[POMOCY] instrukcja do ts-210 po Polsku

Dyskusja w 'Sugestie nowych funkcji' rozpoczęta przez użytkownika mobile1982, 14 Styczeń 2010.

Ładowanie...
  1. mobile1982
    Offline

    mobile1982 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    6
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    0
    Witam,
    Wszystkich użytkowników forum Qnap.
    Jestem nowym nabywcom ts-210 dopiero zgłębiającym tajniki serwerów, dysków sieciowych i stron WWW.
    Mam jednak mały problem nie otrzymałem instrukcji w języku Polskim która by dużo uprościła w pierwszych krokach.
    Próbowałem u naszego Polskiego przedstawiciela ale niestety stwierdzili że oni go nie sprowadzali i radź sobie sam. Jeśli ktoś mógłby mi udostępnić taką instrukcje byłbym wdzięczny.
    Dzisiaj kupuje dyski i chciał bym go odpalić.

    Pozdrawiam wszystkich na forum i no cóż dystrybucję
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Myślę że nie potrzeba do tego instrukcji, instalacja jest intuicyjna.
    Kłopotliwe sprawy możesz znaleść na forum,
    a co do instrukcji w języku pl, to niestety w internecie nie ma nigdzie udostępnionej.
    Może ktoś z forumowiczów Tobie zeskanuje ;)

    Spróbuj poszukać filmiki na YT ;)
     
  3. mobile1982
    Offline

    mobile1982 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    6
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    0
    Dzięki youtube już też przewertowałem i nic. Podstawowe ustawienia poszły pomyślnie jak pisałeś :) (intuicja nie zawiodła).
    Rano wyjeżdżam w delegacje i chyba będę musiał odłożyć dalszą zabawę z Qnapem. X-(
    Chyba że ktoś pomoże jak udostępnić Qnapa w internacie mam go połączonego w sieci z Asusem WL 600 i jaszcze nie rozkminiłem jak go udostępnić.

    P.S.
    Dostawca netu to TP. I nie przydzielają stałego IP.
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 650
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    DynDNS na routerze i przekierowanie portow konkretnych usług ktore chcesz udostepniac :) Pisz w razie czego...
     
  5. mobile1982
    Offline

    mobile1982 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Styczeń 2010
    Wiadomości:
    6
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    0
    Mam już ustawione ale jakoś nie mogę dostać się z zewnątrz do samego routera a co dopiero na serwer.
    Chyba ASUS wl 600g to zły wybór.
     
Ładowanie...