Udzielamy pomocy TS-253 upgrade pamięci ram - serwer nie wstaje

Dyskusja w 'Kompatybilność' rozpoczęta przez użytkownika sebii20, 16 Kwiecień 2015.

Ładowanie...
  1. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    253
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    04:53
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Na forum jest lista kompatybilnych pamięci, które zostały już sprawdzone przez użytkowników. Poszukaj. Podpowiem, że temat był zakładany przez kolegę @pigers@pigers
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 864
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    04:53
    Oceny:
    +1 097 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  3. Shamman
    Offline

    Shamman Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    16 Marzec 2015
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    04:53
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    I nie można było tak od razu ;)

    Wysłane z Mi Note LTE 64GB
     
  4. maciejka104
    Offline

    maciejka104 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    10 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    47
    Local Time:
    04:53
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    może komuś po upgradzie RAMu w 253 została oryginalna kość?
     
  5. sebii20
    Offline

    sebii20 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2014
    Wiadomości:
    45
    Local Time:
    04:53
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Tak, mi została oryginalna 2GB
     
  6. maciejka104
    Offline

    maciejka104 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    10 Sierpień 2014
    Wiadomości:
    47
    Local Time:
    04:53
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-212
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-212 1 GbE
    podaj maila pls
     
  7. sebii20
    Offline

    sebii20 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2014
    Wiadomości:
    45
    Local Time:
    04:53
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    sebii20 małpa wp.pl
     
  8. qcek
    Offline

    qcek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Marzec 2017
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    04:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Witam Wszystkich, Kupiłem wczoraj troszkę inne urządzenie bo TS-453mini (2GB RAM) i chcę troszkę powiększyć pamięć. Miałem dwie kości, które niestety nie działają (system nie wstaje) PSD34G133381S i AD3S1333W4G9-S. Próbowałem różne konfigurację, ale pozytywnego rezultatu. Została kość 2GB. Pytanie ile można maksymalnie pamięci włożyć i jakie pamięci na 100% działają? :D Dzięki za odp.
     
  9. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    253
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    04:53
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Pamięci działają niskonapięciowe LV czyli 1.35V 1.5V raczej nie zadziałają.

    Poza tym, poszukaj na forum, jest stosowny temat z pamięciami kompatybilnymi z Qnapami.
     
  10. qcek
    Offline

    qcek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Marzec 2017
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    04:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    A więcej niż 8GB zadziała? (2x4GB)?
     
  11. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    253
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    04:53
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    2x2 2x4 2x8. 2x8 nie każdemu działają, ale tak jak pisałem wcześniej jest temat i ktoś już wsadzał 2x8 i działa bez problemu.
     
  12. qcek
    Offline

    qcek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Marzec 2017
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    04:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    W takim razie, które możesz polecić z czystym sumieniem:

    ADDS1600W4G11-S ADATA 4GB 1600MHz DDR3L CL11 SODIMM, 1.35V ADATA
    CMSO4GX3M1C1600C11 Corsair 4GB 1600Mhz DDR3L CL11 SODIMM 1.35V Corsair
    HX316LS9IB/4 Kingston HyperX 4GB 1600MHz DDR3L CL9 SODIMM 1.35V Impact Black Series Kingston
    A6951103/SNPNWMX1… Moduł pamięci do wybranych systemów DELL - 4GB DDR3-1600 LV SODIMM 1RX8 Non-ECC Dell
    ADDS1600W8G11-S ADATA 8GB 1600MHz DDR3L CL11 SODIMM, 1.35V/1.5V ADATA
    TS8GJMA384H Transcend JetRam 8GB 1600MHz DDR3L SO-DIMM 1.35V for Apple iMac 2013 Transcend
    CMSO8GX3M1C1600C11 Corsair 8GB 1600Mhz DDR3L CL11 SODIMM 1.35V Corsair
    CMSO8GX3M2C1600C11 Corsair 2x4GB 1600Mhz DDR3 CL11 SODIMM 1.35V Corsair
    HX316LS9IB/8 Kingston HyperX 8GB 1600MHz DDR3L CL9 SODIMM 1.35V Impact Black Series Kingston
    HX316LS9IBK2/8 Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3L CL9 SODIMM 1.35V Impact Black Kingston
    A7022339/SNPN2M64… Moduł pamięci do wybranych systemów DELL - 8GB DDR3-1600 SODIMM Dell
    HX316LS9IBK2/16 Kingston HyperX 2x8GB 1600MHz DDR3L CL9 SODIMM 1.35V Impact Black Kingston
    CMSX16GX3M2B1600C9 Corsair Vengeance 2x8GB 1600MHz DDR3L CL9 SODIMM 1.35V Corsair
     
  13. apofis
    Offline

    apofis Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    15 Wrzesień 2011
    Wiadomości:
    253
    Miejscowość:
    Wrocław
    Local Time:
    04:53
    Oceny:
    +51 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Masz listę sprawdzonych pamięci. Ja mam inne serwery (251 i 471) i mam wsadzone Kingstony. Cała reszta pewnie też by podeszła. Ważne żeby były 1.35V.
     
  14. qcek
    Offline

    qcek Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Marzec 2017
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    04:53
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ostatnie pytanie. Brać w dualu czy osobno kości? Ma to jakieś znaczenie?
     
  15. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 864
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    04:53
    Oceny:
    +1 097 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    dual = szybciej
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 1

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.