Brak dostępu na konto admina przez SSH - mój głupi błąd

Dyskusja w 'Podstawowe ustawienia systemowe' rozpoczęta przez użytkownika olekbuszka, 17 Luty 2009.

Zarejestruj się, aby otrzymać dostęp

Masz już konto?

Logowanie / Rejestracja

QNAP Polska - Oficjalne forum wsparcia technicznego QNAP Club. Zawartość jest dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zarejestruj się, aby uzyskać dostęp do naszych treści, rozmów oraz zasobów naszego forum. Ponadto będziesz mógł:
  • Oceniać interesujące wiadomości
  • Subskrybować tematy
  • Otrzymywać aktualizację interesujących treści
  • Rozmawiać i wymieniać się doświadczeniem z innymi użytkownikami
Dołącz do nas!
 
  1. olekbuszka
    Offline

    olekbuszka Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    21 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    07:34
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam, Z palca wyedytowałem plik /etc/passwd zmieniając powłokę logowania admina i innych userów z /bin/sh na /bin/bash i... teraz nie mogę .... ........... . .... ... .. ..... .... ........................ ... ... ..... .... ....... .. .... . ........ ... ... ........ . ...... . .... ... ....... .. . ... .. .... ........ ........ . ... ...... ... ........ .......... .. ........... ..... ................... .. ...... ... ................................. . ..... ......... ........... ..... ............ ... ... ... .... .. ......... .................. .. ...... ... .... ... . ............ ......... . ....... ....... ........ ... .. .... ... ............ . ..... ........... ........ ... ........ .. ....... ........ ... ........ ................ .... .... ... ............. ............... ....... .. ..... ...... ............ .............. ......... .... ......... ........... .. .......... ........ ........... .. ........... .... ..... ..... .... ........ .. .. .............. ...... ....... .. . ... ............... ...... .. ....