Rozwiązany TS-809U-RP - nie mogę zdiagnozować problemu

Dyskusja w 'Macierz oraz woluminy dyskowe' rozpoczęta przez użytkownika mhm, 6 Maj 2014.

Ładowanie...
  1. mhm
    Offline

    mhm Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    31 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-410
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-410 1 GbE
    Jakiś soft polecisz (najchętniej pod Win8) który zrobi obrazy zjadliwe dla RStudio ?
     
  2. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Przecież w R-Studio masz możliwość robienia obrazow, które naturalnie możesz wczytać do programu ;)
     
  3. mhm
    Offline

    mhm Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    31 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-410
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-410 1 GbE
    R-Studio, niestety, poległo na macierzy 8 dyskowej.
    Zrobiłem za jego pomocą obrazy dysków. W trakcie ich tworzenia okazało się, ze mam 4 z 8 dysków zawierające bad sectory. System QNAPowy wykazał mi w logach tylko 2 dyski z bad sectorami. Macierz virtualna zrobiona na bazie obrazów zachowywała się tak samo jak ta z dysków, czyli po 20h analizie pokazywało mapę plików, ale przy próbie wyświetlenia plików do odtworzenia R-Studio leciało w kosmos. Próbowałem wielokrotnie (miałem zapisane w pliku wyniki analizy więc nie musiałem jej powtarzać) i zawsze efekt był taki sam.

    Skończyło się na tym, że dyski trafiły specjalistycznej firmy i właśnie kończą odzyskiwanie danych.
     
  4. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Podzielisz sie diagnoza z tejże firmy ? Co sie stało z dyskami ? Jestem ciekaw po prostu :)
     
  5. mhm
    Offline

    mhm Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    31 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    17
    Local Time:
    07:13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-410
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-410 1 GbE
    Wg firmy to niezbyt rzadki zbieg okoliczności. Wszystkie dyski były z tej samej partii produkcyjnej więc mają bardzo zbliżone zużycie. Padł jeden, został zamieniony na nowy co poskutkowało odbudową macierzy. Odbudowa obciążyła pozostałe i padł kolejny. Jego wymiana i kolejna odbudowa wykosiła kolejne 2 dyski.
     
  6. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 927
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    08:13
    Oceny:
    +1 104 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Zycie pisze najlepsze scenariusze! Dobrze wiedzieć :)

    Dzieki za informacje.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.