[POMOCY]Brak danych po resecie

Dyskusja w 'Udostępnianie plików, folderów i drukarek' rozpoczęta przez użytkownika mike-ke, 26 Czerwiec 2009.

Ładowanie...
  1. mike-ke
    Offline

    mike-ke Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    17 Luty 2009
    Wiadomości:
    10
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Local Time:
    05:23
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
    Witam i prosze o pomoc.
    Qnap ts-209 II Obecna wersja oprogramowania: 3.0.0 Build 0430T
    przez nazwijmy to przypadek nastapil reset qnapa do ustawien fabrycznych.Czyli skasowal konta i inne takie.
    Stracilem przez to dostep do danych ktore sie na nim znajdowaly.Jak to odzyskac??
    Poprzez admina mowi ze nic nie ma.Czysciutko na dysku 1TB zapelnionym w 85% danymi.
    Pomocy

    [update] w zarzadzaniu dyskami pokazuje moj dysk jako odmontowany(?) ,wiec juz chyba wiem czemu nie mam dostepu do danych.Ale jak to uratowac teraz?
     
  2. mike-ke
    Offline

    mike-ke Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    17 Luty 2009
    Wiadomości:
    10
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Local Time:
    05:23
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
    Re: Brak danych po resecie

    Ale serio? nikt?


    Może chociaż jakiś drobny pomysł? Domysł?
    Jak to uratowac?
     
  3. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Local Time:
    05:23
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
  4. mike-ke
    Offline

    mike-ke Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    17 Luty 2009
    Wiadomości:
    10
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Local Time:
    05:23
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 Pro II 1 GbE
    Postąpiłem wg instrukcji uzywajac PuTTY.
    Ale niestety nie dziala.Po ponownym uruchomieniu i ponownej konfiguracji kiedy dochodzi do opcji dysku nie ma opcji pominiecia tylko mozna sformatowac.
    Po wejsciu na Qnapa w zarzadzaniu wolumenami pokazuje jako odmontowany. A pozostale rzeczy jak nazwa serwera i inne zostaly jak przed ta operacja.Probowalem dwa razy wpisac wszystko z tym samym efektem.
    Jakies inne pomysly? Moze cos zle zrobilem? chociaz przez PuTTY wszystko wchodzilo chyba wg instrukcji.
     
  5. dziobas
    Offline

    dziobas Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    1 Maj 2008
    Wiadomości:
    6
    Miejscowość:
    Warszawa
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:23
    Followers:
    0
    O ile sobie nie poradziles jeszcze - to sugeruje tel do dystrybutora Qnapa na Polske - EPA Systemy tel. 091-4315360, mi pomogli w podobnej sytuacji. Zobacz tez instrukcje jak zgrac dane z dysku

    http://board.protecus.de/download.php?id=304961.How_to_use_Windows_PC_to_access_the_data_from_the_HDD_partitioned_by_QNAP_TS.pdf
     
Ładowanie...