[PROBLEM] RUN --- nietypowe niepobieranie DL station i QGet

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika JDavid, 9 Listopad 2009.

Ładowanie...
  1. JDavid
    Offline

    JDavid Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Styczeń 2009
    Wiadomości:
    15
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    Od jakiegoś mam problem z pobieraniem plików (torrent). Zwykle używam QGeta. Problem polega na tym, że gdy dodam torrenta to mój NAS TS-101 nie pobiera go. Wyświetla się, że wszystko jest OK, ale nie pobiera informacji z serwera, a Dump Diagnostic Information przedstawia, że nie ma błędu. Pojawia się tylko:
    MójTorrent.torrent RUN --- --- ---
    i przy każdej kolumnie ---

    Zaczyna pobierać, ale dopiero gdy zrobię restart NASa. Wtedy łapie seedów itp. Ale gdy dodam kolejnego torrenta jest taki sam problem jak poprzednio same kreski i status RUN. Znowu muszę zrobić reset NASa i wtedy też zaczyna pobierać.

    Dodam do tego, że ogólnie transfer jest dużo niższy niż kiedyś miałem. Gdy zapodam sobie uTorrenta na swoim lapku to mam 10 razy więcej seedów i transfer podobnie. Nic specjalnie nie zmieniałem w konfiguracji. Z tego co pamiętam dodałem jedynie drugi dysk by wykorzystać Q-RAID, ale nie sądzę by to było przyczyną. Niski transfer mnie trochę dziwi, bo ustawiłem otworzyłem też porty torrentowe na swoim routerze dla NASa. MlDonkey też spoczywa sobie i nic nie ściąga, choć jest włączony. Wszystko zawsze działało jak należy.

    Proszę o pomoc, ponieważ głównie do tego używam mojego NASa.
     

    Załączone pliki:

    • QGet---.png
      QGet---.png
      Rozmiar pliku:
      17,3 KB
      Wyświetleń:
      1 010
      MD5 Sum:
      2e0a5032f6f47c7013ceb74a17348504
    • Qget2.png
      Qget2.png
      Rozmiar pliku:
      22,2 KB
      Wyświetleń:
      1 010
      MD5 Sum:
      dd37c26aa07d31bf41da76fe26573660
  2. Viking
    Offline

    Viking Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    38
    Miejscowość:
    Koszalin
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    Witam.
    Mam podobny problem na swojej 209'ce. Ciekawostką jest to, że problem zaczął się w momencie instalacji na kompie Windowsów 7 Proffesional. Kiedy miałem zainstalowaną Vistę Ultimate problemu nie było. Raczej zmiana windowsów nie miała znaczenia, ale tak po prostu zaobserwowałem problem. Dodam jeszcze, że kiedy zainstalowałem bittorrenta na kompie i zaczyna się na nim pobieranie (na PC), automatycznie w Qget zaczyna się pobieranie plików. Zatem problem ustawienia routera odpada. Zresztą wcześniej na tych samych ustawieniach działało bez zarzutu.

    Czy ktoś może wie co jest przyczyną takiego stanu rzeczy? U mnie restart serwera nic nie daje.
     
  3. Viking
    Offline

    Viking Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    38
    Miejscowość:
    Koszalin
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    U mnie udało się odpalić Qget'a. Co zrobiłem?

    Wpisałem w ustawieniach serwera w zakładce "Administracja systemu/Sieć/Serwer DNS" adresy serwerów DNS mojego providera. Po tym zabiegu Qget zaczął znowu ściągać dane.

    Pozdrawiam,
     
  4. JDavid
    Offline

    JDavid Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Styczeń 2009
    Wiadomości:
    15
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    U mnie nic. Nie pomogło usunięcie ustawień do DHCP i wyzerowanie adresów DNSów. Przywróciłem ustawione DNSy i dalej problem ten sam. W dodatku ostatnio mi się nawet zawiesił download. Nie zmieniał się zapis od 12h, aż zrobiłem reset. Zastanawiam się co zrobić pomocy
     
  5. Viking
    Offline

    Viking Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    38
    Miejscowość:
    Koszalin
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    Może zatem jakieś bardziej mądre głowy pomogą Ci z problemem. Przyznam, że po wpisaniu DNS'ów mojego ISP, przez dwa dni. walczylem z zawieszającym sie routerem. Pomogło odpiecie na prawie godzinę routera i podpięcie go z powrotem po dodatkowo całkowitym resecie i ustawieniu wszystkiego od zera. Teraz jednak dziala OK i Qget ciagnie dane z torrentow bez problemu.

    A adresy serwerów DNS to podajesz jakie? Swojego providera czy ustawienia serwerów swojej sieci LAN? Bo to muszą być adresy zewnętrznego serwera. Pytanie tylko, przez jakiego ISP się łączysz? U mnie router automatycznie ciągnie adresy z "kablówki" I takie adresy wpisałem w ustawieniach serwera.
     
  6. JDavid
    Offline

    JDavid Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    12 Styczeń 2009
    Wiadomości:
    15
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    Wprowadzam dane swojego providera z kablówki, które mam przez DHCP. Ściągam sobie na nich na lapku 250 KB/s torrenty a Qget się dławi i te problemy z ich wrzucaniem do niego. Wcześniej przez niecały rok korzystałem z NASa i nie było problemów, zmieniłem dysk też pochodził z 2 miesiące jak trzeba i teraz problemy ;(
     
  7. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 648
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    szczerze... klient torrenta na TS-101 nie jest najlepszy
    moja zabawa z QNAP'em zaczynala sie od TS-101 ktorego kupilem wlasnie pod torrenty... dlugo ta zabawa nie potrwala
     
  8. Viking
    Offline

    Viking Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    38
    Miejscowość:
    Koszalin
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    Nie za bardzo rozumiem . Czy Qget na TS-101 wygląda i działa inaczej niż na 209? Czy ewentualnie znaczenie mają tutaj sprawy sprzętowe?
     
  9. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 648
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    Silnik jest zupelnie inny. Dziala znacznie gorzej. Szczerze mowiac nie ma co ocziekiwac od takich urzadzen rewelacji jesli chodzi o torrenty.
     
  10. kameleon
    Offline

    kameleon Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    27 Marzec 2010
    Wiadomości:
    2
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    Qnap-y to nie sa dedykowane serwery P2P! :p
    aczkolwiek przydaloby sie gdzies pozadnie opisac ustawienia Stacji pobierania oraz ML donkey-a.
    Np. z iloma serwerami sie laczyc, jakie porty i ile ich zostawic otwarte... i masa innych zwlaszcza za ML ma o wiele wiecej mozliwosci konfiguracji od zwyklego Mule!
     
  11. gsrw005
    Offline

    gsrw005 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2010
    Wiadomości:
    1
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    z Qget'a zrezygnowałem drugiego dnia używania - zamontowałem ruTorrent i śmiga bez problemów - dodaję tylko nowe pliki do pobrania i po problemie :):)
     
  12. maniek750
    Offline

    maniek750 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2010
    Wiadomości:
    4
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    Ja mam taki problem ze wogole torrentow mi nie ciagnie :-( Ani przez rTorrenta ani Qget'a oraz przez stacje pobierania w Qnap;ie :-( Posiadam model TS-109 II PRO z softem 3.2.0
    Porty mam przekierowane w routerze itd. A jak tylko wczytam plik torrent to wogole zadnej reakcji nie ma (nic nie pobiera) Wie moze ktos co to moze byc grane?
     
  13. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 648
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    A masz ustawione DNS'y ? :)
    Jesli chcesz korzystac z rtorrenta to zainstaluj firmware 3.2.5 to zapobiegnie pobieraniu uszkodzonych torrentow.
     
Ładowanie...