Wlasne strony bledow

Dyskusja w 'Serwer WEB i aplikacje (PHP oraz bazy danych SQL)' rozpoczęta przez użytkownika marcek, 10 Czerwiec 2009.

Ładowanie...
  1. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    Witam wszystkich
    Czy ktos ma pojecie czy sie da w qnapq 109 II PRO zrobic wlasne strony bledow?
    dziekuje pozdrawiam
     
  2. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
  3. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    nie zabardzo kumam po angielsku jestes w stanie powiedziec po naszemu krok po kroku co trza zrobic? wiem ze troszke marudze ale robie tu rozne kombinacje i nic
    dzieki za pomoc
    pozdrawiam
     
  4. carolinus
    Offline

    carolinus System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    2 Październik 2008
    Wiadomości:
    139
    Miejscowość:
    warszawa i okolice
    Oceny:
    +5 / 0 / -0
    Local Time:
    19:40
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209 Pro II
    Ethernet:
    100 Mbps
    TS-109/209 Pro II 100 Mbps
    Ja trochę kumam po angielsku co nie zmienia faktu ze ni huhu nie kumam o co chodzi z konfiguracją tego i owego - równie dobrze mogło by być po chińsku :)

    przykłady i sporo zacięcia - pewne rzeczy udaje się zrobić inne nie...

    poczytaj trochę tu na początek - http://webhosting.pl/Jak.uzywac.plikow..htaccess

    w razie niejasności z jakimś konkretnym problemem porusz sprawę na forum - może się znajdzie jaka życzliwa dusza oblatana w temacie i dysponująca nadmiarem wolnego czasu i pomoże

    pozdrawiam, c.
     
  5. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    zrobilem tak:
    /mnt/HDA_ROOT/apache/conf edycja apache.conf znalazlem linijke

    <Directory "/share/Qweb">
    Options FollowSymLinks MultiViews
    AllowOverride None
    Order allow,deny
    Allow from all
    </Directory>

    zamienilem na

    <Directory "/share/Qweb">
    Options FollowSymLinks MultiViews
    AllowOverride All
    Order allow,deny
    Allow from all
    </Directory>


    zrobilem plik .htaccess w katalogu Qweb a w nim
    ErrorDocument 404 /404.html oczywiscie zrobilem tez plik plik 404.html
    reset
    i ... nie dziala - co zrobilem nie tak?
     
  6. Gregor
    Offline

    Gregor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2008
    Wiadomości:
    116
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-239 Pro II 1 GbE
    zakładam że masz gdzieś

    'AccessFileName .htaccess'

    daj full ścieżkę do 404.html

    no i zobacz w error.log co nie działa
     
  7. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    dziala ale tylko jesli podam http://sciezkadoplikuzbledem/404.html :) to juz cos
    a tu co mowisz to mam tak :

    AccessFileName .htaccess
    <Files ~ "^\.ht">
    Order allow,deny
    Deny from all
    Satisfy All
    </Files>

    UseCanonicalName On

    co tu zmienic?
     
  8. Gregor
    Offline

    Gregor System Engineer Q Specialist

    Dołączył:
    28 Listopad 2008
    Wiadomości:
    116
    Oceny:
    +9 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-239 Pro II
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-239 Pro II 1 GbE
    skoro działa z full ścieżką to chyba problem rozwiązany?
     
  9. marcek
    Offline

    marcek Entry Technician Q Associate

    Dołączył:
    5 Luty 2009
    Wiadomości:
    53
    Miejscowość:
    Warszawa
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    20:40
    Followers:
    0
    wlasnie nie do konca, dziala ale tylko 404 zaden inny pomimo ze zrobione sa identycznie
    no i pytanie 2 skoro dziala 404 w ten sposob to czemu nie dziala po podaniu /sciezka/plik.htm?
     
Ładowanie...