TS-439 i optware

Dyskusja w 'Centrum aplikacji QPKG' rozpoczęta przez użytkownika matt322, 25 Marzec 2009.

Ładowanie...
  1. matt322
    Offline

    matt322 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Marzec 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    06:51
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Przesiadam sie wlasnie z TS-209 II Pro na TS-439 Pro. Napotkalem jak narazie na takie problemy:
    1. Zainstalowalem Optware przez qpkg (na 439pro) - instalacja sie powiodla, status "wlaczone". Po zalogowaniu przez PuTTY mc nie dziala. Dlaczego ? Na TS-209 dzialalo bez problemu.
    2. Czy na TS-439 mozna zainstalowac rtorrenta ?
    3. Jak skopiowac dane z 209 na 439 mozliwie szybko i najlepiej bez posrednictwa komputera, tzn. zeby jeden qnap wysylal do drugiego. Jest taka mozliwosc ? Jedyne co mi narazie przyszlo do glowy, to uruchomilem mc na TS-209. W mc podlaczylem sie przez ftp do 439 i zapuscilem kopiowanie. Tylko czy da sie sesje mc jakos zawiesic ? Idzie calkiem szybko, ale kompa musze miec uruchomionego.

    Dzieki za pomoc.
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    06:51
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Gratulacje !

    Czasami tak jest po instalacji.
    Zrestartuj serwer i sprawdź...
    Pozatym skoro nie da rady uruchomić mc to z kąd pytanie nr 3 ? :)

    architektura x86 - tak

    po SSL lub zdalna replikacja.

    odpal mc na screenie.
     
  3. matt322
    Offline

    matt322 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    15 Marzec 2009
    Wiadomości:
    3
    Local Time:
    06:51
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Followers:
    0
    Zrestartowalem system - niestety bez zmian. Optware jest zainstalowany - komenda mc daje komunikat:
    -sh: mc: command not found

    pomocy ...

    rtorrent zainstalowalem i wszystko dziala - dzieki.
     
  4. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Local Time:
    06:51
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    spróbuj przeinstalować Optware...
     
  5. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 656
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Local Time:
    06:51
    Oceny:
    +1 242 / 26 / -5
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
Ładowanie...