AJAX w panelu zarzadzania malymi krokami sie zbliza?

Dyskusja w 'Sugestie nowych funkcji' rozpoczęta przez użytkownika Silas Mariusz, 15 Sierpień 2008.

Ładowanie...
  1. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 648
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    20:44
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    Za gorami za lasami, zyl sobie Bill Gates z malymi pamieciami :) 640kb - sa tacy ktorzy wiedza o co chodzi :D

    Inni natomiast stwierdzili, ze 640kb to za malo i zaczeli pracowac nad rozwiazaniami zapewniajacymi wieksza pojemnosci. Tez wlasnie z powodow ciaglego braku pojemnosci czy dla poprawienia komfortu pracy w firmach powstaly serwery NAS zapewniajace takze backup i bezpieczenstwo danych.

    Od kilku lat mozna sledzic jak wyjatkowo rozwija sie ten segment, jak Polacy zaczynaja siegac po systemy NAS dla domu... Czemu? Multimedia, rozrywka i oczywiscie wymiana plikow.

    QNAP nie jest tylko jedyny na swiecie i kazdy powinien wiedziec ze ma wielu konkurentow. Jednym z nich moga byc panowie z Syno's, ktorzy jakis czas temu wydali do swoich urzadzen nowe, ladnie wygladajace GUI oparte o silnik AJAX. Ich GUI jest zaprojektowane z komponentow http://extjs.com/deploy/dev/examples/samples.html . Niestety QNAP nic nie wypowiadal sie na temat nowego panelu zarzadzania...

    Stwierdzilem ze zaprojektuje im kilka przykladowych paneli i moze w ten sposob ich zmusze do pracy nad nowym GUI:
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://qnas.pl/temp/webgui/silas_concept-1_with_img-sample.jpg
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://qnas.pl/temp/webgui/silas_concept-1_with_img-ts409.jpg
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://qnas.pl/temp/webgui/silas_concept-1_without_img.jpg
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://qnas.pl/temp/webgui/silas_concept-2.jpg
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://qnas.pl/temp/webgui/silas_concept-3.jpg
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://qnas.pl/temp/webgui/silas_concept-x_sample_vista_bg1.jpg
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://qnas.pl/temp/webgui/silas_concept-x_sample_vista_bg2.jpg
    [Nieprawidłowy link obrazu]:http://qnas.pl/temp/webgui/silas_concept-x_sample_vista_bg3.jpg

    Informacje jaka utrzymalem troche mnie ucieszyla a troche zmartwila. Zla wiadomosc jest taka, ze napewno nie wykorzystaja mojego projektu bo jest za cieki i zbyt techniczny. Dobra wiadomosc jest taka ze pracuja nad nowym panelem. A wiec kiedy sie pojawi? Tego nie wiadomo... Czy pojawi sie z nowymi urzadzeniami ktore zastapia obecne TS-109, 209 i 409? Czy pojawi sie jako oprogramowanie v3.0?

    Pytanie czy zaczynamy dyskusje na ten temat? Wszyscy entuzjasci QNAP zapraszam! Co o tym sadzimy?
     
  2. slyt
    Offline

    slyt Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    31 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    41
    Miejscowość:
    Lublin
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Local Time:
    20:44
    Followers:
    0
    Wiem ze to ponad dwa tygodnie po napisaniu watku, ale uwazam ze projekt / szkic jaki zrobiles jest bardzo OK. Chcac czy nie chcac przed AJAXem nie uciekną.
     
  3. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Local Time:
    20:44
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    mniejmy nadzieje że nas nie zawiedzą i zrobią porządny ekonomiczny graficznie panel(z flashem..? może przesadziłem :p) już w firmwallu 3.0. Hmm, jestem ciekaw czy zastanawiali się nad panelem w WAP choć aż takie to konieczne nie jest.
     
  4. Grzes978
    Offline

    Grzes978 Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    20 Maj 2008
    Wiadomości:
    72
    Miejscowość:
    Bielsko Biała
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Local Time:
    20:44
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 Pro 100 Mbps
    No no no

    Ładnie łądnie

    Projekt Całkiem ciekawy, a wiadomo że najłatwiej narzekac i kryrtykować, gorzej już samemu zrobic. Co do firmwaru to poczekamy zobaczymy, generalnie mi on odpowiada wszystko jest przejrzyscie, prucz kilku kruczków, jedynioe mogliby graficznie cały interfejs podpicować i byłoby super.

    Prawda jest taka że faceci to wzrokowcy, a kto sie bawi elektronika? baby chyba nie :)

    Choć ostatnio dowiedziałem się po co powstałay pralki automatyczne

    By kobiety tez mogły sobie cos zaprogramować. :)

    Pozdrawiam
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 648
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    20:44
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    rotfl!

    juz to kiedys slyszalem
    ale wogole o tym zapomnialem
    ale mnie powalilo na nogi
    lol2

    mnie najbardziej by odpowiadalo cos na styl DD-WRT
    nie jakies przebajerowane grafika
    to ma byc urzadzenie serwerowe - nie robmy z niego zabawki dla niemowląt
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 648
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    20:44
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    a tak btw... ja ten styl graficzny wykorzystalem do zrobienia nowej paczki QPKG
    demo: http://cctvlabs.org/c/ (starsza wersja)

    paczke udostepnie za kilka dni
     
  7. fidziu
    Offline

    fidziu Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    8
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:44
    Followers:
    0
    a jest jakaś szansza by zmienić ten tandetny interfejs w galerii??
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 648
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    20:44
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    nie ma takiej mozliwosci :/
     
  9. astonmartin
    Offline

    astonmartin Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    1 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    38
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Local Time:
    20:44
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Można sobie postawić prawie dowolny skrypt galerii jako alternatywny, przecież nie jesteśmy skazani na rozwiązanie Qnapa.
     
Ładowanie...