TS-401T jak sie polaczyc telnetem ??

Dyskusja w 'Podstawowe ustawienia systemowe' rozpoczęta przez użytkownika flatron, 7 Październik 2009.

Ładowanie...
  1. flatron
    Offline

    flatron Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Październik 2009
    Wiadomości:
    2
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    15:16
    Followers:
    0
    Witam
    posiadam QNAPa model TS-401T (fw 1.0.0 Build 1103)
    Czy moge sie do niego podlaczyc inaczej niz przez www ?
    Mam rozumiec, ze ta literka T na koncu, mowi o tym, ze to wersja z obsluga telnetu ?
    Ale mecze sie juz jakis czas i nie mam pojecia jak moge sie do tego podlaczyc.

    Fantom
     
  2. jarlath
    Offline

    jarlath Moderator Contributor

    Dołączył:
    12 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    246
    Miejscowość:
    Poland, Gliwice
    Oceny:
    +14 / 0 / -0
    Local Time:
    15:16
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Witam,
    Powinien być możliwy dostęp przez SSH (np PuTTY - port22) - prawie to samo co Telnet a bezpieczniejsze.
    A literka T - nie mam pojęcia - stara seria - przy okazji też nie jestem pewien powyższego stwierdzenia o SSH.
    Pomyśl nad update firmware.
    Z tego co pamiętam to da się wejść przez telnet ale wyłącznie w trybie ratunkowym ale znowu nie wiem czy odnosi się też do tego modelu.
     
  3. flatron
    Offline

    flatron Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    7 Październik 2009
    Wiadomości:
    2
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    15:16
    Followers:
    0
    No testowalem przez PuTTY przez SSH na porcie 22 i nie udaje sie podlaczyc.
    FW mam chyba najnowsze 1.0.0 Build 1103
    Jak to zrobic ??

    I co to jest tryb ratunkowy ? Moze dlatego sie nei moge polaczyc bo cos trzeba na sprzecie przelaczyc ?

    Fantom
     
  4. z-ka
    Offline

    z-ka Moderator Contributor

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    269
    Oceny:
    +19 / 0 / -0
    Local Time:
    16:16
    Followers:
    1
    QNAP:
    TS-x59 Pro
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-x59 Pro 1 GbE
    Moze to głupie, ale włączyłeś obsługę telnetu i SSH w FW? Byc może stad brak łączności z Qnapem.
    Pozdrawiam
     
Ładowanie...