dramat z dzwienkiem model 1000p

Discussion in 'Archiwalne (Nieaktualne)' started by hubert1977, Feb 12, 2011.

Loading...
  1. hubert1977
    Offline

    hubert1977 Passing Basics Beginner

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    15
    Ratings:
    +2 / 0 / -0
    Local Time:
    2:44 PM
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-459U
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-459U 100 Mbps
    okazuje iż podłączony via HDMI do TV Philips NMP1000p nie przekazuje dźwięku w formacie MP3 - jest cisza absolutna - kabel jest sprawny gdyż inne urządzenie tego typu (DVICO 6500a) radzi sobie z tym bez problemów,

    wgrałem najnowszy dostępny soft, a mimo to problem nie ustąpił,
    wydaję się iz nmp-1000p nie został potraktowany przez producenta poważnie - nie da się obejrzeć (usłyszeć) zripowanego obrazu z kamery jeśli jest w formacie avi a dźwięk kodowany jest mp1/2/3
    format wma działa bez kłopotu -
    kupiłem nmp-1000p gdyż mój stary DViCO 6500a nie odtwarzał dźwięku DTS HD - nie radził sobie z nim - nowe urządzenie radzi sobie z tym formatem ale nie obsługuje bardzo popularnego mp3, wiec nadal potrzebuję 2 urządzeń,
    do tego klient BitTorrenta jest makabrycznie słaby, ściąga tylko 3 pliki na raz, co powoduje kolejki a do tego nie ma możliwości nadawania priorytetów, który pierwszy - inne urządzenia qnapa (a mam ich jeszcze 3) mają możliwość kolejkowania

    na tą chwilę uważam że kupiłem bardzo drogi prototyp

    może zespół QnapClubu wpłynie na firmę Qnap i uda się przygotować działające urządzenie
     
  2. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Joined:
    Dec 12, 2008
    Messages:
    246
    Location:
    Poland, Gliwice
    Ratings:
    +14 / 0 / -0
    Local Time:
    1:44 PM
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Wydaje mi się, że w specyfikacji napisano, że obsługuje mp3. Jeżeli nic nie namieszałeś i specyfikacja określa, że ma działać - to jest podstawa do reklamacji (no chyba, że jest jakiś kruczek) i tak do skutku - niech się martwią jak to rozwiązać. Dodatkowo masz plecy, i nie będziesz płacił za "prototyp" - nie dają rady - kasa wraca - masz do tego prawo (niezgodność).
    Dla pewności sprawdź jeszcze, czy masz sygnał audio na wyjściach "chinch" - przypomniałem sobie, że czasami urządzenia mogą wysyłać po HDMI dźwięk w formacie MPEG i jeśli TV go nie umie rozkodować, a to nie jest to podstawa do reklamacji.
    Poza wszystkim nie mam NMP1000(p), więc zbytnio nie pomogę. I popraw Kolego temat :)
     
  3. bear55
    Offline

    bear55 Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    Jan 12, 2011
    Messages:
    2
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    1:44 PM
    Followers:
    0
    mp3 i flac odtwarzam bez problemu po HDMI i Analogu.

    pewnie masz namieszane w ustawieniach lub uszkodzony sprzęt.

    mam najnowszy firmware z 28 stycznia 2011.
     
  4. pama22
    Offline

    pama22 Nowy użytkownik Noobie

    Joined:
    May 18, 2011
    Messages:
    1
    Ratings:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    2:44 PM
    Followers:
    0
    mam podobny problem, dałam sprzęt do naprawy i dalej tak smao, sprzęt mam sprawny i nie dziala
     
Loading...