Rozwiązany XBMC - poziomy wyjściowe RGB

Dyskusja w 'HybridDesk Station (XBMC, ...) (HD_Station)' rozpoczęta przez użytkownika glodny, 17 Listopad 2014.

Ładowanie...
  1. masi0
    Offline

    masi0 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    22:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    Mam podobny problem - u mnie z kolei jest coś nie tak z gammą, obraz na jasnym tle jest niby ok a z kolei na ciemnych dosc mocno widac podwietlanie tv + sceny są dość ciemne

    czy cos z tym mozna zrobic? jestem niestety laikiem w qnapie...
     
  2. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:21
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Wiesz jak to się nazywa? Brak czytania instrukcji obsługi do telewizora:
    Poziom czerni HDMI zmienić z niski na normalny.
     
  3. masi0
    Offline

    masi0 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    22:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    wczesniej mialem Xtreamera z Openelec i problemow nie mialem.
    Opcji z czernia nie mam w TV
     
  4. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:21
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Każdy telewizor z HDMI ma taką opcję.
     
  5. masi0
    Offline

    masi0 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    22:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    niestety w Sharp LC-52LE830E brak :-(
     
  6. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:21
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    instrukcja TV strona 33
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
  7. rithien
    Offline

    rithien SysBob Noobie

    Dołączył:
    26 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    158
    Miejscowość:
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
    Local Time:
    22:21
    Oceny:
    +70 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja pie.... chcialo ci sie ?
     
    • Śmieszne Śmieszne x 1
  8. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:21
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    bo widze lenistwo to tempie je
     
  9. rithien
    Offline

    rithien SysBob Noobie

    Dołączył:
    26 Grudzień 2010
    Wiadomości:
    158
    Miejscowość:
    Chrząszczyżewoszyce powiat Łękołody
    Local Time:
    22:21
    Oceny:
    +70 / 1 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    null
    Ethernet:
    1 GbE
    null 1 GbE
    Ja lenistwo tępię lenistwem. Poprostu lenie sie odpisac :p
     
  10. masi0
    Offline

    masi0 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    22:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    dzięki wielkie za pomoc, sorry, ze z pierwszym postem wyszedlem na lame :)
    ale gdzie wy na stronie 33 widzicie regulacje czerni?
     
  11. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:21
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    szukaj szukaj - my tu NAS ustawiamy a nie o TV :p
    dostałeś już taką wskazówkę ...
     
  12. masi0
    Offline

    masi0 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Sierpień 2012
    Wiadomości:
    15
    Local Time:
    22:21
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x51
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x51 1 GbE
    LOL i odpowiadam ci ze się nie da. Problemem są sterowniki Intela. Ten sam problem występował na openelec 3.x na pudłach z intela.


    Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
     
  13. Silas Mariusz
    Online

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6 380
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    22:21
    Oceny:
    +1 429 / 30 / -6
    Followers:
    23
    QNAP:
    TVS-x71
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x71 1 GbE
    Problemem nie są żadne sterowniki Intela. Pisz do producenta telewizora skoro nie ma regulacji czerni HDMI.
     
  14. Paweł Tołoczko
    Offline

    Paweł Tołoczko Enterprise Admin... Q's Architect

    Dołączył:
    8 Listopad 2013
    Wiadomości:
    884
    Miejscowość:
    Cork
    Local Time:
    21:21
    Oceny:
    +264 / 4 / -2
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x70
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x70 1 GbE
    upload_2014-12-16_21-51-9.

    Ewentualnie zmien nazwe gniazda HDMI - np. Projector, PC itd.
    --- Połączono posty, 16 Grudzień 2014, Data oryginalnego postu: 16 Grudzień 2014 ---
    upload_2014-12-16_21-55-22.
    Pomocne nazwy:
    upload_2014-12-16_21-57-8. upload_2014-12-16_21-59-47.
     
    • Przyjaciel Przyjaciel x 1
  15. pigers
    Online

    pigers GOD's left hand - careful - he don't care anymore. Administrator

    Dołączył:
    26 Lipiec 2013
    Wiadomości:
    6 867
    Miejscowość:
    Nysa
    Local Time:
    22:21
    Oceny:
    +1 098 / 30 / -13
    Followers:
    3
    QNAP:
    TS-x53
    Synology:
    huh ? I do not collect crap
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x53 1 GbE
    jak to zrobiłeś ? :D
    gamme widać jak byk w menu
     

Poleć tę stronę

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Odrzuć powiadomienie.