Xbox 360, KISS i napisy

Dyskusja w 'Przesyłanie mediów (DLNA, iTunes, ...)' rozpoczęta przez użytkownika fragman, 17 Kwiecień 2008.

Ładowanie...
  1. fragman
    Offline

    fragman Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    17 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    6
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    0
    Czy jest jakakoliwek szansa zeby Twonky dodawalo napisy z pliku? Kiedys uzywalem PC owej werji Tversiti i nialalo bez pudla :)
     
  2. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 650
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    Re: Xbox 360 i napisy

    Na wstepie powiem ze nie mam XBOX'a 360. Informacje mam od znajomego ktory twierdzi ze nie ma takiej mozliwosci i nigdy nie bedzie.
     
  3. Ronnie
    Offline

    Ronnie Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    17
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    1
    Re: Xbox 360 i napisy

    Witam

    Z tego co wiem to twonkymedia obsługuje napisy ale tylko dla PHILIPS’a

    Dokładnie:

    ID:028
    NA:philips Streamium AV
    AV:no-m3u
    HH:philips-Software-WebClient
    XM:pHILIPSSRT
    XM:sMALLIDS
    MT:avi,divx video/x-ms-avi
    HP:LIVEWITHLENGTH
    PX:1920
    PY:1080
    TX:138
    TY:103
    XM:pHILIPS
    XM:DLNANO
    DB:FIX
     
  4. Silas Mariusz
    Offline

    Silas Mariusz SysOp Administrator

    Dołączył:
    5 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    5 650
    Miejscowość:
    Nowy Sącz
    Oceny:
    +1 239 / 26 / -5
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    22
    QNAP:
    TVS-x63
    Ethernet:
    1 GbE
    TVS-x63 1 GbE
    Re: Xbox 360 i napisy

    Przepraszam za off topic...
    Ronnie jestes czestym bywalcem openlinksys :> Wiem bo czytam czesto forum. Zapewne bedziesz w stanie mi cos powiedziec na temat Twonky. Nie mam tutaj doswiadczenia z tym tematem <wstydnis> . Czy mozesz opowiedziec jak to dziala. Czy wysylany jest strumien prosto z filmu czy jest jakos rekompresowany (??) i cos o informacjach technicznych tez by sie przydalo.

    Dziekuje
     
  5. Ronnie
    Offline

    Ronnie Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    10 Kwiecień 2008
    Wiadomości:
    17
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    1
    Re: Xbox 360 i napisy

    Witam

    Próbowałem ustawić aby napisy szły na moim KISS DP600 ale nic z tego :-(

    Co do przesyłania filmu po sieci na odtwarzacz to nie jest w żaden sposób kompresowany ewentualnie sam odtwarzacz wykonuje prescaling

    Filmy w HD, DivX i itp. śmigają super bez problemu :)
     
  6. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Re: Xbox 360 i napisy

    ja mam KISS DP1600 i co do filmów HD to niestety są problemy z dużymi filmami, które mają ponad 8GB (5 min wczytuje a pózniej info z błędem :-( ) a reszta tak jak mówiłes działa :)

    P.S Szczerze mówiąc żałuje zakupu KISSa szczególnie gdy popatrze np: na PS3, który oferuje o niebo więcej funkcji, możliwośći...
    Pozdrawiam.
     
  7. kris
    Offline

    kris Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    26 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    202
    Miejscowość:
    Zachodniopomorskie
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    0
    Re: Xbox 360 i napisy

    Witam
    Potwierdzam problem.
    Napisy nie idą z Qnapa, mimo że twonky wykrywa kissa mojego Dp600 jako DP601 (nowe oprogramowanie). Problem leży w qnapie i twonky, świadzcy o tym fakt, że po przegraniu filmu z qnapa np. na pena można go bezproblemowo odtworzyć w DP600. Przyznam że jest to irytujące bowiem takie urządzenia instaluje się właśnie aby uniknąć takich problemów <wsciekly> .
     
  8. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Re: Xbox 360 i napisy

    jest jeszcze inna możliwość...
    Nie jesteśmy skazani na twonkymedia.
    Można zawsze poszukać inny server mediów, który obsługuje napisy i wgrać go do QNAPa, łatwe to nie będzie... albo czekać na nową wersje twonkymedia z tą funkcją.
    Pozdrawiam.
     
  9. kris
    Offline

    kris Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    26 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    202
    Miejscowość:
    Zachodniopomorskie
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    0
    Re: Xbox 360 i napisy

    Nie narzekałbym tak bardzo na kissa, początkowo bardzo byłem zawiedziony ale wraz z nowym opragramowaniem problemy znikały, uważam że jest to dobry odtwarzacz sieciowy. Twonky niestety jest jeszcze niedopracowany, napisów nie czyta.
     
  10. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    Re: Xbox 360 i napisy

    U mnie w KISSie DP-1600 od poczaku była tylko jedna aktualizacja firmwaru i mało co wprowadziła.
    W DP600 częściej macie jakieś nowości dodatki, to nie to samo do w DP1600.
    Nawet nie ma porzadnego forum na temat tego modelu bo inne fora już "zgasły"...
    Ja ze swojego KISSa niestety nie jestem zadowolony.
     
  11. kris
    Offline

    kris Systems Admin... Q's Expert

    Dołączył:
    26 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    202
    Miejscowość:
    Zachodniopomorskie
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    0
    Re: Xbox 360 i napisy

    Hm, niewiem jak wyglada sprawa różnych forum na temat 1600 ale choroba "wieku dzieciecego" 600 trwała 2 lata. Linksys w chwili obecnej opracowuje już własne odtwarzacze sieciowe rezygnując z marki kiss ale napewno będzie wsparcie programowe. Po kilku próbach z alternatywnym oprogramowaniem pozostałem przy firmowym (właśnie ze względu na aktualizacje). Dlatego mam nadzieję, że KTOŚ <cwaniak> WIDZI PROBLEM BRAKU CZYTANIA PRZEZ QUNAPA NAPISÓW :)
     
  12. hypnosiss
    Offline

    hypnosiss Moderator Contributor

    Dołączył:
    6 Lipiec 2008
    Wiadomości:
    321
    Miejscowość:
    Polska, Wrocław
    Oceny:
    +28 / 0 / -0
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-109/209
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-109/209 1 GbE
    off topic, na wypadek gdyby ktoś szukał rozwiązania wyświetlania napisów w wyżej wymienionych urządzeniach zapraszam => viewtopic.php?p=2099#p2099
     
  13. tomek88
    Offline

    tomek88 Nowy użytkownik Noobie

    Dołączył:
    2 Listopad 2008
    Wiadomości:
    23
    Oceny:
    +0 / 0 / -0
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    0
    Wgrajcie do Qnapa po prostu Kissdx wszystko śmiga bez problemu łącznie z napisami – przynajmniej u mnie już od roku na 600 nie ma z tym problemu.
     
  14. arnoldpr
    Offline

    arnoldpr Passing Basics Beginner

    Dołączył:
    2 Grudzień 2008
    Wiadomości:
    11
    Miejscowość:
    Chorzów
    Oceny:
    +3 / 0 / -0
    Local Time:
    15:14
    Followers:
    0
    QNAP:
    TS-419P
    Ethernet:
    1 GbE
    TS-419P 1 GbE
Ładowanie...