Qmultimedia - TS-409 Turbo NAS

Dyskusja w 'Stacja multimedialna, zdjęć i muzyki' rozpoczęta przez użytkownika TheJa, 28 Kwiecień 2008.

Ładowanie...
  1. TheJa
    Offline

    TheJa Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    27 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    35
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Local Time:
    20:46
    Followers:
    0
    A ja trochę z innej beczki: uruchamiam Qmultimedia, admin loguje się bez problemu a zwykły użytkownik ni diabła ... gdzie jest jakiś myk coby user mógł się zalogować ?
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 648
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    20:46
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    a widzisz :)
    jak wejdziesz w Qmultimedia kliknij ikonke zalogowania...
    nastepnie pojawi sie Ci sie ikonka (klucz francuski + ...) "Configure album authority"
    teraz bedziesz mial taki przycisk "Create user"

    troche zamieszane - tak wiem :D
     
  3. TheJa
    Offline

    TheJa Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    27 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    35
    Oceny:
    +1 / 0 / -0
    Local Time:
    20:46
    Followers:
    0
    Cie cholewka, namieszane, a przecież miało być tak pieknie: panel użytkowników i tam wszystko do wszystkiego co z userami związne.
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 648
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    20:46
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
  5. Rybak
    Offline

    Rybak Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    19 Maj 2008
    Wiadomości:
    5
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:46
    Followers:
    0
    czy w TS-101 jest podobnie bo mam taki problem, jak ograniczyć dostęp do Qmultimedia tylko dla wybranych, standardowo dostęp jest dla wszystkich! a nigdzie nie widze ikonek jak wspomniane powyżej?!
     
  6. czechoj
    Offline

    czechoj Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    6
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:46
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Opcja Network Share Management podświetlasz Qmultimedia dalej Access Control i przemieszczesz użytkowników do woli nadając im uprawnienia Deny access Read only lub Full access
     
Ładowanie...