Midnight Commander Optware ipkg

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika dylanhunt, 14 Wrzesień 2009.

Ładowanie...
  1. dylanhunt
    Offline

    dylanhunt Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    20 Wrzesień 2008
    Wiadomości:
    16
    Miejscowość:
    Gliwice
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    15:12
    Followers:
    0
    witam po instalacji na świeżym systemie Optware ipkg próbuje odpalam PuTTY i wpisuje mc i nic nie ma.
    usuwam paczkę i ponownie instaluje i nic nie ma nadal próbuje zainstalować ręcznie mc lub klienta do irca Bx... i pisze unknow mc . co robię nie tak. paczkę włączam proszę o odpowiedz. lub jak inaczej uruchomić ta paczkę prawidłowo.
     
  2. sanczo
    Offline

    sanczo Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    24 Sierpień 2009
    Wiadomości:
    3
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    15:12
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    802.11a
    TS-239 Pro II 802.11a
    Lasted edited by : 22 Wrzesień 2013
  3. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 650
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    15:12
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    1) zainstaluj Optware
    2) wlacz Optware
    3) zaloguj sie przez PuTTY
    4) wpisz:
    # ipkg install mc



    dokladnie w tej kolejnosci musi byc zrobione
     
  4. ki_caj
    Offline

    ki_caj Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Maj 2010
    Wiadomości:
    7
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Local Time:
    15:12
    Followers:
    0
    Witam!
    Szczęśliwie udało mi się przesiąść z Fujitsu Q700 na QNAP'a TS-219 <jupi>
    Pytanko:
    Czy taki obraz Midnight Commander to standard czy da się coś z tym zrobić?
    Gdyby ktos miał wątpliwości, to chodzi mi o te krzaczki i literki zamiast ramki.
    awww.sukurs.org_pic_qnap_mc.
     
  5. Gregor
    Offline

    Gregor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2008
    Wiadomości:
    116
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Local Time:
    15:12
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-239 Pro II 1 GbE
    ustaw w PuTTY w ustawieniach windows/translation kodowanie utf-8
     
  6. ki_caj
    Offline

    ki_caj Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    9 Maj 2010
    Wiadomości:
    7
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Local Time:
    15:12
    Followers:
    0
    Próbowałem tak już wcześniej, ale tylko krzaczki się zmieniały.
    Okazało się, że trzeba też zmienić ustawienia czcionki.
    Najlepiej wygląda na Courier New 12pt
    I w dodatku piękne polskie literki są :D
    awww.sukurs.org_pic_qnap_mcUTF.
    Dzięki za pomoc! <spoko>
     
    • Lubię to! Lubię to! x 1
Ładowanie...

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. qnap install mc