Rozwiązany QNAP TS-209 kopiowanie na USB

Dyskusja w 'Inne' rozpoczęta przez użytkownika mirmik, 23 Luty 2009.

Ładowanie...
  1. mirmik
    Offline

    mirmik Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    2
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    15:15
    Followers:
    0
    Witam Wszystkich.
    Proszę napisać dlaczego za każdym razem kiedy zrobię kopię na dysk zewnętrzny USB z QNAP i po odłączeniu dysku USB muszę restartować QNAP, ponieważ w oknie obsługi nie pokazuje żadnych katalogów twierdząc, że dyski są w trakcie formatowania czy używania. Po restarcie wszystko jest w porządku. Może należy po skończonym kopiowaniu danych na USB jakoś "odmontować" dysk USB a po prostu go wyłączyć ???
    Kopiowanie realizuję przez przeglądarkę: Narzędzia Systemowe -> Zrób kopię danych na zewnętrznym dysku -> Kopiuj Teraz. Kopia wykonuje się popawnie do końca.
    Posiadam oprogramowanie TS-209 PRO II Version 2.1.2 build 1113T.

    Pozdrawiam.
     
  2. carolinus
    Offline

    carolinus System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    139
    Miejscowość:
    warszawa i okolice
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Local Time:
    14:15
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 Pro II 100 Mbps
    hmm.. może pomoże logowanie przez panel (po skończonej operacji) i funkcja EJECT Now (nie pomylić guzika z FORMAT Now :D )

    Panel>Konfiguracja urządzenia>Dysk USB > Wysuń teraz

    choć moim zdaniem powinna to załatwiać funkcja kopiowania :/

    c.
     
Ładowanie...