QNAP 109 pro - uszkodzony system

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika Janusz68, 8 Grudzień 2009.

Ładowanie...
  1. Janusz68
    Offline

    Janusz68 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    25 Maj 2008
    Wiadomości:
    11
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:26
    Followers:
    0
    Po resecie nie uruchamia się do końca - miga status czerwono/zielono. W sieci widoczny tylko dysk Sata i Drukarki.
    Jak dostać się do swoich danych?
    Prosze o pomoc - nie jestem orłem, a nie chciałbym przez własną głupotę stracić swoich zasobów
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 654
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 241 / 26 / -5
    Local Time:
    05:26
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    kontakt > serwis
     
  3. JanuszT
    Offline

    JanuszT Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Czerwiec 2009
    Wiadomości:
    13
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:26
    Followers:
    0
    A cóż mi pomoże serwis? Przecież dane na dysku "nie podlegają" gwarancji.
    Wkładam nowy dysk, instaluję firmware i wszystko działa OK.
    Czy ktoś z forumowiczów odpowie czy i jak mogę te dane odzyskać - zainstalowałem na tym dysku od nowa firmware, nie inicjalizowałem dysku i w zasobach sieciowych nie ma żadnych domyślnych katalogów - public, qmultimedia... itd.
    Próba odzyskania plików opisana na tym forum programem testdisk pod windowsa nie powiodła się - mam komunikat o uszkodzonym systemie plików.
     
Ładowanie...