Przycisk szybkiego kopiowania USB

Dyskusja w 'Podstawowe ustawienia systemowe' rozpoczęta przez użytkownika z-ka, 22 Luty 2010.

Ładowanie...
  1. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    268
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Local Time:
    21:45
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Jakie macie ustawienia w konfiguracji szybkiego przycisku USB? Ustawilem, aby pliki zawarte na dysku zew. czy tez pendrive'e kopiowaly sie do katalogu Download. Zatwierdzilem. I nic. Po wlozeniu dysku do portu USB przez chwile miga dioda USB na przednim panelu Qnapa i po chwili sie przestaje. Zew dysk USB jest widoczny w systemie, ale nic poza tym. Po wcisnieciu przycisku COPY nic sie nie dzieje. Czego jeszcze nie ustawilem, aby to zadzialalo?
    Pozdrawiam
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 648
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    20:45
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    Uhm, ja podlaczalem pen-drive i zawsze dzialalo. Czy pojawilo sie cos w logach?
     
  3. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    268
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Local Time:
    21:45
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Kod (Text):
    1.  
    2. 2010-02-22  09:11:50    System  127.0.0.1   localhost   [USB One Touch Copy] USB copying failed. (USB mount point does not exist!)
    3. 2010-02-22  09:11:50    System  127.0.0.1   localhost   [USB One Touch Copy] Copying from [USBDisk1] to [Usb] started.
    4. 2010-02-22  09:11:17    System  127.0.0.1   localhost   [USBDisk1] Device detected. The file system is ntfs.
    5.  
    Tak wygladaja logi. Kopiowanie nie pojawia sie w momencie kiedy nacisne przycisk COPY na Qnapie. Po wlozeniu i nacisnieciu przycisku jest bezczynnosc - na ile czasu bym nie zostawil pendrive. Informacja o kopiowaniu i bledzie w logach jak widzisz pojawia sie rownoczesnie i w momencie kiedy wyjmuje pendrive z Qnapa. Jakas rada?
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 648
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    20:45
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    jaka masz wersje firmwaru... chce przeslac zapytanie do QNAP'a
     
  5. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    268
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Local Time:
    21:45
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    3.2.3 Build 0209T
    Pozdrawiam
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 648
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    20:45
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    [10:34:29] Jason Hsu: says: ask him to test copy local shares to USB one touch port
    [10:34:49] Jason Hsu: says: not from rear USB port to front USB
     
  7. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    268
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Local Time:
    21:45
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Probowalem tych opcji. Wciaz to samo - bezczynnosc. A przy dluzszym przytrzymaniu przycisku COPY dioda USB na Qnapie zaczyna migac i po chwili przestaje. W logach pojawia sie, ze pendrive zostal odlaczony. A kopiowania jak nie bylo tak nie ma.

    Naprawde nikt z forumowiczow nie moze podpowiedziec jak Wam to dziala i co ustawialiscie w konfiguracji? Zerknijcie do Waszych configow i napiszcie co moze byc nie tak;)
    Pozdrawiam
     
  8. marcmo
    Offline

    marcmo Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    4 Październik 2010
    Wiadomości:
    15
    Miejscowość:
    Warszawa
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Local Time:
    20:45
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-210 1 GbE
    Witam
    Mam ten sam problem, czego bym nie podłączył to przycisk nie działa, mam sporo do zrzucenia i po sieci niechętnie bym to robił, wolę przez USB.
    Czy uporałeś się z tym problemem?
     
  9. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    268
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Local Time:
    21:45
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE

    Niestety. Probowalem jeszcze przez Helpdesk Qnapa na Skypie, a olali mnie. Dalej nie probowalem. Ja tez mam ich w dupie.
     
  10. marcmo
    Offline

    marcmo Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    4 Październik 2010
    Wiadomości:
    15
    Miejscowość:
    Warszawa
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Local Time:
    20:45
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-210 1 GbE
    Już mniej więcej doszedłem o co chodzi.
    Jak podłączysz po USB np. dysk twardy i zrobisz format przez QNAPa to widzi go bezproblemowo.
    Mam dysk formatowany pod win7 i dupa, USB z FAT32 widzi, aparat cyfrowy z kartą widzi itd. itp.
    Jednak to że widzi nie zmienia nic w działaniu przycisku - nie działa!!!
    Szczerze mówiąc urządzenie bardzo mi przypadło do gustu jak poczytałem o jego możliwościach jednak teraz po kilku dniach używania zaczynam mieć mieszane uczucia...
    Do czego się nie dotknę to muszę ustawiać kilka godzin zanim zacznie działać tak jak bym tego oczekiwał.
     
  11. marcmo
    Offline

    marcmo Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    4 Październik 2010
    Wiadomości:
    15
    Miejscowość:
    Warszawa
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Local Time:
    20:45
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-210
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-210 1 GbE
    oni wogóle nie odpisują na maile...
    to forum też ledwo żyje...
     
Ładowanie...

Użytkownicy znaleźli te stronę szukając słów:

  1. qnap przycisk do kopiowania z usb