Rozwiązany Upgrade Ram TS-251

Dyskusja w 'Serwisowanie elektroniki oraz modyfikacje' rozpoczęta przez użytkownika psi2338, 12 Październik 2014.

Ładowanie...
  1. tomi613
    Offline

    tomi613 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-210 100 Mbps
    jedynie co mi pozostaje to
    Kingston KCP316SD8/8
    Mozę być ?
     
  2. Murdock69
    Offline

    Murdock69 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    18 Sierpień 2017
    Wiadomości:
    1
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    null
    null null
    Przetestowane i działa na Qnap TS-251A:

    16GB = 2x (8GB DDR3 MICRON 2Rx8 PC3L-12800S-11-11-FP), napięcie: 1,35V.
     
  3. tomi613
    Offline

    tomi613 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-210 100 Mbps
  4. Chaos
    Offline

    Chaos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    Hej,
    W dniu dzisiejszym chciałbym zakupić QNAP TS-251. Po przeczytaniu forum zdecydowałem się zakupić również pamięć do niego. Wybrałem sobie taką pamięć z uwzględnieniem, że musi być to pamięć low voltage.
    HyperX IMPACT BLACK 2x4GB DDR3 1600 8GB CL9 (HX316LS9IBK2/8) w Morele.net

    Czy ta pamięć będzie poprawnie działać w Qnap'ie. Rzuciły mi się w oczy gdzieś w tym temacie te pamięci, lecz wolę zapytać.

    Jak myślicie wystarczy 8 GB czy polecieć po całości i wziąć 16 GB. (nie będzie on tak mocno wykorzystywany)
    Pozdrawiam
     
  5. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 873
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    nie są za wysokie ? mam takie wrażenie ..
     
  6. Chaos
    Offline

    Chaos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    Tzn. co mam rozumieć pod stwierdzeniem "za wysokie".?
     
  7. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 873
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    ramy w QNAPie nie mają radiatorów , są to pamięci OEM "gołe", bez dodatków montowanych na powierzchni.

    samymi parametrami wyglądają okej - na naszej liście jest mało modeli z CL9 , więcej jest z CL11.
    Pamiętaj że wstawiasz albo jeden moduł albo dwa, takim same rozmiarem.
     
  8. Chaos
    Offline

    Chaos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    Acha rozumiem. A czy mógłbyś mi polecić jakąś pamięć "gołą" :)
     
  9. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 873
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
  10. Chaos
    Offline

    Chaos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    :) HX316LS9IBK2/8 jest na liscie :) więc chyba będzie pasować :)
     
  11. pigers
    Offline

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 873
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    tzn że ktoś ma nas z tym ramem i działa , więc działaj :)
     
  12. _Toem
    Offline

    _Toem Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    7 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    55
    Local Time:
    16:20
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-410
    Ethernet:
    null
    TS-410 null
  13. Chaos
    Offline

    Chaos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
    TS-x51 802.11ac
    Potwierdzam, kości

    Pamięci do notebooków KINGSTON [HyperX] IMPACT BLACK DDR3 1600 8GB CL9 (HX316LS9IBK2/8)

    działają bezproblemowo na ts-251 :)
     
  14. cacus
    Offline

    cacus Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Październik 2017
    Wiadomości:
    47
    Miejscowość:
    W-wa
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +3 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x53
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
  15. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    885
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    16:20
    Oceny:
    +264 / 4 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    W moim x70 są 2x Pamieci RAM: Hynix 8GB 2Rx8 PC3-12800S-11-12-F3, HMT41GS6MFR8C-PB
     
  16. puma07
    Offline

    puma07 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Marzec 2017
    Wiadomości:
    21
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    HS-251
    Ethernet:
    1 GbE
    HS-251 1 GbE
  17. Chaos
    Offline

    Chaos Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    28 Wrzesień 2017
    Wiadomości:
    6
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    802.11ac
  18. Rufio76
    Offline

    Rufio76 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Czerwiec 2018
    Wiadomości:
    2
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51+
    Ethernet:
    802.11a
    TS-x51+ 802.11a
    Z góry przepraszam za odgrzewanie kotleta, ale chyba jednak lepiej w starym wątku, niż tworzyć nowy.

    Tomi - czy sprzęt ruszył Ci na 1 kości Kingston 8GB?

    Zakupiłem do swojego TS-251A takiego samego GOODRAMa jak Ty pierwotnie i mnie również serwer nie startuje - zastanawiam się więc czy wymienić ją teraz na Kingstona, który u Ciebie działa, czy wymienić na 2 x GOODRAMy po 4 GB.

    Jeśli inni użytkownicy TS-251A mogą się podzielić swoimi doświadczeniami z upgrade'm RAMu, to uprzejmie proszę i z góry dziękuję.
     
  19. Nonilion
    Offline

    Nonilion Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    18 Listopad 2014
    Wiadomości:
    9
    Miejscowość:
    Wejherowo
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Moim zdaniem 2x4GB wystarczy. Mam Kodi, Plex i VM z win7 albo XP. W TS-251 jest zbyt słaby procek, żeby robić na tym więcej niż 1 maszynę z GUI (2 vCPU, 4gb RAM). Może przy monitoringu kamerami więcej ramu sie przyda, ale pewnie wtedy i tak nie starczy CPU na VM.
    Jaki Ty masz pomysł na użycie tych 16gb RAM?
     
  20. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 384
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    17:20
    Oceny:
    +1 433 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    A jest na 1.35V?
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.