Nie można po prerwie kontynuować ściągania- komuikat błędu

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika kris, 21 Grudzień 2008.

Ładowanie...
  1. kris
    Offline

    kris Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    26 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    202
    Miejscowość:
    Zachodniopomorskie
    Local Time:
    06:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jak rozwiązać problem błędu przy próbie ponownego rozpoczęcia pobierania. Jeżeli przerwę ściąganie i ponownie chcę je rozpocząć pojawia się w stacji komunikat: error- jaka może byctego przyczyna ??
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 656
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    06:52
    Oceny:
    +1 242 / 26 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    a jaki to error?
    i czy sciagasz z BT czy HTTP/FTP (obsluguje resume?)
     
  3. kris
    Offline

    kris Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    26 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    202
    Miejscowość:
    Zachodniopomorskie
    Local Time:
    06:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    W programowym kliencie BT. Jeżeli przerwę sciąganie plików i ponownie chcę je przywrócić, to po kliknięciu w zakładkę pliki nie ukończone zamiast ich nazw, po chwili pojawia się komuikat: error, i nic więcej. Pozatym wszystko działa jak należy,

    I jeszcze jedno pytanie (sory, że w tym poscie). Mam bardzo duży problem z konfiguracją qnapa tak aby działał jako serwer plików. Mam kablówkę z 1 IP założyłem konto DyDNS, przekierowałem porty ale po wpisaniu adresu DyDNS pokazuje mi się strona startowa routera, jeżeli wpiszę dokładnieszy IP dla portu 8080 (aktualnie przypisany qnapowi przez router) to mam stronę serwerawww qnapa, z niej próbuję wejść na stronę główną qnapa, ale nic z tego <tancze> . CO ROBIĘ ŻLE <glupi> pomocy
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    06:52
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Ponieważ router zarezerwował sobie głowny port 80 a jako że jest "bliżej" internetu to on wyświetla swoją strona. Musisz zmienić to w ustawieniach routera.
    Pozdrawiam.
     
  5. kris
    Offline

    kris Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    26 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    202
    Miejscowość:
    Zachodniopomorskie
    Local Time:
    06:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dzięki, spróbuję, A odnośnie błędu w stacji pobierania to brzmi on: data error.
     
  6. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    06:52
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    rozumie że o mówisz o "Download Station" a nie o rTorrent ?
    Jesli chodzi o "Download Station" to z poziomu www kiedyś też miałem jakieś błędy, dlatego korzystam z Qget'a.
    Czy z poziomu Qget'a też masz takie problemy ?
     
  7. kris
    Offline

    kris Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    26 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    202
    Miejscowość:
    Zachodniopomorskie
    Local Time:
    06:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Re: Nie można po przerwie kontynuować ściągania- komuikat błędu

    Nie korzystałem dotąd z qgeta, tydzień temu zainstalowałem go ponownie, również on nie pokazuje mi torrentów których pobieranie wstrzymałem <sciana>
     
  8. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    06:52
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    1. Wyczyść liste "Finish List" .
    2. Zaktualizuj firmware do najnowszego lub jeśli masz już najnowszy to zrestartuj serwer.
    3. Sprawdź na innych torrentach.
    4. Sprawdź czy błąd występuje również na plikach ściąganych z HTTP.

    Od początku istnienia swojego QNAPa masz ten problem ?

    A wogóle coś pokazuje ?
     
  9. kris
    Offline

    kris Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    26 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    202
    Miejscowość:
    Zachodniopomorskie
    Local Time:
    06:52
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zrobiłem tak jak opisałeś, na razie nic. Ponowie próbę ale jak zakończą się obecne zadania pobierania. Inne programy wznawiają ściąganie. Tutaj wyglada to tak. 1. loading data 2. data error (pliki torrent wstrzymane). Qget po zalogowaniu pokazuje wszystko jak należy, oprócz powyższego problemu.
     
Ładowanie...