Problem z instalacją Squeezeservera na QNAP 239

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika Andrzej, 26 Październik 2009.

Ładowanie...
  1. Andrzej
    Offline

    Andrzej Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Październik 2009
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    06:51
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zainstalowałem przez SSOTS SqueezeboxServer 7.4.1 . Po wystartowaniu mam komunikat:squeezeboxServer 7.4.1-28947 is running with PID 6279, ale w statusie mam komunikat:
    SqueezeboxServer
    Version : 7.4.1-28947
    Process status : not running (crashed as PID 6279)
    SSODS/SC flags : autostart noupnp pl_PL.UTF-8/UTF-8

    MySQL
    /opt/ssods4/bin/ssctrl: line 444: mysqld: command not found
    Version :
    Database size : 4,0K
    Process status : not running
    Po otwarciu strony Sq...pojawia sie interface TwonkyMedia. Podobnie jest z wersją 7.4.0 zalecaną przez SSOTS.
    Gdzie popełniam błąd?
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 656
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    06:51
    Oceny:
    +1 242 / 26 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    sprawdz na porcie :9001 :)
     
  3. Andrzej
    Offline

    Andrzej Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Październik 2009
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    06:51
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dzięki za podpowiedż, jako początkujący, proszę o kilka szczegółów
     
  4. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    269
    Local Time:
    07:51
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Domyslnie dostep do SqueezeCenter jest na porcie 9000. Kiedy masz wlaczone uPnP zmienia sie port dostepu na 9001. Wiec próbuj tak:
    Najpierw sprawdz port domyslny 9000 wpisujac w przegladarke:
    http://IP_Twojego_Qnapa:9000

    jesli tu nie ma SqueezeCenter sprawdz tu:
    http://IP_Twojego_Qnapa:9001

    Teoretycznie powinno pomoc. Ostatnio troche trwalo zanim zostala wypuszczona dobrze dzialajaca paczka QPKG z SSOTS. Wczoraj sciagnalem ta ostatnia i dziala juz chyba wszystko dobrze, wiec jesli robiles to w ubieglym tygodniu moze zrob to jeszcze raz tak by miec pewnosc, ze masz zainstalowany dzialajacy soft.
    Pozdrawiam
     
  5. Andrzej
    Offline

    Andrzej Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    26 Październik 2009
    Wiadomości:
    4
    Local Time:
    06:51
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Dziękuję za szybkie i wyczerpujące odpowiedzi
    Pozdrowienia dla Silas i Z-ka.
     
Ładowanie...