Stacja pobierania nie pobiera...

Dyskusja w 'Stacja pobierania i QGet' rozpoczęta przez użytkownika bman, 22 Listopad 2009.

Ładowanie...
  1. bman
    Offline

    bman Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:23
    Followers:
    0
    Witam

    Męczę sie z moim nowym QNAPem TS-119. Co chwilę jakieś problemy. Teraz ze stacją pobierania, mianowicie:


    Dodaję nowe zadanie do pobierania, sytuacja jest taka sama dla zwykłego pliku lub Rapid (mam premium).

    -> Na liście zadań jest status "RUN" cały czas lecz nic nie drgnie - 0%, 0MB pobranych itp.

    -> Info o błędach: najpierw, zaraz po dodaniu jest "No error", natomiast po jakiejś chwili "failed. Connection timed out. "

    LAN działa bez zarzutu, internet na kompach jest i chyba na samym serwerze także bo ładują mi się newsy na początkowej stronie.

    Co to może być? Porty pootwierałem dla WWW, admina, FTP i SSH.

    Z góry dziekuję za pomoc, bo funkcja pobierania jest dla mnie ważna.
    Pozdrawiam.
     
  2. Gregor
    Offline

    Gregor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2008
    Wiadomości:
    116
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Local Time:
    05:23
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-239 Pro II 1 GbE
    Mam czasem podobnie. Pomaga restart qnapa
     
  3. Viking
    Offline

    Viking Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    11 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    38
    Miejscowość:
    Koszalin
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Local Time:
    05:23
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-x59 Pro+
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro+ 1 GbE
    Lasted edited by : 22 Wrzesień 2013
  4. bman
    Offline

    bman Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:23
    Followers:
    0
    Dziękuję za odzew.

    Zrestartowałem QNAPA i teraz pobierają się pięknie pliki ale poza rapidem - stoi jak stał.

    Mam neostradę więc nie mam do ustawiania DNSów. Hasło i login sa poprawne bo z nich się loguje poprzez stronę i np we FlashGecie działają. Zainstalowałem najnowszy fimware ale nic się nie zmieniło.

    Co robić?

    Dziekuję za pomoc.

    Pozdrawiam
     
  5. Gregor
    Offline

    Gregor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2008
    Wiadomości:
    116
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Local Time:
    05:23
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-239 Pro II 1 GbE
    Zanim wkleisz plik z rapida do qnapa to 'puśc' go przez przeglądarkę.

    Może plik usunięto z serwera lub skończyl Ci się dzienny limit.

    Może w Qgecie (czy czego tam uzywasz wpisaleś złe haslo)
     
  6. bman
    Offline

    bman Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    29 Marzec 2009
    Wiadomości:
    20
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:23
    Followers:
    0
    Hasło jest na bank dobre bo na takim ściągam normalnie.

    Próbowałem kilka różnych plików sciagnąć, wczesniej ściągnąłem je bez problemu flashgetem. Dzienny limit nie przekroczony.

    :-(
     
  7. corvus
    Offline

    corvus Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    17
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:23
    Followers:
    0
    Witam,

    mam ten sam problem,
    czesto przy 100% pojawia sie 0 przy pobieraniu i blokuje sciaganie, bo nie przeskakuje na kolejny plik
    dzis sprawdzilem w konsoli i mam blad 200, wie ktos co to moze byc?

    pozdr

    poczytałem fora anglojęzyczne i tam maja ten sam problem
    jedyne co znalazłem to fajny program do iPhona do monitorowania ściągania
    oraz plik do dodawania linków DRapid

    wniosek jest jeden: ściganie nie działa, a szkoda bo kiedyś działało fajnie
    a wiec dopóki tego nie naprawią nie powinni pisać że ten sprzet ma taką funkcjonalność,
    bo to więcej nerwów niż ściągania
    A do tego ja place za rapida i jak się traci dzienny limit to naprawdę wkurzające i kosztowne

    pozdr
     
  8. Przemek
    Offline

    Przemek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    8 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    74
    Miejscowość:
    Świdnica
    Oceny:
    +4 / 0 / -0
    Local Time:
    05:23
    Followers:
    0
    A mi dosc dobrze tararga z rapida i innych podobnych torrentow zapodaje do Qgeta i leci. Ściągnąłem najnowsza wersje Qgeta i jescze nie sprawdzałem. Miałem kiedys taki problem że przy 99% nie mógł zaciągnąć do 100% i trzeba było czekać ale to nie było zawsze, obecnie torrenty i rapid zapier... TS-109
     
  9. maniek750
    Offline

    maniek750 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    23 Maj 2010
    Wiadomości:
    4
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:23
    Followers:
    0
    Ja mam taki problem ze wogole torrentow mi nie ciagnie :-( Ani przez rTorrenta ani Qget'a oraz przez stacje pobierania w Qnap;ie :-( Posiadam model TS-109 II PRO z softem 3.2.0
    Porty mam przekierowane w routerze itd. A jak tylko wczytam plik torrent to wogole zadnej reakcji nie ma (nic nie pobiera) Wie moze ktos co to moze byc grane? Jakies wskazowki co i jak?
     
  10. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 654
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 241 / 26 / -5
    Local Time:
    05:23
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    Last edited: 22 Wrzesień 2013
  11. corvus
    Offline

    corvus Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    30 Lipiec 2009
    Wiadomości:
    17
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:23
    Followers:
    0
    Polecam pyLoad
    jest rewelacyjny
     
Ładowanie...