przechowywanie grafiki

Dyskusja w 'Stacja multimedialna, zdjęć i muzyki' rozpoczęta przez użytkownika martind, 4 Październik 2009.

Ładowanie...
  1. martind
    Offline

    martind Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    06:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Witam
    Mam serwer TS-109 jest on podłączona do sieci wewnętrznej. Mam też postawioną stronę www na nim. Połączenie ze strona wygląda tak:
    neostrada-router-Qnap.Potrzebuję zamieścić na Qnapie grafikę do aukcji i nie wiem jak to zrobić ? Nie wiem gdzie umieścić grafikę i nie wiem jaki link podać do ukcji . Dawno temu urzywałem fotosika ale teraz jest już platny :-( :-(
    Pozdrawiam
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    06:49
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Poczytaj sobie o DDNS i przekierowaniu portów na routerze.
    Było wszystko na forum.
     
  3. Mystik
    Offline

    Mystik Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    286
    Local Time:
    06:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Pewnie, że było.
    Ale trzeba przyznać, że jakby komuś się zechciało napisać poradnik od A do Z, to wielu maluczkich byłoby wdzięcznych :*

    pozdrawiam
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    06:49
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Zapraszam ...
     
  5. Mystik
    Offline

    Mystik Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    29 Wrzesień 2009
    Wiadomości:
    286
    Local Time:
    06:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Jak kupię NAS-a, wrzucę na niego stronę i spowoduję, żeby była ona widziana na zewnątrz, to nie omieszkam :)

    Na razie jest ze mnie cienki bolek.

    pozdrawiam
     
  6. martind
    Offline

    martind Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    20
    Local Time:
    06:49
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Panowie o DDNS-ach to ja juz dawno wiem - bez tego to by mi strona nie chodziła . Potrzebuję wiedzieć gdzie mam wrzucić zdjęcia , i jaki mam z kąd wziąć link do zdjęć ??
    Pozdrawiam
     
  7. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    06:49
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Jeśli wszystko masz już skonfigurowane czyli wnioskując po twoim poście, strony działają.
    Zdjęcia jak i strony możesz wrzucać poprzez ftpa bądź samba.
    Wchodzisz do katalogu Qweb następnie tworzysz folder np: "allegro" i wrzucasz do niego zdjęcia. Link do zdjęć ma wzór:
    http://twojanazwa.twojdns/allegro/zdjecie1.jpg ...
    cała filozofia.
     
Ładowanie...