Kopiowanie z poziomy NAS`a + kilka pytań

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika Voodoo4, 4 Czerwiec 2010.

Ładowanie...
  1. Voodoo4
    Offline

    Voodoo4 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    30 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    25
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Local Time:
    05:26
    Followers:
    0
    Witam

    O co mi chodzi a mianowicie ...

    Pobieram dane do folderu QDownload i kiedy chce je z kopiować do np. QMultimedia to kopiowanie odbywa się poprzez siec !! i trwa bardzo długo a ja bym chciał to z kopiować z poziomu serwera czyli szybko jak z dysku na dysk.
    Kiedy przenoszę pliki w obrębie jednego pod montowanego folderu to działa ale już na rożnych pod montowanych folderach nie :/

    A może da się pod montować "folder" ROOT jako główny i wtedy tez pod montowany byłby tylko jeden dysk a nie kilka dla każdego katalogu.


    Proszę o pomoc z tym problemem pozdrawiam.
     
  2. pps
    Offline

    pps Moderator Contributor

    Dołączył:
    21 Listopad 2008
    Wiadomości:
    61
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:26
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Jeżeli mapujesz udziały sieciowe przy użyciu Samby (czyli pod Windows), to spróbuj (najpierw odmontowując wszystkie "QNAP-owe" dyski sieciowe) włączyć opcję: Prawa dostępu -> Udziały sieciowe -> Agregacja folderów -> Enable Folder Aggregation.
    Powinno zadziałać.
     
  3. Voodoo4
    Offline

    Voodoo4 Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    30 Grudzień 2009
    Wiadomości:
    25
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Local Time:
    05:26
    Followers:
    0

    Tylko nie ma nic takiego jak AGREGACJA FOLDERÓW w moim menu NASa ?!
     
  4. pps
    Offline

    pps Moderator Contributor

    Dołączył:
    21 Listopad 2008
    Wiadomości:
    61
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:26
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Brak tej opcji to pewnie kwestia nowszego firmware'u.
    Zresztą po weryfikacji wyszło mi, że jednak takie rozwiązanie nie działa - pomimo tego, że Windows "widzi" jeden dysk sieciowy, to i tak próbuje "przewalać" wszystko w dwie strony przez sieć... :-(
     
Ładowanie...