Tylko Jommla czy też strony pisane z ręki

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika Rubin, 14 Luty 2009.

Ładowanie...
  1. Rubin
    Offline

    Rubin Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Luty 2009
    Wiadomości:
    15
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:24
    Followers:
    0
    Mam pytanie, może naiwnie brzmiące ale dysk mam dopiero zakupić.

    Czy na dyskach NAS wszystkie strony www html i php muszą chodzić Tylko przez Jommla ?

    Czy też te normalne, zwykłe, pisane pod notatnikiem z ręki i wrzucane do odpowiednich katalogów pod dane domeny, tak jak to się robi u providerów też normalnie chodza? bez żadnej Jommli

    Pozdrawiam
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 654
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 241 / 26 / -5
    Local Time:
    05:24
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    tego pytania nie rozumiem wogole... Joomla to system, chyba CMS ...

    Jesli chodzi Ci o to czy mozesz postawic normalna strone WWW na serwerze, to odpowiedz brzmi TAK.
     
  3. Rubin
    Offline

    Rubin Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Luty 2009
    Wiadomości:
    15
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:24
    Followers:
    0
    O, Właśnie, dokładnie o to mi chodziło :)

    Chcem stron bez Jommly, cms-ów itp... rozwiazań, pisanych samemu
    Piszesz, że Można czyli OK

    Dzięki :)
     
  4. Nicodem
    Offline

    Nicodem Staff Contributor

    Dołączył:
    15 Sierpień 2008
    Wiadomości:
    132
    Miejscowość:
    Warszawa
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Local Time:
    05:24
    Followers:
    1
    Tak, chodzą. NA QNAPie masz serwer Apache.
     
  5. Rubin
    Offline

    Rubin Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Luty 2009
    Wiadomości:
    15
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:24
    Followers:
    0
    DZIĘKI WIELKI :) Obydwu

    Ale z tego co właśnie słyszałem to parametry jako serwera sa ponoć bardzoooo słabe i kilku porządnych/rozbudowanych stron z większą ilościąużytkowników podobno nie uciągną.
    Cholernie mnie to zasmuciło i popieprzyo mi palny ;(
    Ale to jużnie wasza wina.

    Jeszcza raz dziękuję i Pozdrawiam
    PS. Temat chyba można zamknąc.
     
  6. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 654
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 241 / 26 / -5
    Local Time:
    05:24
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    a o ktorym serwerze mowa?
     
  7. Rubin
    Offline

    Rubin Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    14 Luty 2009
    Wiadomości:
    15
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    05:24
    Followers:
    0
    No, myślałem o Qnap TS-439 Pro. Wszystkie poniżej tego maja słabsze procesory, mało pamieci i małą ilość możliwych jednoczesnych połączeń.
     
Ładowanie...