Pikanie....

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika bman, 12 Lipiec 2009.

Ładowanie...
  1. bman
    Offline

    bman Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:25
    Followers:
    0
    Witam

    Z góry przepraszam jeśli już był taki temat poruszany, lecz jest on pilny.

    Mianowicie: po kilku tygodniach przerwy włączyłem dysk sieciowy ( ts-109 II) i po kilku sekundach przestaje się ładować a zaczyna wydawać dźwięki (pikanie co 1-2s). W momencie pikania miga tez lampka HDD a lapka "status" miga na czerwono. Co oznacza taki stan? Qnap nie reaguje póżniej juz na przyciski - muszę go wyłączać od sieci aby się wyłączył. Oczywiście nie jest widoczny w sieci, i wogole nie "kończy sie uruchamiać" tylko zatrzymuje sie po tych kilku sekundach. Dodam, iż wcześniej był on używany i skonfigurowany.

    Dziękuję z góry za każdą pomoc :)

    Pozdrawiam
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Local Time:
    05:25
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    może pełny dysk, sprobuj użyć przycisku do resetu hasła.
     
  3. bman
    Offline

    bman Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:25
    Followers:
    0
    Właśnie problem w tym, że dysk jest zapełniony może 20MB z 1 TB ;)

    Nie wiem czy jest problem w urządzeniu czy w dysku, bo jak w dysku to mogę go sprawdzić w jakimś komputerze czy działa...


    Jak by ktoś miał jakąś sugestie to będę wdzięczny :)

    Pozdrawiam
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Local Time:
    05:25
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    próbowałeś ?
     
  5. bman
    Offline

    bman Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:25
    Followers:
    0
    Ten przycisk to ten mały z tyłu urządzenia?
     
  6. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Local Time:
    05:25
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    tak
     
  7. bman
    Offline

    bman Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:25
    Followers:
    0
    Trzymałem wciśnięty reset przez 20 sekund - bez reakcji :<

    Bardzo bym prosił o jakąś pomoc. Po włączeniu "power" pika, miga i przestaje reagowac na jakiekolwiek przyciski łącznie z resetem :s

    O co może chodzić?

    Dziękuję z góry za pomoc

    Pozdrawiam
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 654
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 241 / 26 / -5
    Local Time:
    05:25
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    Kontaktuj sie z serwisem EPA Systemy lub FEN
     
Ładowanie...