Rozwiązany Upgrade Ram TS-251

Dyskusja w 'Serwisowanie elektroniki oraz modyfikacje' rozpoczęta przez użytkownika psi2338, 12 Październik 2014.

Ładowanie...
  1. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  2. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:18
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    wiem - ale w ich przypadku DOMYŚLNYM profilem XMP (wczytywanym z kości) jest 1.35 - potwierdzone doświadczalnie
     
  3. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
  4. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    294
    Local Time:
    22:18
    Oceny:
    +60 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    No koniec, to co pisze a to czy działa to dwie różne sprawy :)
    Taki nasz qnap kochany...


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  5. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Czekam na przeprosiny od Ciebie.

    Na miejscu [​IMG]@Miras.tm sprawdziłbym ram w laptopie.
    Może jest uszkodzony. Inne pytanie czy wsadził tylko jedną kość czy dwie i w jakiej konfiguracji.
     
  6. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    294
    Local Time:
    22:18
    Oceny:
    +60 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    Nie wiem za co mam przepraszać ???
    Ja czekam na przeprosiny za to, co na czerwono ;)
    Już pigers ustalił jakie kości NA PEWNO działają, unr3al2 wskazał, które MOGĄ działać - to nie jest to samo :Nerd:
    Po prostu kupować do qnapa kośći stricte 1.35V a nie uniwersalne i po kłopocie *-:)
    I po temacie a ne udowadniać, kto ma większego :D
     
  7. unr3al2
    Online

    unr3al2 Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Piszesz, że to są kości : 1.5, a są to kości 1,35V
    upload_2016-11-10_23-0-1.
    W specyfikacji masz nawet, że jest to DDR3L.
    Sprawdź sobie w Wikipedii co to oznacza.
    Kości DDR3L są kompatybilne z DDR3. Dlatego piszą 1,35/1.5
     
  8. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:18
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Killjoy w mojej opinii Twoje słowa się nie liczą. Ani żadna z Twoich wypowiedzi do momentu az nie podziekujesz za przeszle sprawy.
    Chciałbym tylko przypomniec, że kilka miesięcy temu to forum pomogło Ci w uratowaniu biosa w swoim QNAP'ie a był to @rithien@rithien. Gość któremu nawet nie podziekowales ani nie wyslales ani jednego piwa.
    Wiec przestan pisac taki...
    ... bo tyś nie lepszy.
     
    • Zgadzam się! Zgadzam się! x 3
    • Nie zgadzam się Nie zgadzam się x 1
  9. killjoy
    Offline

    killjoy Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    9 Lipiec 2015
    Wiadomości:
    294
    Local Time:
    22:18
    Oceny:
    +60 / 1 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    A ty co tak wyskoczyłeś ???
    Nie dziękowałem ci za bios-a ?? Za pomoc ???
    To " taki nas qnap kochany.." to ironia była, jak nie załapałeś, a rithenowi dziękowałem mailowo, bo przecież wiadomości tu nie można wysyłac między forumowiczami.
    Więc zejdż ze mnie, OK ? :)
    A wszystko bo mam inne zdanie od unr3al-a ???

    Zresztą jako że jesteś adminem i masz swoje humory w każdej chwili mozesz mnie zbanować za cokolwiek, prawda ??

    BTW Zobacz post rithiena z 18.12.2015 - dałem mu piwo, WIĘC O CZYM TY PISZESZ ????
     
  10. Miras.tm
    Offline

    Miras.tm Q-lubowicz Noobie

    Dołączył:
    10 Listopad 2016
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    22:18
    Oceny:
    +1 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x51 100 GbE
    Więc tak:
    -po pierwsze: według oznaczeń na kości to one są DDR3L
    -po drugie: Na początek załadowałem dwie i tu zonk.
    Więc rozkręciłem go ponownie i zostawiłem tylko tą gdzie była oryginalna
    (następne próby już bez skręcania obudowy)

    W skrócie efekt taki sam, bez względu na ilość kości i miejsce umieszczenia.
     

    Załączone pliki:

    • DSC_0059.JPG
      DSC_0059.JPG
      Rozmiar pliku:
      172,3 KB
      Wyświetleń:
      0
      MD5 Sum:
      6c04c899e94be33f1a232a133b460b74
  11. mikhnal
    Online

    mikhnal Guest

    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Może ta pamięć nie działa z Q ze względu na swoją organizację banków pamięci i w tym przypadku to L nie ma tu nic do tego.
     
  12. Miras.tm
    Offline

    Miras.tm Q-lubowicz Noobie

    Dołączył:
    10 Listopad 2016
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    22:18
    Oceny:
    +1 / 2 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-x51 100 GbE
    Udało się. Wymieniłem tamten ram na nowy. Teraz mam 16GB ramu :D
    Kingston HyperX DDR3 2x8GB 1600 MHz ( HX316LS9IBK2/16 )
     
  13. mzimno
    Offline

    mzimno Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Październik 2015
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    22:18
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    DS-212
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-x53 100 Mbps
    Witam wszystkich.
    Do TS-253A również pasują pamięci Kingston HyperX DDR3L 2x8GB 1600 MHz ozn. HX316LS9IBK2/16.
     
  14. marioo944
    Offline

    marioo944 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    26 Listopad 2009
    Wiadomości:
    21
    Miejscowość:
    WARSZAWA
    Local Time:
    20:18
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-212
    Synology:
    DS209
    Ethernet:
    100 GbE
    TS-212 100 GbE
    HyperX 8GB [1x8GB 1600MHz DDR3L CL9 SODIMM 1.35V Impact] na ts-251 śmiga ze aż miło, demonem prędkości nie jest ale w porównaniu z 1gb ram komfort pracy jest duży
     
  15. natash
    Offline

    natash Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    31 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    32
    Local Time:
    22:18
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Którą cześć pracy QNAP zostanie odciążanie po dołożeniu RAM?
     
  16. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:18
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    jak masz "większą" głowę to lepiej robisz wiele rzeczy "naraz"
     
  17. natash
    Offline

    natash Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    31 Grudzień 2016
    Wiadomości:
    32
    Local Time:
    22:18
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null

    Pomoże to w szyfrowaniu dysku którą mam włączoną?
     
  18. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:18
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    szyfrowanie to w wiekszosci operacji cpu.
     
  19. lukassoo
    Offline

    lukassoo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    9
    Local Time:
    22:18
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    mamy pytanie czy mając kość 4GB ramu mogę dołożyć kość 8GB??
     
  20. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:18
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A dlaczego nie? Możesz.
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.