TS-101 jak zrobic kopie wszystkich katalogow na zew.dysku?

Dyskusja w 'Replikacja i poawaryjne działania odtworzeniowe' rozpoczęta przez użytkownika xMichalx, 17 Lipiec 2008.

Ładowanie...
  1. xMichalx
    Offline

    xMichalx Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    12
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:22
    Followers:
    0
    Witam!
    Jak w temacie. Jak przeniesc szybko wszystkie dane na dysk zewnetrzny np. podlaczony po USB?
    Ale nie poprzez inny komputer! Chodzi o jak najszybszy transfer!
    Michal
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 654
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 241 / 26 / -5
    Local Time:
    05:22
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    zalogowac sie do konsoli, odnalezc urzadzenie i wlaczyc przegrywanie
    np. mozna za pomoca MC z Optware
     
  3. xMichalx
    Offline

    xMichalx Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    12
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:22
    Followers:
    0
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 654
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 241 / 26 / -5
    Local Time:
    05:22
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
  5. xMichalx
    Offline

    xMichalx Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    12
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:22
    Followers:
    0
    Mam 409.
    A z 101 musze przeniesc dane do 409.
    Narazie oba sprzety sa w roznych miejscach i myslalem ze za pomoca dodatkowego dysku zewnetrznego przeniose dane z 101 do 409.
    Po podlaczeniu tego dodatkowego dysku do 409 przekopiuje dane (na 409) za pomoca np. MC lub web menagera.
    Ale jak przekopiowac dane z 101 na dysk zewnetrzny?

    Michal
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 654
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 241 / 26 / -5
    Local Time:
    05:22
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    a nie mozesz wlaczyc 2 urzadzen do sieci...
    z ts-409 polaczyc sie za pomoca MC do serwera ftp postawioneog na TS-101?
     
  7. xMichalx
    Offline

    xMichalx Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    22 Czerwiec 2008
    Wiadomości:
    12
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:22
    Followers:
    0
    Narazie nie ...pisalem ze sa w roznych miejscach....
    Dlatego chcialem poprzez 3 dysk zewnetrzny....
    Jak nic nie wymysle to pozostanie kopiowanie jak bede mial je w jednej sieci.
    Ale to i tak bedzie wolniej niz poprzez USB....500Gb troche czasu bedzie sie przesylalo...

    Cos czuje ze nie znajde innego sposobu...
    xx9 maja opcje kopiowania z/do USB, maja MC, maja kopiuj/przenies z web menagera, a 101 - nic :-(

    Pozdrawiam!
    Michal
     
  8. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 654
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 241 / 26 / -5
    Local Time:
    05:22
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    no tak
    uwazam ze ludzie ktorzy kupuja 101 nie sa swiadomi tego
    czy jest jakas mozliwosc informowania ich o tym? ciezko powiedziec komus zeby sobie to wszystko wyobrazil
    a roznica w cenie tez jest

    dlatego ja jak mialem ts-101 (pierwszy moj QNAP) wyslalem oficjalnego maila do nich ze wiekszego syfu nie widzialem :)
    pozniej i tak przeszedlem na ts-109 a dzis prowadze ich support :D
     
Ładowanie...