:
    Kod (Bash):
    1. config_util 1
    2. storage_boot_init 1
    I poleceniem reboot zrestartujesz system.
    Kod (Bash):
    1. reboot
    Jeśli system się nie uruchomi wykonaj powyższe ponownie, ale przed poleceniem reboot wykonaj jeszcze tych kilka poleceń:
    Kod (Bash):
    1. cp /etc/default_config/uLinux.conf /mnt/HDA_ROOT/.config/
    2. rm -r /etc/config
    3. ln -sf /mnt/HDA_ROOT/.config /etc/config
    4. setcfg -f /etc/config/uLinux.conf Misc configured TRUE
    W ten sposób zresetujesz konfigurację do domyślnej pozostawiając poprawną konfigurację RAID oraz udziałów sieciowych.
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  3. Baca
    Offline

    Baca Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    10 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Co najdziwniejsze że serwer wstał działa normalnie nie wiem jakim cudem :) (nie wykonywałem instrukcji powyżej) serwer wrócił do wersji 4.0.2. Dyski działają normalnie lecz nie widzę folderów które miałem wcześniej. System pokazuje że na dyskach coś jest tylko jak mieć do nich dostęp?? Stan systemu.
     
  4. agiles1
    Offline

    agiles1 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Listopad 2012
    Wiadomości:
    8
    Miejscowość:
    RADOM
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-110
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-110 100 GbE
    JA walczę nad powrotem do wcześniejszej wersji w TS 110 padło wszystko nie ma możliwości jakiegokolwiek uruchomienia QNAP.
     
  5. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Utwórz ponownie udziały sieciowe kierując lokalizacje ręcznie. Ale wcześniej przeskanuj dysk twardy w poszukiwaniu błędów.
     
  6. Baca
    Offline

    Baca Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    10 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Źle napisałem powyżej. Chodzi mi o to że nie widzę folderu w zakładce Foldery Współdzielone tak jakby był ukryty.
     
  7. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Mówisz o udziałach sieciowych?
     
  8. Baca
    Offline

    Baca Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    10 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    W tym miejscu foldery. nie mogę zlokalizować folderu Filmy.
     
  9. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 441
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +1 450 / 30 / -6
    Followers:
    24
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
     
  10. Baca
    Offline

    Baca Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    10 Wrzesień 2013
    Wiadomości:
    12
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +2 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    Dziękuje za cierpliwość :) wszystko działa jak należy. Jeszcze raz Wielkie dzięki
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.