Rozwiązany Mapowanie dysku Qnapa

Dyskusja w 'Podstawowe ustawienia systemowe' rozpoczęta przez użytkownika z-ka, 13 Grudzień 2009.

Ładowanie...
  1. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    269
    Local Time:
    07:50
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Co trzeba zmienic w ustawieniach aby dysk Qnapa montowal sie automatycznie w WIN7. Za kazdym raze po odpaleniu systemu i zaladowaniu systemu pojawia sie dymek z informacja: Nie mozna podlaczyc niektorych dyskow sieciowych. Oczywiscie jak wejde w Moj Komputer i klikne na dysk wszystko wraca do normy i dostep jest bezproblemowy. Co musze zrobic (zmienic), aby ten proces odbywal sie automatycznie?
    Pozdrawiam
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 656
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    06:50
    Oceny:
    +1 242 / 26 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    Last edited: 22 Wrzesień 2013
  3. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    06:50
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Ja też,
    Jest to dobry skrypt pod Viste jak i 7.
    Przy 7, w "Moim Komputerze" nie mogą być podłączone ręcznie żadne udziały QNAPa, bo wtedy podczas odpalania skryptu wywala błąd.
    Skrypt samodzielnie je doda...
     
  4. adamdon
    Offline

    adamdon Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    15 Listopad 2012
    Wiadomości:
    24
    Miejscowość:
    Gdynia
    Local Time:
    06:50
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ja korzysram z Total Commander i nie ma problemu. Opcja "mapowanie dysku".
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 656
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    06:50
    Oceny:
    +1 242 / 26 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    Załączony skrypt jest znacznie skuteczniejszy.
     
  6. jaroslawk
    Offline

    jaroslawk Staff Contributor

    Dołączył:
    1 Październik 2008
    Wiadomości:
    275
    Miejscowość:
    Konin
    Local Time:
    06:50
    Oceny:
    +25 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-509 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-509 Pro 1 GbE
    Problem z mapowaniem dysku może występować jeżeli mamy zbyt wysoko ustawioną "Kontrolę konta użytkownika".
    Poniżej mój skrypt mapowania:

    Kod (Winbatch):
    1. set login=nazwa_usera
    2.  
    3. set password=haslo_usera
    4.  
    5.  
    6.  
    7. set serwer1=NASBR001
    8.  
    9. net use * /del /yes > nul
    10. ping localhost -n 2 >nul
    11. net use u: \\%serwer1%\praca /user:%login% %password% /y >nul
    12. net use x: \\%serwer1%\%login% /user:%login% %password% /y >nul
    13. net use z: \\%serwer1%\wspolny /user:%login% %password% /y > nul
     
    • Informacyjne Informacyjne x 1
  7. adamdon
    Offline

    adamdon Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    15 Listopad 2012
    Wiadomości:
    24
    Miejscowość:
    Gdynia
    Local Time:
    06:50
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Ja używam total commandera, ustawiłem "zapamiętaj hasło i użytkownika" i samo się ładuje, bez problemu z automatu
     
Ładowanie...

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. dysk sieciowy qnap mapowanie